Пиза – хотели, транспорт и накъде после?

• 26 292
  • 141
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте всички , имам едно малко питане-рейсовете от летището къде спират -на централна гара ли или по -към центъра ?

# 61
  • София
Търся настаняване в Пиза.Преглеждам букинг и аирбнб,но не откривам подходяща оферта за място.Къде другаде търсите настаняване?Имам спомен че съм срещала и други сайтове в италианските теми,но сега не откривам нищо
Какво да разбираме под "подходяща оферта за място". Има достатъчно места за настаняване, но зависи от критериите на търсене.

# 62
  • София
Здравейте всички , имам едно малко питане-рейсовете от летището къде спират -на централна гара ли или по -към центъра ?
Lam rossa спира точно на площада на чудесата.

# 63
  • София
Търся помещение със самостоятелна баня тип студио за двама с дете на ниска цена.От типа 50 евро....Дали е възможно?

# 64
  • София
Търся помещение със самостоятелна баня тип студио за двама с дете на ниска цена.От типа 50 евро....Дали е възможно?
Ми май ще се окаже трудна работа. До сега търсих подобни оферти, но нищо подходящо не видях. newsm78

# 65
  • София
Пльос и аз тук. Планирам Пиза-Флоренция-Сан Джиминяно (ако може и Сиена)-Ливорно през...февруари.
Мисля да наемем рент-а-кар. Този път нправих нещата наобратно - първо хотелите, а после самолетните билети. Simple Smile
Всякакво инфо за климата тогава,съвети за рент-а-кар, близки до летището бензиностанции и др. ще са ми от полза. Някой ползвал ли е хоп он/ офф бус във Флоренция ? (май за последното трябва да питам в другата тема). Мерси предварително !

# 66
ние последно заредихме на бензиностанция на магистралата, по която се връщахме откъм Сан Джиминяно - около 15 км преди летището, имаше и други след това, но предпочетохме да не рискуваме в последния момент преди полета
на магистралните бензиностанции горивото е по-скъпо, понеже има обслужване- зареждат ти и си плащаш вътре на касата, дизелът там беше около 1,60 евро, за сравнение в странични бензиностанции (на самообслужване) беше около 1,30, но нямаше и как да преценим колко да дозареждаме на такава, за да върнем колата с пълен резервоар

# 67
Здравейте! Споделям и аз няколко пресни впечатления по този маршрут.

Тъй като често се намират билети София-Пиза-София (за общо 40 лв.), решихме да се възползваме. Бяхме четири човека и наехме кола с идеята да видим колкото се може от Тоскана за... скромните 3 дни  Laughing Е, смятам, че се справихме - с акцент върху малките градчета и пропускайки Флоренция. (Може би следващ път, без кола, с директния трансфер от летището, но сега просто нямахме време, тъй като си знам, че за Флоренция трябват 3 дни).

Спахме в agriturismo и о, боже, колко само мога да го препоръчам!  Heart Eyes Мисля, че в Италия повече не бих спала в хотел или апартамент. Атмосфертата е просто съвсем друга, толкова автентично и спокойно. И в пъти по-евтино Simple Smile /180 евро общо за 4 човека за 3 нощувки, а имахме на разположение цяла къща с всичко необходимо и дори басейн, не че ставаше за басейн Simple Smile/ Ако някой се интересува, ще ви дам линк към къщата, макар че си гъмжи от такива в Тоскана и съм сигурна, че всички са толкова китни и спретнати.
(Единствен 'минус' предполагам поне за някои е, че си сред нищото и задължително ти трябва кола).

Започнахме с Пиза. Първите ми впечатления бяха ужасни, защото докато търсихме паркинг, ни направи впечатление, че има.. тъмни индивиди, които ти предлагат да пазят колата  Sick Почти бяхме на косъм да се откажем, но все пак се справихме, видяхме кулата за 15 мин. и 'айде. Отидохме в нисък сезон и въпреки това гъмжеше от хора. Не мога да си представя какво е през пролетта и лятото! После поехме по магистралата към Ливорно. Бяхме чели за една тераса на морския бряг, огромна, с шахматни плочки и перваз над самото море. За късмет времето беше слънчево и беше наистина прекрасно да се разходиш или просто да поседиш, загледан в морето Heart Eyes И много романтично Simple Smile
Тъй като там се пътува бавничко, не успяхме да видим нищо друго през този първи ден, а се насочихме към къщичката си, която беше близо до Волтера.
Следващият ден разгледахме Сан Джиминяно и Волтера, но беше доста студено и не можахме да направим цялата предвидена разходка. Естествено, хапнахме от джелатерия Дондоли, печелила награди за най-доброто джелато в света Simple Smile Имаха един много интересен вкус с малина и розмарин, изключително силен и тръпчив - не съм опитвала нещо такова, но не е и за всеки. Като цяло Сан Джиминяно беше от градчетата, които ни харесаха повече.
Другият ден беше топъл и слънчев - йей! - и успяхме да видим Сиена, Сан Куирико Д'орча и Пиенца. Много красиви, особено последните две! Сан Куирико Д'орча е малко селце, в което буквално имаше 10 други човека по улиците и за мен лично това беше уникално. Близо до него има една малка, казват типична тосканска църква - Мадона ди Виталета - ей така, кацнала на един хълм, обградена от кипариси.  Heart Eyes А Пиенца наричат 'идеалният ренесансов град', освен това твърдят, че правят най-вкусното Пекорино, и имат улици с романтични имена (на любовта, на целувката).
Последният ден видяхме Лука, за който честно казано сякаш имах по-големи очаквания. Трябваше да оставим и колата до летището и... се видяхме в чудо! GPS-а показваше три бензиностанции, но първата се оказа в ремонт, втората тъкмо я зареждаха, и едва успяхме да стигнем успешно и навреме до трета, оставихме колата на минутата  Mr. Green Така че, Биби, не оставяйте зареждането за последния момент като нас, по магистралите имаше доста бензиностанции сякаш. Ние заредихме  на ~1.30 дизел, но беше малко странно, блокират ти някаква сума на кредитната карта и после те чарджват само за заредения бензин  newsm78

# 68
  • София
Меичка, благодаря ! Чудесен разказ !
п.с. Мен нещо Раян ме нервят с цените за моите дати, та може да мина и на план Б - Болоня - Флоренция Simple Smile

Последна редакция: пт, 21 окт 2016, 16:01 от bibi

# 69
Здравейте! Споделям и аз няколко пресни впечатления по този маршрут.
Следващият ден разгледахме Сан Джиминяно и Волтера,
Меичка за Волтера нищо не каза? Какво ти е впечатлението?

# 70
О, хубаво е, има страхотна гледка към старинния град, от нещо като тераса. Набързо разгледахме Катедралата и баптистерият. Само че точно тогава беше най, най-студено Embarassed и просто не можахме да видим изцяло Волтера, не отидохме до Етруския музей например. Затова нямам много какво да разкажа Embarassed явно съм оставила това впечатление да ми надделее на другите.
Но си спомням, че имаха хубав, голям магазин coop.fi, от който си пазрувахме Simple Smile

# 71
  • София
Здравейте, изчетох темата на един дъх:) Успях да взема  билети по 2 евро за 24.11 и е време вече да  направим програмата:)) Мислим  да отидем  и до Флоренция за един ден - сутринта отиваме и вечерта се връщаме. Чудя се обаче дали да пътуваме с влака(ние ще сме петима - трима възрастни и две деца) или да вземем кола под наем?Какъв е размера на депозита? Как стои въпроса с паркирането в Пиза и Флоренция? Толкова въпроси взеха да изникват:)

# 72
  • На земята, която е всъщност звезда.
Здравейте, изчетох темата на един дъх:) Успях да взема  билети по 2 евро за 24.11 и е време вече да  направим програмата:)) Мислим  да отидем  и до Флоренция за един ден - сутринта отиваме и вечерта се връщаме. Чудя се обаче дали да пътуваме с влака(ние ще сме петима - трима възрастни и две деца) или да вземем кола под наем?Какъв е размера на депозита? Как стои въпроса с паркирането в Пиза и Флоренция? Толкова въпроси взеха да изникват:)

Във Флоренция е доста трудно да се паркира в центъра, да не кажа невъзможно. А и докато търсите място за паркиране, можете да загубите доста време. Бих ви посъветвала да отидете с влак. 

В Пиза се намират места, но може да се наложи да повъртите. Ние паркирахме на улицата, платихме на автомат за 3 часа. После решихме да останем и доплатихме като оставаха 5 мин., а двама служители вече се въртяха около колата да ни сгащят. Така че, ако сте на улицата, внимавайте с времето и повече от 5 мин. не те съветвам да го пресрочвате.

# 73
  • София

Влака е 8.4 евро в посока на човек. Децата ако са под 5 или 6 г. (не съм много сигурна) са без пари. По добре с влак. От гарата до плащада не е толкова дълго разстоянието, а и има какво да се види ходейки пеш.

# 74
  • София
Благодаря за съветите. В Пиза резервирах място с паркинг и това много ли улеснява. Още се чудим дали въобще да наемаме автомобил, заради паркирането във Флоренция. С влака за петима излиза 84 евро, което е наема на автомобила за 24ч. Та затова се  чудим още. Не искаме да паркираме в центъра на Флоренция. Ние обичаме да ходим. Не знам още нищо за този град - пътеводител ще си взема чак в понеделник. Ако е  като размер е колкото Амстердам или пък Венеция няма проблем да паркираме и в по краен квартал.

Общи условия

Активация на акаунт