Бързи здравословни въпроси и отговори – 3

• 114 523
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
И аз тук с бърз въпрос, че не ми се отваря нова тема.
Порових малко назад, но не намерих нищо по въпроса.
С какво да третирам рана от залежаване?
Получи се за три дни. Пръскам с Цикатридина спрей вече 5-6 дена (снощи наченах нова опаковка).
След тези три дни болният се поразмърда и вече се върти сам в леглото и щади участъка. Вчера забелязах, че мехурчето се е спукало и е текло съвсем мъничко - явно лимфа примесена с кръвчица.
Не е някаква запусната отворена рана. По класификацията за декубитални рани е ІІ степен.

# 706
  • София
И аз имах такава рана. Мястото не трябва да е запарено, трябва да диша, аз лично слагах пудра Бочко , така ми препоръча мед сестра.
Естествено аз закъснях и сега имам белег.

# 707
Джинджира алба също е добро,но леко пощипва.

# 708
Ефикасно , пробвано, евтино мазило за външен хемороид  ? ooooh!

# 709
Получи се за три дни. Пръскам с Цикатридина спрей вече 5-6 дена (снощи наченах нова опаковка).
След тези три дни болният се поразмърда и вече се върти сам в леглото и щади участъка. Вчера забелязах, че мехурчето се е спукало и е текло съвсем мъничко - явно лимфа примесена с кръвчица.
Не е някаква запусната отворена рана. По класификацията за декубитални рани е ІІ степен.
Пробвай с този крем: http://apteka.framar.bg/11000344/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%B2 … D1%81%D0%B8%D0%BD Една позната го използваше точно за такъв тип рани.

# 710
Ефикасно , пробвано, евтино мазило за външен хемороид  ? ooooh!
Ултрапрокт, но тук не се доставя вече.

# 711
  • оттам, откъдето започва България
Първо, ако можеш намери антидекубитален дюшек за болния - има ги в Социални грижи, но се дават с бележка май от лекар. Освен това, ние сме много доволни от едни френски лепенки, но тъй като преди 3 седмици дадох последната, а не си записах точното наименование, не мога да изпратя линк със снимка. В БГ ги няма, или поне не ги продават по аптеките, но онлайн може да се закупят за около 20 лв. бр. Та тези лепенки се слагат на раната и докато тя не оздравее не падат.
Много съжалявам, че не мога да посоча точно как се казват, ако открия нещо ще пиша допълнително.  Peace
Нещо такова: https://www.aliexpress.com/item/Foam-hydrocolloid-12-5-12-5CM-de … 10408.3.29.jeBSBR
но тази, която съм ползвала за болен, беше по-различна.

Последна редакция: пт, 04 ное 2016, 19:50 от didka pitka

# 712
  • София

Горещо препоръчвам тази система:
https://www.24chasa.bg/Article/1750880

Задължително поръчайте от тези лепенки, страхотни са:
http://apteka.framar.bg/30025817/%D0%BC%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%BB% … 10-%D1%81%D0%BC-1

# 713
Момичета,някои да е прихванал новия вирус?Много е странен,два дни -39 градуса ,вчера уж нямах температура ,днес 37,5.Писна ми вече от болести ,с малката само се редуваме.Нормално ли в четири дни с температура да съм?Почти нищо друго ми няма ,само лека кашлица. Peace

# 714
Момичета,някои да е прихванал новия вирус?Много е странен,два дни -39 градуса ,вчера уж нямах температура ,днес 37,5.Писна ми вече от болести ,с малката само се редуваме.Нормално ли в четири дни с температура да съм?Почти нищо друго ми няма ,само лека кашлица. Peace
Да не те плаша, но моята дъщеря 6 дни имаше темп. Sad

# 715
  • София
Предварително се извинявам за гадния въпрос,но от два дни пия антибиотик и два часа след това ме хваща диария,еднократно.Чудя се,успява ли изобщо да се усвои този антибиотик?

# 716

Трябва ти изследване за пневмония  Peace

# 717
Предварително се извинявам за гадния въпрос,но от два дни пия антибиотик и два часа след това ме хваща диария,еднократно.Чудя се,успява ли изобщо да се усвои този антибиотик?

Той се усвоява, но вижда сметката на флората ти. Пиеш ли пробиотик?

# 718

Той се усвоява, но вижда сметката на флората ти. Пиеш ли пробиотик?

Комбинирай с Линекс, като трябва да има 2 часа интервал между пробиотика и антибиотика.

# 719
  • Кьолн
Момичета,дано не ви притесня с въпроса си! Снощи ми се случи нещо много странно.Както си спях изведнъж така силно започна да бие сърцето ми като че ли ще изкочи през ушите ми.Чувствах го все едно съм на някоя машина на която ми гледат сърцето.Усещах всеки удър и ритъм.Беше много страшно.И изведнъж спря.На някого случвало ли му се е? Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт