Истанбул [тема 40]

• 115 196
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
Важното е, че иска да ходи...Всичко друго ще го нагласите...Simple Smile

# 526
  • Варна
ASSAMARIS-че, нИ сЪ Уплаквай от елемента, щото го познаваме. Ще се навие, макар че с тоя трафик там си е предизвикателство.

С две думи, добре е, че им се ходи, защото някои така и не могат да си навият половинките да тръгнат, а по ред причини не искат и сами.

Скоро се опитвах да преброя нашите ходения и не стигнах до никъде. Май са 9, ама само две са с кола. И пак иска с кола да е следващото, пък аз съм по-навита за организирано, за да не се мори с каране и да не търсим къде да паркираме. Когато е за две нощувки, с фирма е по-добре, може би и по-изгодно. А и се пътува нощем, което не мога да му причиня иначе.

Вие за повечко ли планирате... И за кога?

# 527
# 528
  • София
Ся, проблемацията е следната - един мрънкащ елемент от мъжки пол заяви, че повече /десети път/, няма да ходи у турско с кола и няма да чака по два часа на границата. Можело с влак, сега май се нави и на самальот.
Със самолет е добре, но в момента с влак не бих отишла. Поне 2 години разстоянието Пловдив - София се взимаше за 3,5 - 4 часа. Сега малко се нормализираха нещата и в нормално време може да се пътува и за 2,5 часа, но все още правят ремонт около Пазарджик и за някои влакове още важат 4-те часа.  Grinning Мисля, че по трасето Пловдив - Свиленград също има ремонти. Някога ще стане скоростното трасе, но на този етап не бих си го причинила.

Все по-зле става. Sad

# 529
Забраната се отнася само за филиала на компанията в Турция. Вече от Турция не могат да се правят резервации на турски хотели чрез сайта. От чужбина ще могат да се правят резервации на хотели в Турция, както и в Турция ще могат да се резервират хотели в чужбина чрез booking.com

Последна редакция: пт, 31 мар 2017, 15:44 от bialk

# 530
  • София
Забраната се отнася само за филиала на компанията в Турция. Достъпът до сайта вече е блокиран на турска територия. От чужбина ще могат да се правят резервации на хотели в Турция чрез booking.com.
А собствениците на хотели как ще осъществяват контакта с Букинг като е блокиран?

# 531
  • На юг от тук

Фестивала официално ще се откриел на 19 април в Емирган,а килима на 21 април.Дано е вярна тази последна информация.

# 532
Редактирах постинга по-горе, но не знам дали го разбрахте. В Турция в момента всички имат достъп до сайта booking.com, но когато от турска територия въведете в сайта да търси хотели в Турция (например Истанбул), излиза съобщение, че не са намерени хотели. Забраната е заради нелоялна конкуренция с турските туроператори. Хотелите в Турция имат достъп до заявките от чужбина, както и всички потребители до хотели извън Турция.
Ето го нагледно:

Последна редакция: пт, 31 мар 2017, 16:05 от bialk

# 533
  • София
Редактирах постинга по-горе,но не знам дали го разбрахте. В Турция в момента всички имат достъп до сайта booking.com, но когато от турска територия въведете в сайта да търси хотели в Турция (например Истанбул), излиза съобщение, че не са намерени хотели. Забраната е заради нелоялна конкуренция с турските туроператори. Хотелите в Турция имат достъп до заявките от чужбина.
Ясно. Макар и частично ще може да се ползва. Ние често резервираме ден за ден на място. Вече ще трябва да плануваме предварително. Разбира се, ако изобщо ходим. Grinning

Фестивала официално ще се откриел на 19 април в Емирган,а килима на 21 април.Дано е вярна тази последна информация.
Как ли ще изтраят лалетата толкова дълго? Вчера гледах някаква обобщена месечна прогноза за България, че през април ще има температури и от 31 градуса. Едва ли в Истанбул ще е много по-различно.  newsm78

# 534
Какво става с хотел Erboy Sirkeci ? Да не е затворен? Невъзможно да се резервира стая от никой сайт, даже и в сайта на хотела.

Бяхме в този хотел през октомври миналата година, работеше си. Момчето на рецепцията е преселник от България, Хасково. Ресторантът на терасата не работеше, но ми позволиха да се снимам на нея.

# 535
Здравейте, предстои ни пътуване до Истанбул, април месец. Кажете като за първо посещение какво да посетим, защото екскурзиите хич не са евтини а ние сме четирима .Благодаря.

# 536
Здравейте, предстои ни пътуване до Истанбул, април месец. Кажете като за първо посещение какво да посетим, защото екскурзиите хич не са евтини а ние сме четирима .Благодаря.
Щом е през април обезателно парковете с лалета - Гюлхане, Емиргян, Йълдъз, Гьозтепе. Хълмовете Чамлъджа и Отаатепе също са задължителни според мен. Разходка с ферибот по Босфора, но не от скъпите, а от редовните линии на Шехир хатларъ на цена 1 лев. Ако е лошо времето - дворците Топкапъ, Долмабахче, Бейлербеи.

# 537
Четирима ,петима ,но Света София поне като историческа забележителност трябва да се види.Тя е площад Султан Ахмед-наоколо има много какво да се види.Парковете са прекрасни,но какво е Истанбул без червения трамвай на Истикляр?

# 538
Трамвая на Истиклял е спрян от началото на годината за срок от 6 месеца, заради ремонтни работи.

# 539
bialk, май миналата година имаше извънредно корабче.
Тази година дали ще има пак?
И още нещо - срещна ли някъде официална дата за откриване на "килима"?   
Аз видях и прочетох различни дати, та се чудя коя е истинската. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт