Бързи здравословни въпроси и отговори – 3

• 116 668
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Кръвните изследвания по здравна каса кои показатели точно включват, може ли да се провери някъде?

# 406
Имам направление за кожен. Става въпрос за бенки. Мисля да отида в онкологията. Възможно ли е да се запише час по телефона, или само на рецепция? Има ли значение при кой ще се запиша? Имам предвид - интересува ме дали всички са достатъчно добри. Ясно ми е, че за най-големите специалисти се чака с месеци, затова ако и останалите са добри бих искала да запиша час в идните дни.
Ако въпросът ми не е за тази тема, моля насочете ме.
Предварително благодаря  bouquet

Не бързай за онкологията, там са претрупани от хора с всякакви видове ракови проблеми и може наистина да ти се наложи да чакаш доста. Отиди си направо на кожен доктор, няма защо да чакаш месеци. Наистина е хубаво в края на лятото да се правят прегледи при дерматолог, особено ако човек има бенки. Да му е мирна главата, че няма изменения или притеснителни неща.

# 407
  • София
Благодаря  bouquet
Послушах съветите ви. Бях на обикновен дерматолог днес, в поликлиниката.

# 408
И как мина? Simple Smile

# 409
  • София
Всичко нормално. Успокоих се  Simple Smile

Озадачи ме само това, че каза че не е проблем дразненето от сутиена (под гърдите са).

# 410
http://prikachi.com/images.php?images/482/8915482V.jpg така ли изглежда ухапване от бълха?

# 411
  • София
Утре съм на изследвания - кръв и урина - стандартните. Урината не е стерилна. Забравих да питам ЛЛ дали трябва да е първа?

# 412
  • София
Утре съм на изследвания - кръв и урина - стандартните. Урината не е стерилна. Забравих да питам ЛЛ дали трябва да е първа?

Не, може и в лабораторията да дадеш, те дават чашки!

# 413
  • София

Не, може и в лабораторията да дадеш, те дават чашки!

Благодаря  bouquet

# 414
  • оттам, откъдето започва България
От това, което се вижда на снимката, не ми прилича на ухапано от бълха. При ухапано от бълха има кървава точка и тъмнорозово кръгче край нея. Ето така изглежда: https://www.google.bg/search?q=%D1%83%D1%85%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0 … IKgQmuPIZty0JM%3A
Ако и твоето нахапване не на снимка, а на живо изглежда така, тогава е от бълха. Мен доста ме хапват, та само с едно ухапване рядко оставам.

# 415
  • София
За бълхата-не изглежда така, поне при мен е малка пъпчица, но е релефна, надигната, а тази на снимката изглежда равна.

# 416
При мен от бълха ухапванията никога не са били релефни. Релефни са от комари.  Peace

# 417
  • София
При мен са релефни и много сърбят.

# 418
Е, може всяка кожа различно да реагира.  newsm78

# 419
Здравейте!Искам да ви попитам дали знаете някаква народна рецепта или друго лекарство за кокоши трън?
Няма отърваване от това чудо.Пробвала съм всички мазила от аптеките.Дори и от Англия,Гърция,Турция са ми носили лекарства и пак нищо.Изпробвала съм и повечето народни лечения-сока на смокиня,лимон със силицилова киселина,домат с още нещо беше,чесън и куп още други.Помагат до толкова,че да не ме.боли и не мога да го изкореня.Влача го от години и няма спасение,а на моменти така ме боли,че едвам стъпвам.

Общи условия

Активация на акаунт