Пак ли сбърках...

• 18 553
  • 226
  •   1
Отговори
# 180
  • София
То фермани, то чудо. И всяко изречение на нов ред, защото е много ценно. Изобилие от многоточия.
Тази, която визираш, е на светлинни години като изказ и стил на писане, което говори доста.

# 181
Много ми е смешно, когато някой се подиграе- какво си ти бе, философ на езика.

Ползваш ли компютър със софтуер?

Всеки ден ползваш постиженията на дисциплината философия на езика. Само че дори не го осъзнаваш. Алан Тюринг и Ноам Чомски не са водопроводчици, ама без тях няма да цъкаш форуми.

Аз лично наистина съм притеснена от тия гаджосвания и ще кажа защо. Защото така и мъжете свикват, че жените ще се раздадат, няма да се правят на недостъпни, няма да се мислят за специални- от първия месец хоп, заживявате заедно. Никаква мистерия, никаква интрига. Всички негативи на семейния живот, без позитива "стабилност".

И да, разведена съм, затова знам разликата между гаджосване и брак. Бракът се разтрогва трудно. Докато повечето мъже в хронични връзки след n-тата година почват да се оглеждат за следващата, по-млада и наивна, защото тая вече ги притиска за брак и деца.

Тревожно е, че жени на 21 не си оценяват стойността и не искат минимума- като ме иска, сватба, рокля, събиране на пари, жилище, деца, развитие, ей такива едни простички работи. Избират си мъже, дето не стават за брак и после какво- отработване на психически модели? За какво ти е, животът си върви, годините си минават, трябва да се правят реални неща, да подобряваш света около себе си, не да си чепкаш психологията.

# 182
  • София

Това че не виждам нищо неморално в приятелство 15 год. монмиче и 25 момче не означава че съм привърженик на този модел ........и противник на всички останали

Сиреч, безразлично ти е и държиш да го заявиш, като осъдиш другите, които имат оформено отрицателно мнение!?
И тъй като признаваш, че не виждаш неморалното в приятелството между "прокурорско" непълнолетно на 15г. и пълнолетен индивид на 25, то просто прочети закона и си помисли- всички ли, участвали в обсъждането и написването му, са с "неправилни" разбирания?

# 183
За разликите във възрастта ползвам една американска формула - възрастта на по-възрастния от двамата се дели на 2, към полученото се добавя 7 и това била максималната разлика за успешна връзка. Т.е. 20 годишен - с минимум 17-годишна. 40-годишен - с минимум 27.

Имах познат на 25 с приятелка на 16, ми педофилска работа, то някакво неориентирано девойче, което не можело да реши дали е хетеро или лезбийка, вълнувало се от контролни по математика... Поизмачкаха чаршафите 6 месеца и това беше. Той се оправдаваше, че било по-добре за нея със зрял мъж, отколкото с някой хлапак, който мислел само за секс. Все едно самият той е водел диалози с нея за Кафка...

# 184
За разликите във възрастта ползвам една американска формула - възрастта на по-възрастния от двамата се дели на 2, към полученото се добавя 7 и това била максималната разлика за успешна връзка. Т.е. 20 годишен - с минимум 17-годишна. 40-годишен - с минимум 27.

Имах познат на 25 с приятелка на 16, ми педофилска работа, то някакво неориентирано девойче, което не можело да реши дали е хетеро или лезбийка, вълнувало се от контролни по математика... Поизмачкаха чаршафите 6 месеца и това беше. Той се оправдаваше, че било по-добре за нея със зрял мъж, отколкото с някой хлапак, който мислел само за секс. Все едно самият той е водел диалози с нея за Кафка...

Тоя твоя познат е за затвор нали знаеш? Пълнолетен и непълнолетна, явно толкова му е вътъка!

# 185
На 16 не е като на 14. Пак може да се вкара в драма, но вече едва ли може да се говори за откраднато детство- на 16 би трябвало всяко момиче да е наясно поне на теория какви са нещата. В тоя форум честичко се говори за родители, които дори приютяват гаджето под техния покрив.

Иначе при дъщеря на 16 и младеж на 25- това не е просто тийнейджърски бунт, а повод за незабавна кризисна реакция, включваща всички възможни родители, роднини, както и сериозни мерки за ограничаване на свободата. И само не ми казвайте, че не може- има си начини, ако има решение. Щото скоро четох мнение от майка, на която дъщеря й излизала с 25-годишен. И тя...нищо. Не се опитва да научи дъщеря си на самоуважение.

# 186

Тоя твоя познат е за затвор нали знаеш? Пълнолетен и непълнолетна, явно толкова му е вътъка!

Не и според българските закони, където границата на съгласие е 14.

Родителите ѝ знаеха и го приемаха. Не беше първото ѝ гадже.

# 187
  • София
В интерес на истината - самоуважението не върши много работа, когато момичето не е от популярните девойки, знаете как някои, особено по-развитите и женствени са ухажвани напористо от съучениците, а на други не им се обръща внимание. И в такава ситуация ако се появи някой батко, който да хареса едно такова нехаресвано момиче - дали няма да му се метне на врата, независимо или точно поради разликата в годините
Преди да ме заподозрете, ще си призная - говоря от собствен опит. Нашите обяснимо реагираха негативно, но на принципа "най-лесно е да забраниш въобще и по принцип".
Нещо, сходно на моето мнение:
Скрит текст:
— Елинор — добави Странд, който искаше тя да се изправи и да закопчее сутиена си. — Ще ми се да ти задам един въпрос.
— Какъв? — застана нащрек тя.
— Става дума за Каролайн. Мислиш ли, че е достатъчно голяма, за да замине да учи някъде далече?
— Аз направих същото на нейната възраст — отговори Елинор. — Няма значение. Но смятах, че тя ще бъде в Сити. Не е далече. Просто не е в центъра.
— Ами ако сме променили решението си?
— А как ще се справите двамата с майка — спането, храната, таксите за обучението й и така нататък? Ще се хванете на допълнителна работа ли? Не мисля, че на вашите години…
— Ами ако смятаме, че ще можем да се справим?
— Как?
— Някак си. — Той предполагаше, че Елинор ще освирка идеята Каролайн да се облече с тренировъчен екип.

Най-после Елинор закопча презрамките на сутиена си на гърба и седна.
— Ако искаш да знаеш истината — каза тя, — мисля, че ще си бъде по-добре вкъщи. Тя е по-малка, отколкото бях аз на нейните години, и то доста. Това едно, другото е, че вкъщи не се навъртат никакви момчета, нито пък я търсят по телефона. Не си ли го забелязал?
— Не — призна Странд.
— Когато аз бях колкото нея, телефонът се скъсваше да звъни.
— Така беше.
— Тя мисли, че е грозна — продължи Елинор. — Смята, че отблъсква момчетата. Затова обича да ги бие на тенис корта. Аз поне ги поставях натясно с ума си. — Тя се засмя самодоволно. — Някак по-достойно е и е по-трайно.
— Грозна ли? — Странд беше стъписан. — Каролайн?
— Родители, родители — въздъхна Елинор. — Дали и аз, като стана майка, също ще бъда сляпа, как мислиш?
— Но тя не е грозна. Само преди малко мистър Хейзън специално си направи труда да ми каже колко е прекрасна.
— Старчески похвали — подметна Елинор. — Не струват дори за едно седемнайсетгодишно маце в някое кино.
— Какво ще стане, ако ти кажа, че според мен тя е… ъъ… е ако не точно красива… то поне много хубаво момиче?
— Старческа проява на бащинство — отсече Елинор. — Ти ме запита какво мисля за сестра си. Е, добре, какво искаш, да ти угодя ли, или да ти кажа какво мисля?
— Въпросът ти е провокационен — запротестира Странд.
— Провокационен или не, кажи какво искаш?
— Той може да има само един отговор — отвърна Странд, мъчейки се да говори с достойнство.
— Тя мисли, че е грозна заради носа си. И това е нормално. Децата й се подиграват заради него още от първи клас. Същият е като твоя, но на теб ти отива, а и у Джими изглежда нормално, той ще свикне с него. Ала за нея — като вижда какво носле има майка, пък и аз, право да си кажем, този страндовски нос е ужасно проклятие. Разбери ме, татко — продължи тя по-меко, като забеляза слисания вид на баща си. — Не твърдя, че тя е права да се чувства така или че не е чудесно момиче, но това е положението. Ако едно момиче смята, че е грозно, и отиде някъде съвсем само, далеч от любещата подкрепа на добрите си мама и татко и от своето хубаво сигурно легло, в което да се приютява всяка вечер, има голяма вероятност то да… о, по дяволите, да се хвърли в ръцете… в живота на първото срещнато момче или мъж, който му подхвърли, че е хубаво, независимо какви са подбудите му, нито колко е или не е подходящ той за него. Ти ме попита за съвет. Оставете я при вас вкъщи, докато порасне.
https://chitanka.info/text/20665/5#textstart

Последна редакция: пт, 22 юли 2016, 17:32 от Cuckoo

# 188
То фермани, то чудо. И всяко изречение на нов ред, защото е много ценно. Изобилие от многоточия.
Тази, която визираш, е на светлинни години като изказ и стил на писане, което говори доста.

Тази която визирам няма елементарен усет за себе си, като виждам долния пост......
Не ми е и хрумвало да се  подигравам с дисциплината филосифия, не съм го и правила.
Унизява във всички теми хора с най-различни други занимания и произход, живеещите на село, лекари самодейци в поликлиники, психолози защото не знае какво е психотерапевт че имали безполезна дейност.
Без да я питат се хвали с образованието си често и унизява  други специалисти и хора, като не си учил философия едва ли не си никой.

Реагирала съм на това че без тези всички, тя не може да съществува.

И обратно тя няма никакъв повод както е направила да ме поучава че не мога да живея без "постиженията на дисциплината философия" или някаква друга,  защото аз не съм унизила нито една дисциплина  различна от това което съм учила.

Аз  не съм на състезание тук или на олимпиада  и нямам легендарни претенции, класации  на този или онзи случаен потребител не ме вълнуват, нито вкравам някой в такива...

# 189
Самоуважението е друго нещо, не е колко си вървежна. Ако родителят ти покаже кой си и какво си- въобще няма да се заплиташ в мнението на другите. Даже смятам, че при наличие на дъщери е основна задача на майката да им покаже какво е жена, как се поддържа самочувствие извън външния вид и вървежността, какви са истинските и големи цели. Ако детето има здрави устои, няма да се оставя да го къртят някакви нерези, щото ще му се вдигало самочувствието.

Следва дъщерите да се научат да различават оная пошла и прекипяла сексуалност, която не помага в живота, а само създава драми. И да не им пука, ако не са високо в класацията. Май сме забравили да учим момичетата как да са дами- а това не зависи от материалното. И дори не обиждам хората, които нямат визия за живота- не всеки има привилегията да има вяра и визия. Обаче ако упорито наричаш грешното-вярно и "всички така правят", тогава вече си лично отговорен за грешката.

Никой никого не може да унизи. Понякога обаче, ако кажеш нещата директно, си проличава какъв човек седи срещу теб и от какви несигурности страда.

Ако някой лекар, завършил във Варна, се обиди на "килийно медицинско училище", то явно е несигурен в себе си. Ако не се обиди, но си признае, че има и колеги, от които има какво да се иска...значи срещу мен стои стабилен човек. А за самодейните гинеколози по поликлиниките- всяка жена ще ти каже, че има и такива и че трябва да се заобикалят отдалеч. Идиоти с бяла манта- колкото щеш. Сигурно знаят повече за медицината, отколкото аз, но понякога съвсем недостатъчно, а в някои ситуации Гугъл и малко мислене ги бият по точки.

Последна редакция: пт, 22 юли 2016, 17:07 от The Siren of Titan

# 190
  • София
Да, да, и жените се гримират и обличат само и единствено заради себе си. Плюс мармота отпреди малко...
И после съфорумките пишат за свои познати с неоправдано високо самочувствие, които не са си намерили половинка 15+ години.
Освен това, на 40 е лесно да твърдиш тези неща, но на 20 е маалко по-друго.
Мантрата "аз харесвам всичко в себе си" не е полезна навсякъде. Но точно Сирен не вярвам, че ще ме разбере...

Последна редакция: пт, 22 юли 2016, 17:27 от Cuckoo

# 191

Това че не виждам нищо неморално в приятелство 15 год. монмиче и 25 момче не означава че съм привърженик на този модел ........и противник на всички останали

Сиреч, безразлично ти е и държиш да го заявиш, като осъдиш другите, които имат оформено отрицателно мнение!?
И тъй като признаваш, че не виждаш неморалното в приятелството между "прокурорско" непълнолетно на 15г. и пълнолетен индивид на 25, то просто прочети закона и си помисли- всички ли, участвали в обсъждането и написването му, са с "неправилни" разбирания?

Ако ти е скучно си намери занимания, не съм длъжна да чета фантазиите ти за мен които не съм писала.
Никого не съм съдила за мнението му,  многократно съм посочвала че е според мен, крив ви е света на доста от вас и се успокоявате като унижавате и обвинявате хората по цял ден........до като обратното е вярно аз съм съдена .
Дори не съм проявявала самоинциатива да говоря за 15 годишна.
Само защото не виждам нещо подсъдно в това  15 годишна  да не е девствена, което означава че е била с момче/мъж и може да продължи да бъде, вие ме съдите мен.

Дори съм призовала не се съгласявай/съгласявайте с мен....върни се и виж. То крадеца вика дръжте крадеца....

# 192
Самоуважението е друго нещо, не е колко си вървежна. Ако родителят ти покаже кой си и какво си- въобще няма да се заплиташ в мнението на другите. Даже смятам, че при наличие на дъщери е основна задача на майката да им покаже какво е жена, как се поддържа самочувствие извън външния вид и вървежността, какви са истинските и големи цели. Ако детето има здрави устои, няма да се оставя да го къртят някакви нерези, щото ще му се вдигало самочувствието.

Следва дъщерите да се научат да различават оная пошла и прекипяла сексуалност, която не помага в живота, а само създава драми. И да не им пука, ако не са високо в класацията. Май сме забравили да учим момичетата как да са дами- а това не зависи от материалното. И дори не обиждам хората, които нямат визия за живота- не всеки има привилегията да има вяра и визия. Обаче ако упорито наричаш грешното-вярно и "всички така правят", тогава вече си лично отговорен за грешката.

На 16 години никой няма истинско самочувствие и самоуважение. На 20 също.

Родителят няма как да ти покаже кой си, всеки сам открива кой е. На 16-20 много по-важно е мнението на връстниците.

Мисля, че никакви здрави семейни устои не могат да поправят това, че никой мъж (момче) не ти обръща внимание ни на 16, ни на 18, ни на 20, а понякога и нагоре. До голяма степен човек определя себе си и по това, доколко е привлекателен за другия пол.

# 193
Да, но на тия години би трябвало да си научена какво е да се възползват от теб, какво е хищник в сексуален аспект и каква е разликата между хищник и харесващ.

Родителят може да ти покаже кой си, като подчертае други важни неща и качества, като ги подхрани, години наред. И накрая, особено по отношение на дъщерите, да е изградил сериозна личност, за която връзките с другия пол са само един аспект от живота и не е драма, ако се забавят или ги няма точно на момента, като по филмите.

# 194

На 16 години никой няма истинско самочувствие и самоуважение. На 20 също.

Родителят няма как да ти покаже кой си, всеки сам открива кой е. На 16-20 много по-важно е мнението на връстниците.

Мисля, че никакви здрави семейни устои не могат да поправят това, че никой мъж (момче) не ти обръща внимание ни на 16, ни на 18, ни на 20, а понякога и нагоре. До голяма степен човек определя себе си и по това, доколко е привлекателен за другия пол.

Това е вашия личен опит... предполагам!
На 16 повечето ''деца'' знаят какво искат Peace
Нямам самочувствие=социална роля,която всеки един сам избира да играе в живота си.
Ролята на жертва е предпочитана, защото нашето общество я предразполага...

Общи условия

Активация на акаунт