Милано - 6

• 110 288
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Не, в петък сутринта от Букурещ. Simple Smile

# 421

Би ли написала после как е ситуацията на Дунав мост. Ние сме в събота.

# 422
Момичета, гледах сайта на Каза Милан, но точно указанията за транспорта от Чентрале до там са отрязани ... може ли някой, който е ходил да ми разясни .... Видях, че точно линията до там е дадена като under construction

# 423
  • Milano
Радостче, каква консултация за Комо?

От Ц.гара влаковете спират на Комо Сан Джованни, от Кадорна - на Комо Норд Лаго, което за мен е по-добрият вариант - точно зад Катедралата и до езерото.

Корабчета от Комо не съм вземала.

Като съм ходила до Варенна съм взела корабчето до Белладжо.

В онзи ресторант цените са малко по-високи от средното за града, на обед има обедни менюта с по-ниски цени.
Отвън пред ресторанта са изложени.

Пирелли е небостъргач, намира се срещу Ц.гара - там са офиси, няма вход.
Ако имаш предвид изгледа на 31 етаж - обикновено решават кога ще го отворят, напр. за Деня на бабите и дядовците (2 октомври) и т.н.

# 424
  • София

Би ли написала после как е ситуацията на Дунав мост. Ние сме в събота.
ОК, но доколкото знам вече е спокойно. Ние ще тръгнем в 5ч. сутринта, за да избегнем и трафика в Букурещ сутринта.

# 425
  • Milano
Момичета, гледах сайта на Каза Милан, но точно указанията за транспорта от Чентрале до там са отрязани ... може ли някой, който е ходил да ми разясни .... Видях, че точно линията до там е дадена като under construction

Различни варианти - можеш да вземеш тролея 91 от via Tonale (до Ц.гара) за 13 спирки и слизаш на via Serra/via Traiano.

Или вземаш жълтото метро М3 до Zara, там сменяш с лилавото М5 до Портелло (Portello), oттам пеша, но е по-далеч.

Или вземаш М3 до Дуомо, сменяш с М1 до Lotto и после с тролея 90 за 3 спирки (до спирка via Serra/via Traiano).

# 426
Гледам по новините, че е имало земетресение в Централна Италия. Усети ли се в Милано?  Rolling Eyes

# 427
  • Milano
Не, ние сме далече.

В Рим се е усетило, а във Флоренция прекъснаха мача, но заради дъжд (първоначално помислих заради трусовете).

Последна редакция: ср, 26 окт 2016, 23:26 от regina di cuori

# 428
Предположих, че не се е усетило, защото разстоянието е около 400 км, но все пак реших да питам. Дано няма повече вторични трусове  Shocked

Вижте какво прочетох в темата за Раян Еър и сега съм в чуденка, колко по-рано да идем  Shocked
Ъм, получих мейл, че трябва да сме поне два часа по-рано на летище София. Наистина ли е наложително, при все че няма да чекираме багаж? С бебе сме и не ми се виси по летището.

Аз получих имейл, че трябва да сме 3 (три!) часа по - рано на летището за полет до Милано.

# 429
Преди месец пътувах за Милано(7:35ч.) и наистина имаше главозамайващи опашки на Т1, при това бяха отворили и левия подход към гейтове 1,2 и 3. Разбираемо е, защото има много полети по това време. Най-добре е да се отваря сайта на летището, от което ще се лети и да се гледат полетите в близките часове на полета ни.  По-добре малко по-рано, отколкото спестен половин час, а излишни притеснения.

Преди две седмици летях за Венеция(12:15ч.) и на Т1 всичко си беше нормално, за 5-10 мин. се минаваше на проверката. И в двата случая на летището бях 1,5 часа преди полета.

П.П. Искрено се надявам да няма пострадали хора при земетресението!

# 430
И аз да се вмъкна към края на ноември и ние сме там!

# 431
Благодаря на всички.
Ние тръгваме.

# 432
  • София
Шоко, а вие качихте ли се до Брунате ?
Не, въобще до града Комо не стигнахме. Обикаляхме само около централната част на езерото (Варена-Беладжио-Вила Карлота-Менаджио).

# 433
  • София
Здравейте момичета,

Заради Rayanair и ние решихме да направим едно кратко посещение на Милано с две нощувки, другата година надявам се за по-дълго. Приятеля ми е фен на Милан и се чудя дали да го изненадам с посещение на стадиона им. Виждам, че обиколката е 17 евро, заслужава ли си или можете да препоръчате по-интересно? Моля да препоръчате заведение, на нормални цени, в което да опитам ризото Миланезе.

Виждам, че има карти по 12 евро включващи посещения на 8 музея, някой взимал ли е , за да сподели мнение дали си заслужава.

Предполагам следващият въпрос не е за тази тема, гледам апартаменти в airbnb, като за някои от тях искат депозит по 200лв и нагоре. На някои не виждам да пише, че се изисква такъв. Ако избера такъв, на който пише че не изискват, надявам се на място да няма изненада. Харесах един апартамент и цената ме устройва, но в описанието пише, че check-in е до 3Pm, а самолета каца в 1 часа. Предполагам няма да можем да стигнем до Милано.

Предварително благодаря.

# 434

Предполагам следващият въпрос не е за тази тема, гледам апартаменти в airbnb, като за някои от тях искат депозит по 200лв и нагоре. На някои не виждам да пише, че се изисква такъв. Ако избера такъв, на който пише че не изискват, надявам се на място да няма изненада. Харесах един апартамент и цената ме устройва, но в описанието пише, че check-in е до 3Pm, а самолета каца в 1 часа. Предполагам няма да можем да стигнем до Милано.

Преди да резервираш пиши на собственика дали е възможно да ви приеме и малко по-късно.Освен това винаги уточнявам предварително къде ще получа ключовете,никога не резервирам,ако посрещането не е на мястото за настаняване.

Общи условия

Активация на акаунт