Истанбул [тема 40]

• 115 165
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Биалк, би ли казал първата и третата снимка откъде са ?
Въпросът не е към мен, но да кажа - хълм Чамладжъ.

Всъщност по този повод се сетих да погледна камерите. Линкът от първа страница, а и този, който съм си запазила при мен вече не води към камерите. Някой знае ли дали изобщо има туристически камери или от съображение за сигурност са премахнали следенето им? Дълго време ту ги имаше, ту ги нямаше. Все пак когато бяха ги спрели от места като Истиклял, поне от Емиргян и Чамладжъ работеха.  newsm78

Биалк, чудесни снимки!  Hug 

Последна редакция: нд, 16 апр 2017, 19:27 от Тaня67

# 601
  • Варна
Биалк, би ли казал първата и третата снимка откъде са ?
Въпросът не е към мен, но да кажа - хълм Чамладжъ.

Всъщност по този повод се сетих да погледна камерите. Линкът от първа страница, а и този, който съм си запазила при мен вече не води към камерите. Някой знае ли дали изобщо има туристически камери или от съображение за сигурност са премахнали следенето им? Дълго време ту ги имаше, ту ги нямаше. Все пак когато бяха ги спрели от места като Истиклял, поне от Емиргян и Чамладжъ работеха.  newsm78

Таня, благодаря !  При мен работи само тази от Anadolu Hisari . За другите ми дава грешка, така е от месеци.

http://www.istanbuluseyret.com/TuristikKameralar/

# 602
  • България, София
Биалк, благодаря за споделените снимки  Simple Smile
Стопли ми сърцето  Simple Smile

# 603
Супер снимки! А джамията на Чамлъджъ вече завършена ли е?

# 604
  • София
Благодаря! Изобщо не стигах до списъка с камерите. От Чамладжъ също работи, но там е статична камерата. Виждат се леко оранжевите от залеза облаци.  Grinning

# 605
Супер снимки! А джамията на Чамлъджъ вече завършена ли е?
Не съм минавала близо до нея, но отдалеч се вижда кран.

Напредва и строежа на новата телевизионна кула.

bialk, чудесни снимки!
Щях да те питам за маршрута в един от дните ви, но ще питам допълнително, че сега съм в движение. Simple Smile

# 606
След месец пак сме в Истанбул и вече нямам търпение! Исках да ви попитам, казаха ми че има мост под който се продавали всякакви велосипеди на страхотно цени. Търсих в гугъл но нищо не намерих. Случайно да знаете къде се намира?

# 607
  • Варна
Не е точно мост (по-скоро долното ниво от кръстовище на две нива)  и не знам доколко цените са ниски (не разбирам, а и лично не съм ходила, за разлика от половинът), но се намира в близост до Лалели и със сигурност става дума за него. Не знам доколко познавате града, за да обясня разбираемо. Намира се по пътя на автобусите от Аксарай към Таксим, преди моста над Златния рог, даже преди акведукта, т.е. леснодостъпен е пеша от пътен възел Аксарай. След малко ще опитам да кача линк, че от телефона не ми се занимава.

https://www.google.bg/maps/@41.0144219,28.9542482,3a,75y,78.17h, … e0!7i13312!8i6656

Ако има нужда от разяснения за Аксарай, питай. С две думи, това е кръстовище с детелини и пресечна точка на всякакъв транспорт. Трамваят има спирка там, едноименна. От нея трябва да се тръгне по бул. Ататюрк, за да се достигне въпросното място. Автобусите за Таксим минават по този булевард и при велосипедите е следващата им спирка след Аксарай. Ако се "разходиш" в линка, ще видиш и Аксарай, и всичко, което споменах. Отваряйки, "гледаш" повече към акведукта, Аксарай е зад теб.

Последна редакция: пн, 17 апр 2017, 08:50 от beljata

# 608
Няколко снимки от E 5
Скрит текст:
Скрит текст:
И две снимки от балкона на апартамента където бяхме отседнали в Avcilar
Скрит текст:
Скрит текст:
Исках да снимам и местния пазар който се организира всяка събота , но отидохме в час пик и не успях.
Времето беше много хубаво и на пазара имаше много хора едвам се разминавахме.
И не на последно място покупката която искам да ви се похваля комплектът ми за турско кафе ,
което отдавна искам да си купя   food010 Heart Eyes

Последна редакция: пн, 17 апр 2017, 11:28 от kikair

# 609
  • България, София
 kikair, прекрасен сервиз  Heart Eyes
Да ти е сладко кафенцето с него.

Dundiu86, на мястото, което ти е обяснила Белята, преди години сме виждали велосипеди. Май при първото ни ходене през 2010г. се мотахме натам. Но ние бяхме настанени в Лалели и ни беше на пешеходно разстояние.
Иначе с Т1 може да се стигне до там. Не помня коя беше спирката  Rolling Eyes А може и с автобус, зависи от къде ще тръгнете.

# 610
  • Варна
От двете страни на тунела има магазини за велосипеди и части. Както казах, ако развърти изображението, ще види всичко.
Трамвай дотам не отива. От сп. Аксарай на трамвая се стига бързо и лесно, но не и директно с трамвая до магазините.

# 611
  • България, София
Беличка, добро уточнение.
Трамваят директно не ходи до там, но спира близо  Peace

# 612
  • Варна
 bouquet
Надявам се да е разбираемо. И в първия си пост по темата съм го обяснила. Все пак зависи кой колко се ориентира и колко познава града и района, най-вече.

# 613
  • София
Автобусите от Таксим спират при колелетата. Спомням си, че една вечер "замръкнахме" по Истиклял и се качихме на автобус след полунощ, като целта ни беше Лалели. По грешка слязохме на предната спирка, която беше в някакъв подлез и не се ориентирахме добре по околността. Беше наистина пълно с колелета и колкото и да е чудно, търговията вървеше и в този час.  Shocked

# 614
Благодаря за упътванията, сигурна съм че ще го намерим. Казаха ни че имало огромен избор от колелета на супер цени. Предполагам че за такива псевдо колоездачи ще е рай Wink

Общи условия

Активация на акаунт