Пиза – хотели, транспорт и накъде после?

• 26 283
  • 141
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Кафе не съм поръчвала, но капучиното им е страхотно. Храната също. По Via Santa Maria има много малки и китни ресторантчета, където храната е изключителна.

# 46
  • На земята, която е всъщност звезда.
... и един симпатичен младеж на бара ме пита дали съм в Пиза на бригада. Simple Smile

Яяяяя, какви ли бригади има в Пиза?  newsm78  Ако е нещо интересно бих се записала, макар че сигурно съм надхвърлила възрастовата граница.  Laughing

# 47
  • Под гъбата
... и един симпатичен младеж на бара ме пита дали съм в Пиза на бригада. Simple Smile

Яяяяя, какви ли бригади има в Пиза?  newsm78  Ако е нещо интересно бих се записала, макар че сигурно съм надхвърлила възрастовата граница.  Laughing
Да се върнем да проверим? Wink Не съм на 20, но не пречи да пробвам!

# 48
  • София
Добре де- толкова ли е скучно в Пиза за няколо дневен престой? Кацаме там и планирам нощувките също да са там, най-малкото заради по-добрите цени в сравнение с ФЛоренция, например....Доста четох и все попадам на съвети за няколкочасов престой там.За 3 нощувки- кацаме следобед на първия ден, настаняваме се и правим един  тур привечер.Следват два пълни дни( единият задължително отделен  за Флоренция).За втория се чудя дали да се пробваме за Сиена например или Сан дженмино( притеснявам се , защото не сме практикували подобно пътуване досега, още повече без собствен транспорт и с детето....) .И накрая последния ден до самолета следобед пак в Пиза newsm78ДАйте някакви идеи и насоки по този проекто план, моля.За февруари е схемата

# 49
Отидете до Лука, много приятно място  Peace и не, в Пиза не скучно, ние бяхме 2 цели дни там и един в Ливорно и ми беше много хубаво, виж за Фиренце 5 дни ми бяха малко, ще се ходи пак Simple Smile

# 50
  • София
Може ли да споделиш повече информация за Лука и Ливорно.Сега погледнах че са доста близо до Пиза.Как  е транспорта до градчетата?Какво би препоръчал да се види там Hug

# 51
  • Под гъбата
Може ли да споделиш повече информация за Лука и Ливорно.Сега погледнах че са доста близо до Пиза.Как  е транспорта до градчетата?Какво би препоръчал да се види там Hug
Транспорта е автобус или влак. Цени и часове вижте в сайта http://www.trenitalia.com/

# 52
Ливорно е малко крайбрежно градче, от там тръгват много круизи, общо взето няма кой знае какво толкова да се види, но аз обичам духа, които имат италианските градчета, хората, сградите, сладоледа  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes от Пиза лесно се стига с влак, за около 15-20 мин. билетчето юни месец беше 2,5Е в посока
Лука е родния град на Пучини, красиво запазено градче, с хубава историческа част, има какво да се види. Влака от Пиза е 3,5Е в посока, пътя е към 40мин.

# 53
ако някой има излишен ден в Пиза, може да отиде и до Cinque Terre
ние бяхме с рент-а-кар от Пиза, но е удобно и с влак - до Ла Специа, цената мисля е около 7,5 евро на посока на човек, пътува се около час

и от същата гара се хваща Cinque Terre Express, дневна карта е 18 евро за възрастен, и можете да слизате и да се качвате във всяко от петте места, прекарването на такава дневна екскурзия е страхотно и си заслужава Simple Smile

# 54
  • София
С какво се стига от летището до центъра? А има ли някъде карта на градския транспорт? Искам да се ориентирам как да стигнем до апартамента.

# 55
  • Под гъбата
С какво се стига от летището до центъра? А има ли някъде карта на градския транспорт? Искам да се ориентирам как да стигнем до апартамента.
С автобус! Използвахме гугъл мапс, там излизат и линиите за градски транспорт.

# 56
  • София
А в Пиза има ли някъде Free internet/wi fi? Или ползвахте мобилен интернет?

# 57
  • София
С автобус! Използвахме гугъл мапс, там излизат и линиите за градски транспорт.
Супер, сега ще пробвам. Hug

И още нещо - до морето как се ходи?

Последна редакция: пн, 10 окт 2016, 10:42 от kashmir

# 58
  • Под гъбата
А в Пиза има ли някъде Free internet/wi fi? Или ползвахте мобилен интернет?
Повечето кафета, заведения и хотели имат wi fi. Във Флоренция също беше така.

# 59
  • София
Търся настаняване в Пиза.Преглеждам букинг и аирбнб,но не откривам подходяща оферта за място.Къде другаде търсите настаняване?Имам спомен че съм срещала и други сайтове в италианските теми,но сега не откривам нищо

Общи условия

Активация на акаунт