Отношението на мъжете Ви към Вас, след преживян аборт!?

• 41 259
  • 492
  •   1
Отговори
# 60
Нормално му беше отношението. Нито е кършил ръце около мен, нито е побелявал, нито се е държал грубо или изнервено.
Спонтанен аборт в ранна седмица е нещо в реда на нещата, къде къде по-лоши неща могат да се случат. И двамата не сме драматизирали. Явно сме се намерили.

# 61
Аз съм на мнение, че ако с бебето е имало проблем и той се е открил аборта по медицински причини е по-скоро късмет, а не трагедия. Така бих се утешавала. Животът на чувствителните е тежък и трябва да открият своята половинка.

# 62
Какво ли биха написали съпругите на моряците (плаващи по 6 месеца)  или съпругите на военните (ходещи на учения) при такава ситуация?
Такава манипулация се извършва колкото се може по-бързо след установяването.
Какво ли ще правят гореописаните съпруги?
Авторката на темата добре, че не мед. сестра в някое отделение да обърка лекарствата на някой болен,
в случая за доматеТо да не се "коси".
Всеки има различни очаквания, зависи разминаването дали е в допустимите граници,
които може да  възприеме.
Спонтанен аборт в ранна седмица е нещо в реда на нещата, къде къде по-лоши неща могат да се случат. И двамата не сме драматизирали. Явно сме се намерили.
  Peace
Колко дни дават болничен след аборт(без усложнения)?
Minie, работите ли? Отговорна ли е трудовата дейност, която полагате?
Имате ли разнообразие в ежедневието?
За 4-ри години това ли е първата "кризисна" ситуация?

# 63
Едно е да е болен или на другия край на света и съвсем различно да е там, но да се помотва, защото има други по-важни неща. Никакво място за сравнение няма. Направо е смешно дори да споменавате нещо подобно  Crazy

Човек кучето си остави на ветеринар и трепери и тича да го вземе веднага като е за изписване...

# 64
  • София

Прощавай, но не бе ли ти дето малко по-напред в темата ме упрекна, че гадая кой какво и с каква умисъл и емоция го прави?
Ъъъъ как аджеба разбра че не е бил при любовницата си или с Г. на кафе, а е пазарувал, зашото е трябвало да завърши трепетно семейното гнездо?  
Ами, от лични наблюдения при сходни ситуации и направена анкета сред няколко мъже от различни поколения.
Нито един не намери причина да седи в коридора и да кърши ръце като по филмите, докато го чака ремонта, а при това, жена му няма да е в състояние да се натоварва както досега. Simple Smile

# 65
Какво ли биха написали съпругите на моряците (плаващи по 6 месеца)  или съпругите на военните (ходещи на учения) при такава ситуация?
Такава манипулация се извършва колкото се може по-бързо след установяването.
Какво ли ще правят гореописаните съпруги?
Авторката на темата добре, че не мед. сестра в някое отделение да обърка лекарствата на някой болен,
в случая за доматеТо да не се "коси".
Всеки има различни очаквания, зависи разминаването дали е в допустимите граници,
които може да  възприеме.
  Peace
Колко дни дават болничен след аборт(без усложнения)?
Minie, работите ли? Отговорна ли е трудовата дейност, която полагате?
Имате ли разнообразие в ежедневието?
За 4-ри години това ли е първата "кризисна" ситуация?

Когато мъжът е по-работа и е такава ситуацията няма как да присъства ок, но моят в този ден не беше на работа знаеше много добре къде отиваме и за какво отиваме и докато аз бях в болницата той разглеждаше магазините , които не са в близост до болницата.Някак си не мога да сравня това с един съпруг моряк например.Относно това, че по добре че така се е случило да аз го осъзнавам, че е така, но е много трудно да кажеш на сърцето си как да се чувства в такъв момент, когато искаш детето.Всички сме различно емоционални и не можем винаги да контролираме емоциите си, за мен един аборт си е сериозно нещо , не мога да го приема като една настинка например и да кажа майната му.
Работим и двамата да.Аз съм управител на магазин.
Да  това е първата толкова сериозна ситуация.Преди да забременея той ми обясняваше колко много иска детето, как ще направи всичко за мен и него, и т.н и в един момент по пътя към това дете, той ме оставя сама , някак си не мога да си го обясня, затова потърсих мнение тук за да видя другите мъже как са реагирали при такава неприятна предимно за жената в ранна бременност ситуация, защото явно той не  е осъзнавал точно какво се случва и затова не го приема и  толкова сериозно. А аз още от както разбрах, започнаха проблемите и притесненията, две седмици лежах и се молех всичко да е наред с по една шепа хапчета на няколко часа (хапчета предписани за бременността), промених коренно ежедневието си от супер активна личност лежах по цял ден и ставах само за да ям и да се изкъпя, как да не свикна с мисълта , че съм бременна и че се боря за нов живот в мен, и в един момент всичко приключва и от мен се очаква да се усмихна и да кажа всичко е наред и да тръгна може би веднага след аборта и аз по магазини , ми не мога да бъда такава , може би там ми е грешката.Аз също на другия ден след аборта бях на работа, не се дава болничен повече дни , защото болката физически е поносима, но другата болка , няма лек за нея освен времето за съжаление.
Извинявам се ако съм ви отегчила.

# 66
  • София

Промили са ви главите от деца. Нищо общо няма с пола. Аз хич не съм емоционална, а не съм мъж. Обаче това няма нищо общо с емоциите, а опира до елементарни човешки отношения, за които няма оправдание.
Докато има хора, които приемат да се отнасят с тях като с кучета, ще има и кой да използва това.
Лошото е, че и децата им гледат и попиват. А оправдание винаги ще се намери, я че мъжко, я че е нещо друго.

Като гледам са още в самото начало на връзката си, та това са едва 4 г., щом отсега е така, напред ще е много по-трудно. Да не говорим пък като се появи детето, дойдат грижите по него и се изнервят с недоспиване.

Най-хубавото в случая е, че поне не се прикрива. Вижда го какъв е и ако я устройва да създава семейството с такъв човек и да е баща на децата й - може да продължава. Ако той се навие де, защото прочетох, че маминия златен освен да й вика насреща за нищо й обяснява и че щом така зле й влияе загубата на дете (то пък остана и да е щастлива), нямало да правят други опити, не била готова. А той е много готов като гледам. На какво ще научи това дете? Как да рита паднал човек?
Хи,хи!
Ти хейтърска норма ли гониш или ти плащат на разтрогнат брак? Mr. Green

# 67
За мен това също не е нормална реакция на възрастен човек. Нормално е при такива ситуации всеки да си намери начин да се грижи за себе си и да не стига до сърдене и изблици. Особено пък мъж да се сърди за дребни неща.

Ненормално ми е мъж да си изкарва фрустрацията върху жена и да очаква да е корава като гьон. Във всякакви ситуации, дори ежедневни.

Според мен той не е готов за дете и го проектира върху нея.

По принцип тоя брак "мирише" зле и понеже няма деца, няма да боли много да се прекрати.

# 68
Minie, разбрах. Вие сте искали духовна подкрепа веднага след "изписването".
Не случайно дадох за пример моряците и военните.
Никой няма да Ви изгони от отделението точно на 2-я или 3-я час.
Да бяхте му се обадили, когато сте се почувствали добре и чак, когато дойде тогава да излезете.
Външната (липса) "изява" на емоция не означава, че няма такава.
Всеки човек по различен начин показва (не показва) вътрешното си състояние.
Поведението е различно.
Ходил по магазините. Добре. Може така да "изпуска парата".
Да седи и да те чака 3 часа в болницата? С какво може да помогне?
(това май ни го насаждат по турските и др. сапунки)
ПП В "критични" ситуации аз пък започвам да чистя.  Cry

# 69
Според мен скандалът за доматите няма нищо общо с аборта. Има си такива хора нерваци, които са склонни да избухват за глупости. И с напредването на възрастта стават все по-нетърпими.
За другото явно мъжът на авторката не е особено чувствителен и смята аборта, като една не малка част от българските мъже, за лека козметична процедура.
Авторката, спонтанните аборти в ранни месеци не са нещо толкова страшно, дори са добро - с тях природата поправя грешките си.

# 70
Прощавай, но не бе ли ти дето малко по-напред в темата ме упрекна, че гадая кой какво и с каква умисъл и емоция го прави?
Ъъъъ как аджеба разбра че не е бил при любовницата си или с Г. на кафе, а е пазарувал, зашото е трябвало да завърши трепетно семейното гнездо?  
Ами, от лични наблюдения при сходни ситуации и направена анкета сред няколко мъже от различни поколения.
Нито един не намери причина да седи в коридора и да кърши ръце като по филмите, докато го чака ремонта, а при това, жена му няма да е в състояние да се натоварва както досега. Simple Smile

Ами и моите заключения са от линчи наблюдения и разговор с мъже. Цитирам "Тоя е пълен ръб!" мъжкия коментар.
Разбира се има един важен фактор - как ти и аз сме поднесли ситуацията на интервюираните Wink

absurt, забелязва се, че ти ВИНАГИ в темите защитаваш мъжете. Личи, че си човек с малко ориенталско възпитание, който приема мъжете за по-виши от жените и по-умни и практични.  И други неща са ми направили впечатление във твоето виртуално поведение, но това изпъква в тази тема и затова го отбелязвам. Не нагажирам никого с мнението, което имам.

# 71
  • София
absurt, забелязва се, че ти ВИНАГИ в темите защитаваш мъжете. Личи, че си човек с малко ориенталско възпитание, който приема мъжете за по-виши от жените и по-умни и практични.  И други неща са ми направили впечатление във твоето виртуално поведение, но това изпъква в тази тема и затова го отбелязвам. Не нагажирам никого с мнението, което имам.
Дорис, не си забелязала правилно, заета винаги и за всичко да обвиняваш мъжете, които, в края на краищата, жените сами си избират, без опрян в тила, пистолет.
Поради тази причина, правиш безумното заключение, че приемам мъжете за "по- виши", умни и практични.
Ще ти кажа отново, че мъжете са с различна физика и психика от женската.
Това е доказано научно и можеш да се запознаеш в подробности от нета.
Оттам и различните реакции на двата пола в една и съща ситуация.
Накратко- за разлика от доста мами тук, които са намерили лесното- да обвиняват за всичко мъжете си и така да не поемат отговорност за собствените си изцепки и недомислия, аз първо оглеждам проблема и от двете страни, отчитам плюсове и минуси, за да нямам пробойна, когато предприема нападението.
И което е по- важно тук, във форума- не си позволявам да надъхвам психически нестабилен човек да предприема крайни действия, без да огледа нещата, само и само да се направя на велика и да му гледам сеира.
Мен хорското нещастие не ме прави щастлива, а комплекси нямам за избиване.

# 72
Абсурт, тъй като си по-опитна, колко операции на много близки хора си преживяла? Аз съм преживяла точно пет и не мога са си представя да оставя в такъв момент някой да ме чака.....

# 73
  • Mediterraneo
Все си мисля, че и мъжът има право и свой начин да преживее случилото се... Не казвам, че е правилният начин.
Ние загубихме дете, не съм правила аборт. Да, ММ беше до мен неотлъчно, бяхме заедно в мъката си. Държа ме за ръка, прегръща ме, плака заедно с мен. Успях да изплувам, благодарение на него. И тогава се срина той- тотална депресия почти три месеца след загубата; по цял ден лежеше, пушеше в леглото, стоеше на пуснати щори, за ядене и излизане да не говорим. Спря да споделя чувствата си с мен, затвори се и се покри дълбоко в себе си. Беше страшно, повярвайте ми! Това просто беше неговият начин да се пребори и да се опита да живее с мисълта за загубата.

# 74
Ще ти кажа отново, че мъжете са с различна физика и психика от женската.
Това е доказано научно и можеш да се запознаеш в подробности от нета.

Мен хорското нещастие не ме прави щастлива, а комплекси нямам за избиване.

Предполагам заблудата ти идва именно от това, че се образоваш от нета. Изключая половата система и последиците от нея физически сме еднакви. Психически сме още по еднакви. Няма и учебник по "мъжка и женска психология или психиатрия". Няма и отделни закони за мъжете и жените. Няма различно лечение и медикаментозни терапии на нито едно ниво. Няма разлика в психиатричната и психологичната помощ на двата пола. В голяма заблуда си относно нашето различие.

Последното ти изречение не е съвсем вярно ... Повечето ти постове са напълно лишени от емпания и липсва нормална човешка подкрепа. Криеш се зад това, че уж даваш различна гледна точка, а реално искаш да привлечеш с конфронтация и нараняване вниманието към себе си в темите.

Общи условия

Активация на акаунт