Истанбул [тема 40]

• 115 159
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
  • русе
Привет от Истанбул! Тук сме от понеделник, мотаме се общо взето, аз продължавам да се опитвам с ви чета, ама все едно на китайски пишете Simple Smile Имената на разни улички и забележителности като са на кирилица, въобще не се ориентирам за какво говорите. Как се ориентирате вие? Написах в гугъл мапс соук чешме, по-нагоре ми я препоръчате като живописна, ама йок Wink Днес ще ходим в азиатската част, дано от само себе си намерим нещо Simple Smile Хубав ден на всички!
П.с Това не е упрек, да не си помислите, че нещо мрънкам, само споделям, че съм неориентирана Simple Smile

Ако вече не е късно - ето два гайда за Истанбул  - много е удобно, ако не познаваш града. Забележителностите са подредени по местоположение, даден е транспорт от място до място, работно време, приблизително време за разглеждане...

http://www.promptguides.com/istanbul/guides.htm

http://www.visitacity.com/en/istanbul

По повод имената на улиците - когато аз откривах за себе си Soguk Cesme Sokak, питах хората за Соджук Чешме Сокак - разбира се, умряха от смях, но пък ме заведоха до там и ми обясниха как се чете въпросната буква "g"...

Simple Smile Благодаря много,  в събота се прибрахме. Евентуално ще ги ползваме за следващият път, макар, че ние по забележителности не си падаме. Предпочитаме да се потопим в ежедневието на хората. Иначе "соджук чешмето" го намерихме, живописно беше, да Simple Smile
Сега сядам да си сортирам снимките, половинката и той, като ги качим, ще ви пусна линкове, дано да ви бъде интересно. Отснимах се на пернати, впрочем, голям кеф, и играх предизборно хоро в лагера на hayir Wink

# 616
Емиргян и лалетата

Последна редакция: пн, 17 апр 2017, 18:23 от pepel_ot_rozi

# 617
Джамията на Чамлъджа все още не е довършена. Вижда се добре от ул."Курал":

Ето още малко снимки, този път от фотоапарата:

# 618
Започнали са да редят килима.
Надявам се, че снимките от килима са нови(поне така пише във Фейсбук):

# 619
# 620
Трета година се разминавам с този килим... Simple Smile

# 621
  • На юг от тук

# 622
# 623
  • У ДОМА
Вече и 4К  камери на живо от Истанбул  Grinning
BEYAZIT KULESİ(4K)
KIZ KULESİ (4K)
ORTAKÖY(4K)
http://tks.ibb.gov.tr/mobile/mobile.php
кликате на която и да е камера и отивете на официалната версия на сайта .ако се налага презаредете няколко пъти иначе директно на официалния сайт с камерите почти не може да се влезе

За незнаещите корабите за Принцовите острови и Бостанджъ на Шехир Хатларъ тръгват от Еминьоню . Пристанището Кабаташ ще се ремонтира около 2 години

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 13:03 от АЛИ РЪЗА

# 624
  • България, София
Благодаря за информацията  bouquet

# 625
  • На юг от тук
Рускините публикуваха тазгодишния килим.

https://www.facebook.com/Rusistanbul/videos/1407814802590770/

# 626
  • У ДОМА

От 13 април 2017г за пътуващите с Шехир хатларъ  по линията на Златния рог(Haliç hattı) - Юскюдар- Еюп корабчето не спира на кей Еминьоню  поради ремонт и обновяване на кея ,но пък можете до походите по моста Галата и да се качите от Каракьой Simple Smile

# 627

От 13 април 2017г за пътуващите с Шехир хатларъ  по линията на Златния рог(Haliç hattı) - Юскюдар- Еюп корабчето не спира на кей Еминьоню  поради ремонт и обновяване на кея ,но пък можете до походите по моста Галата и да се качите от Каракьой Simple Smile
Видях го това и аз скоро, но не видях до кога?
Ето го и новото разписание.

# 628
  • У ДОМА

Видях го това и аз скоро, но не видях до кога?
Ето го и новото разписание.

Ами до кога не се знае Rolling Eyes не пише колко ще продължи ремонта само че благодарят  на пътниците за разбирането

# 629
На Каракьой е по-удобно, пристанището се намира непосредствено до моста Галата. Докато на Еминьоню е чак след автогарата. Ние се качихме на Каракьой, но спря и на Еминьоню. Явно ремонта е от тази седмица.

Общи условия

Активация на акаунт