Великобритания - Тема 65 Много Лятна Най-Лятна Много Морска

• 92 730
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Ха, точно синът ми се върна със счупен цип на жилетката на униформата. И аз ще гледам машини

# 586
Здравейте,момичета:)Първи работен ден за мен bowuuПървата ми работа в Англия:)Доволно уморена съм,с натежали крачета,но не съм премазана като в България.Има доста българи,поляци,румънци.И говорех на английско-руски цял ден.С румънците също доволно и приятно.Украинки 2-3.Много се радват,че говоря руски.То...не е перфектното говорене,но някак мило и близко до нашият език.Беше си много силен ден,вълнуващо,непознато,много социално. WinkПочти 4 месеца само в къщи,се различаваха от днешният ден.В къщи ме посрещнаха с топло сготвено от таткото и малката и любимите ми шоколадово-ментови десертчета Hug

# 587

avaspirala, много добре звучиш. Така да е и занапред! Къде започна?

# 588
  • UK
avaspirala, честито!  Hug Разбирам вълнението ти Simple Smile

# 589
avaspirala,честито! Само добри емоции да имаш от работата си!
  Блу,не знам дали е нормално това,но питах дъщерята в У5 ,дали имат помощен учител.Каза,че по принцип има,но се занимава само с едно дете и тъй като днес това дете е отсъствало,учителят отишъл в съседния клас. Гледам,че малката в ресепшън имат много учители,не мога да им хвана края кой какъв е.

# 590
  • UK
Добро утро!

Как събират и изваждат децата в yr1? На пръсти, със сметало, number lines? Синът все не знае като го питам. Имаме едно сметало, на което му показах как да работи, но да не го объркам нещо, ако смятат по друг начин?

# 591
  • Bristol
...

Последна редакция: вт, 27 сеп 2016, 09:10 от Merry

# 592
  • Bristol
Блу, в началното училище винаги класът освен учител има и помощник учител. Въпросът е кога и с кое дете работи.

Dejie, моите определено сметало не са ползвали, но не си спомням в кой клас въвеждат number lines. Давай на пръсти за сега, ако пръстите стигат  Laughing

# 593
  • След завоя в дясно
Блу, в началното училище винаги класът освен учител има и помощник учител. Въпросът е кога и с кое дете работи.

Dejie, моите определено сметало не са ползвали, но не си спомням в кой клас въвеждат number lines. Давай на пръсти за сега, ако пръстите стигат  Laughing
Ако не стигат добавете и на крачетата Laughing

# 594
  • London

Ако не стигат добавете и на крачетата Laughing

Joy Joy Joy и моето дете в Y4 смяташе на пръсти, за което имах такава разправия в училище ха ха ха.
Сега ми е смешно, но тогава и социални бяха извикали.
Беше ужасно ...

# 595
Сериозно,социалните за смятане с пръсти  Shocked

# 596
  • UK
И да го махам ли сега сметалото да не го обърквам или?  Rolling Eyes Аз на пръсти не съм смятала като дете и сега не ми е минало и през ум.

# 597
  • London
Сериозно,социалните за смятане с пръсти  Shocked

Laughing ситуацията беше, че аз заплаших детето, че ще му счупя ръцете ако смята на пръсти  Mr. Green
А , те я попитали в клас колко е 5 по 5 и тя се разревала, те ги караха нарочно да смятат на пръсти,но
аз няма как да знам. Завели я в офиса и свикаха среща от която на мен ми увисна мандибулата от страх.
Добре, че една соц. работничка беше полякиня и каза, че и тя е чувала в детството си същите заплахи.
Общо всето обещах да не я заплашвам повече и се приключи, но пък после осъзнах, че те ги обучават по някаква тотално различна от бг. система.

И сега някой да не си помисли, че детето е бито, тормозено или нещо такава. bowuu

# 598
  • Cambridge, UK
в Year1 смятат с number lines, моят син от преди това смяташе на пръсти, та ги кръстосваше двата метода
доста се занимавахме с него и сега смята на ум, та не знам дали няма съвсем да го объркаме

на мен ми е интересно дали някъде из нета има информация за изпитите след Year2, какво съдържат и т.н. не съм търсила до момента

# 599
Благодаря за отговорите за помощник учителите. Все повече се ядосвам на нашето училище, а толкова се радвах, когато почти в началото на YR ни предложиха място. YR беше много добре, в Y1 започнаха проблемите... Имах големи надежди за Y2, но нещо никак не съм доволна от старта...
За SATs в края на Y2 ни предстои родителска среща скоро, а после ще качат актуалната информация в сайта на училището. Сега там е за тестовете от май'2016. В gov.uk със сигурност има.
Дъщеря ми не свикна със сметало, смяташе на пръсти. И още се случва да го прави и ме дразни. Mr. Green По някое време в Y1  са почнали да ползват number lines, май не беше в началото или просто аз по-късно разбрах. Аз пък искам да се научи на различни подходи в математиката, точно за да схване смисъла на числата и смятането.

Общи условия

Активация на акаунт