***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит - 3

• 128 131
  • 765
  •   1
Отговори
# 615
О, супер, ако за продажби онлайн влезе в сила чак от 2021 г. (ако се приеме в този вид де) То до 2021 г. не се знае дали ще е останал ЕС, още по-малко пък дали ние ще сме в него. Joy

# 616
Идвам с лоши новини, за съжаление...  #2gunfire

А кое му е лошото?  newsm78

Ето линк към цялта новина

Капиталска му работа. Опитва се да прави сензация от едно незначително към момента прессъобщение. И между другото ако се зачетеш внимателно за премахване на "данъчното облекчение" няма срок. Още повече, че такава промяна не може да се иницира от Комисията за единен цифров пазар  Simple Smile

# 617
Здравейте! Понеже за първи път ще си поръчам нещо през ebay.co.uk, бихте ли ми казали малко по-подробно как стоят нещата с доставката (мисля да си поръчам Iphone 6s). Благодаря!

# 618
Мами, помагайте. От голямото пазаруване на 11,11 в алиекспрес съм изпуснала 1 пратка да я разделя и е на митница. Поискаха ми освен ДДС и 12 лв да ме представляват. Тук пишете, че мога да си извадя безплатно еднократен ЕОРИ номер и сама да си освободя пратката на място, плащайки само ДДС-то.
Та мога ли да си спестя тези 12 лева?

# 619
Мами, помагайте. От голямото пазаруване на 11,11 в алиекспрес съм изпуснала 1 пратка да я разделя и е на митница. Поискаха ми освен ДДС и 12 лв да ме представляват. Тук пишете, че мога да си извадя безплатно еднократен ЕОРИ номер и сама да си освободя пратката на място, плащайки само ДДС-то.
Та мога ли да си спестя тези 12 лева?

Можеш, ако имаш електронен подпис.

# 620
  • Sofia
Здравейте! Понеже за първи път ще си поръчам нещо през ebay.co.uk, бихте ли ми казали малко по-подробно как стоят нещата с доставката (мисля да си поръчам Iphone 6s). Благодаря!
   Въпросът ти е много общ и неясен. Първо, eBay е онлайн платформа със стотици хиляди продавачи от цял свят и всеки seller сам за себе си определя условията на доставка, които обикновено са упоменати в конкретния листинг. Второ, ако стоката идва от UK, няма да плащаш 20% ДДС. Ако, обаче, обявата просто е качена в английския eBay, а пратките се пращат от Китай или друга държава, която не е членка на EU, тогава ще се наложи да си платиш съответните митнически такси, когато стоката пристигне в Б-я.

Elena_anelE, освен че ти трябва електронен подпис, както Зимна Утрин вече е споменала, ще ти се наложи и сама да си попълниш митническата декларация, за което знам, че не е толкова лека задача. Peace

# 621
   Elena_anelE, освен че ти трябва електронен подпис, както Зимна Утрин вече е споменала, ще ти се наложи и сама да си попълниш митническата декларация, за което знам, че не е толкова лека задача. Peace
Да, електронния подпис и той струва пари.Попълването на митн. декларация е сложно нещо, но в предната тема имаше потребителки, които постнаха принт-скрийни на успешно преминали декларации.И НЕ вадете еднократни ЕОРИ, вадете си постоянни.
И, честно да ви кажа, не мога да разбера идеята да спестиш 15 лв от митн агент да ти освободи пратката, а да пишеш тука 5 дни, да се ядосваш , че не можеш да си пуснеш декларацията, да се разправяш с пощи и митници...Ми то, евтино, евтино, ама колко да е евтино всичко....Само като си помисля за нервите и времето, дето ще изхабя....
P.S. Горния абзац май звучи малко грубо, за което се извинявам, не ми беше такава идеята. Всъщност разсъждавам от собствената си камбанария - изпадам в тих ужас и лека депресия, когато ми се налага да се занимавам с институции.

Последна редакция: вт, 06 дек 2016, 16:19 от Гретел

# 622
И, честно да ви кажа, не мога да разбера идеята да спестиш 15 лв от митн агент да ти освободи пратката,

Ако тези 15 лв.+ДДС представляват значителен процент от стойността на пратката има смисъл. Освен това веднъж като успееш да попълниш декларацията следващия път ще ти отнеме не повече от 10 мин.  Peace

# 623
  • София
.

Последна редакция: вт, 06 дек 2016, 11:08 от dioni

# 624
Имах следният опит при получаване на пратката. Купих си телефона, той е пристигнал и го пратиха на митницата. На пратката продавача е написал че, тя е на стойност 15$ и е mp5 player.
След отиване на митницата, получих писмо-покана за да предоставя условията на поръчката и на каква е стойност. Аз разпечатах страницата с поръчката от алиекспресс, и бележката от булбанк онлайн. След моето представяне на документи, на следващият ден, като дойдох на мен ми казали че документи не са действителни и телефон(пратката) не може да струва толкоз ейфтино, и трябва да предоставя други документи.  Аз им казах че те са действителни, на молба да влезна в алиекспресс акаунта отказах им. На въпроса какво ще стане с пратката ако няма да предоставя нови "документи", отговориха че ще я изпратят обратно. И сега въпроса ми е. Трябва ли не що да платя за пращане на пратката обратно. Служител даде номер на клона и каза че след няколко дена ще ми дадът трък-номер.
20% добавена стойност на поръчка, ми излиза скъпо телефона, така че прецених по добре да откажа пратката и да я изпратят обратно на продавача. Някой да е имал подобен опит?

# 625
  • София
kol123
Няма да плащаш нищо за връщането, ако не си приел пратката. Пощите служебно ще я върнат обратно. Тракинг номера трябва да е същият, с който е пристигнала. Проследяването продължава по обратния път.

# 626
  • Sofia
След моето представяне на документи, на следващият ден, като дойдох на мен ми казали че документи не са действителни и телефон(пратката) не може да струва толкоз ейфтино, и трябва да предоставя други документи. Аз им казах че те са действителни, на молба да влезна в алиекспресс акаунта отказах им. На въпроса какво ще стане с пратката ако няма да предоставя нови "документи", отговориха че ще я изпратят обратно. И сега въпроса ми е. Трябва ли не що да платя за пращане на пратката обратно. Служител даде номер на клона и каза че след няколко дена ще ми дадът трък-номер.

Е, какви са сега тез' ейфтини номерца? Laughing

# 627
Ros@linda, мерси.
The Black Cat, мога да кажа че не е голям проблем да се пооправят цифрите на стойност на поръчката. Можете да разчете за функция inspect element в браузъра. Само да предупредя че е незаконно Simple Smile. От своята страна мога да кажа че номерът е минавал, и митничарите нямат никакъв достъп нито до проверят валидност на превода, нито да ви влезнат в акаунта на али. Като не могат да докажат обратното, значи аз съм прав. Или по не не го правят за малки суми(до 150евро). Да, играя със огън, обаче да плащам данък за поръчката която не съм я купувал тука, смятам за абсурд.
Само да не науча тука хора да правят лоши неща, действайте на своят страх и риск.

# 628
  • Sofia
   Не, бе, на мен ми станаха ясни нещата още от първия път. Mr. Green Ама не разбирам защо сега пишеш, че "като митничарите не могат да докажат обратното, значи аз съм прав" – в това твърдение няма абсолютно никаква логика; ти си този, дето трябва да хвърчи с документите напред-назад и да доказва колко струва пратката му – митничарят "му дреме на жлъчката" дали ти ще си вземеш телефона или не. Т.е., ако не успееш да докажеш реалната стойност на пратката си, ти си този, който гори. Пък си бъди "прав", колкото щеш. hahaha

Само да не науча тука хора да правят лоши неща, действайте на своят страх и риск.
   Споко, ние "тука" сме достатъчно покварени и на "ти" с врътките. Joy

# 629
Имах следният опит при получаване на пратката. Купих си телефона, той е пристигнал и го пратиха на митницата. На пратката продавача е написал че, тя е на стойност 15$ и е mp5 player.

Ти сериозно ли опита да декларираш телефон на цена $15?

Като не могат да докажат обратното, значи аз съм прав.... Да, играя със огън, обаче да плащам данък за поръчката която не съм я купувал тука, смятам за абсурд.

Дреме му на митничаря дали си прав или не си! Перка ти сравнителна стойност, пък ти ако искаш доказвай, че не прав!

А и да! Абсурд за теб, за останалите е закон...

Общи условия

Активация на акаунт