Бързи здравословни въпроси и отговори – 3

• 114 514
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Предварително се извинявам за гадния въпрос,но от два дни пия антибиотик и два часа след това ме хваща диария,еднократно.Чудя се,успява ли изобщо да се усвои този антибиотик?

Той се усвоява, но вижда сметката на флората ти. Пиеш ли пробиотик?

Комбинирай с Линекс, като трябва да има 2 часа интервал между пробиотика и антибиотика.
Благодаря ви,пия пробиотик.Дано сте прави и е успял да се усвои,в сряда ще се консултирам и с доктора ми.

# 721
  • София
Момичета,дано не ви притесня с въпроса си! Снощи ми се случи нещо много странно.Както си спях изведнъж така силно започна да бие сърцето ми като че ли ще изкочи през ушите ми.Чувствах го все едно съм на някоя машина на която ми гледат сърцето.Усещах всеки удър и ритъм.Беше много страшно.И изведнъж спря.На някого случвало ли му се е? Предварително благодаря!
Случва ми се когато сънувам кошмари.
А при другия случай се оказаха екстрасистолии.

# 722
  • Кьолн
Много благодаря Винд! bouquet Аз се притесних защото сега много ме болят гърдите.докторкта каза че е бронхит и може и от това да се е получило.

# 723
Здравейте,
Предварително се извинявам ако въпросът ми не е за тази тема, но няма как да прегледам 1300 стр. за да открия най-точната.

Проблемът ми е, че от около 2 месеца усещам напрежение точно под слънчевия ми сплит, усещам малка топчица в гърлото си, сякаш не съм си глътнала хапката. Когато пия хапчета, забелязвам че не успявам да ги глътна отведнъж, а остават някъде в гърлото и се налага да преглъщам по няколко пъти. Усещам като парене и сякаш ми е раздразнен хранителния тракт, когато ям се чувствам тежко. Оригва ми се, а не мога.
Всичко е сякаш някой ми е сложил нещо в гърлото и ме е хванал за слънчевия сплит и ме дърпа за него от отвътре надолу.  Grinning Grinning

Моля, ако някой е имал подобен проблем или някой който има по-добра представа към какъв специалист да се насоча, да ми пише. Чудя се дали съм за ендокринолог или за гастроентеролог.

П.С. същевременно имах и прескачане на сърцето, изследваха ми ЩЖ, но всичко е ок. Ходих и на кардиолог и пия хапчета за стрес и аритмия от една седмица и не усещам прескачане. Нямам стресови фактори в ежедневието си.

Благодаря Ви.

# 724
  • София
Здравейте!

Бихте ли ми препоръчали добър травматолог за София,който да работи с направление.
Става въпрос за възрастен човек от провинцията за второ мнение.

# 725
Изписаха ми Амброксол и Демефан да ги редувам за 2 годишно дете с кашлица, която е от задна хрема. Преглеждан е последно в неделя, гърдите бяха чисти, но оттогава се засили и хремата и кашлицата и се стига и до повръщане. Фармацевта нарече комбинацията безумна, което мен силно ме притесни, ако някой има мнение защо се изписва едновременно отхрачващо и спиращо кашлицата ще се радвам да ми каже, ще направя пак консултация с лекар, но дотогава, ако някой знае нещо..

# 726
Изписаха ми Амброксол и Демефан да ги редувам за 2 годишно дете с кашлица, която е от задна хрема. Преглеждан е последно в неделя, гърдите бяха чисти, но оттогава се засили и хремата и кашлицата и се стига и до повръщане. Фармацевта нарече комбинацията безумна, което мен силно ме притесни, ако някой има мнение защо се изписва едновременно отхрачващо и спиращо кашлицата ще се радвам да ми каже, ще направя пак консултация с лекар, но дотогава, ако някой знае нещо..
Заведи го до спешното да го погледнат, детето е малко. Ние имахме редовни проблеми със задната хрема, такава комбинация не са изписвали - 1 сироп за кашлица, когато се промени самата кашлица, тогава го сменя.

# 727
Безумна е, да!
В краен случай давай през деня амброксол, вечер демефан, за да спи. Аз не бих давала демефан. всъщност никое не бих давала при описаното състояние.

# 728
  • София
Здравейте,
Предварително се извинявам ако въпросът ми не е за тази тема, но няма как да прегледам 1300 стр. за да открия най-точната.

Проблемът ми е, че от около 2 месеца усещам напрежение точно под слънчевия ми сплит, усещам малка топчица в гърлото си, сякаш не съм си глътнала хапката. Когато пия хапчета, забелязвам че не успявам да ги глътна отведнъж, а остават някъде в гърлото и се налага да преглъщам по няколко пъти. Усещам като парене и сякаш ми е раздразнен хранителния тракт, когато ям се чувствам тежко. Оригва ми се, а не мога.
Всичко е сякаш някой ми е сложил нещо в гърлото и ме е хванал за слънчевия сплит и ме дърпа за него от отвътре надолу.  Grinning Grinning

Моля, ако някой е имал подобен проблем или някой който има по-добра представа към какъв специалист да се насоча, да ми пише. Чудя се дали съм за ендокринолог или за гастроентеролог.

П.С. същевременно имах и прескачане на сърцето, изследваха ми ЩЖ, но всичко е ок. Ходих и на кардиолог и пия хапчета за стрес и аритмия от една седмица и не усещам прескачане. Нямам стресови фактори в ежедневието си.

Благодаря Ви.

За гастро си, прилича на възпален гастрит, може и рефлукс да имаш. Можеш да си вземеш Алмагел докато намериш лекар.

# 729
  • София
Скрит текст:
Здравейте,

Благодаря Ви.

Дълго време имах това усещане. Заради него свалих 10кг. Толкова се бях вманиачила , че не можех да се нахраня спокойно.
Аз отидох на невролог в крайна сметка. Минах през всички доктори и изследвания. Жлеза,сърце,вътрешни органи, унг, пкк, хормони. Всичко в норма.
Пих малко леко успокоителни, промених част от начина си на живот и чувството лека , по-лека изчезна. Надявам се да не се връща.

Все пак , ходи на какъвто лекар пожелаеш, надявам се всичко да е в норма.

# 730
Ходих на лекар,при интернист в отделението по гастроенетерология, и той ме разпита едно хубаво и ми предписа да пия Омепразит. Обаче тази нощ болката е много досадна и силна в сравнение с преди и се притеснявам.Събуди ме и не ме отпуска, сякаш ми пари точно на стомаха високо...
Не знам как да я облекча поне малко.

# 731
Здравейте, моля ви да споделите на какво може да се дължат увеличени гранулоцити % - 73.8, при граници 30-70?
Сусловие СПКЯ съм, последен МЦ на 30 Август. Снощи забелязах кръвеста слуз в изпражненията, мислите ли, че нещата са вързани?
Много благодаря!

# 732
  • София
Кашля от секрета, който се стича по задната стена на носоглътката. Капи му някакви капки за нос за подсушаване на този секрет и ще спре да кашля.

# 733
  • София
Имам една бенка, която всъщност е лекарите наричат брадавица. Обемна е и повърхностна.
През 5месеца ходя на дерматолог+онколог за бенките,тъй като имам много. Въпросната бенка, на 5-6 месеца пада една малка частица от нея,след което пак расте и пак пада.  Лекарите ми казват, че не е притеснително,  но сега пак пада и се притесних сериозно.
Дали да не поискам да я изследват? Или махнат? Всички лекари казват, че е мое решение дали да я оставя.
Има ли ли сте подобен проблем и как сте процедирали?

# 734
  • София
Имам една бенка, която всъщност е лекарите наричат брадавица. Обемна е и повърхностна.
През 5месеца ходя на дерматолог+онколог за бенките,тъй като имам много. Въпросната бенка, на 5-6 месеца пада една малка частица от нея,след което пак расте и пак пада.  Лекарите ми казват, че не е притеснително,  но сега пак пада и се притесних сериозно.
Дали да не поискам да я изследват? Или махнат? Всички лекари казват, че е мое решение дали да я оставя.
Има ли ли сте подобен проблем и как сте процедирали?
Проблемът е, че много често след махане се появяват пак на друго място. Затова не са категорични за махането.

Общи условия

Активация на акаунт