Отговори
# 15
Комбинация от първи етаж (над магазини) + източно изложение. Да, точно така както ти го казвам - 10 градуса разлика и 100 лева в ток. Много е хубаво да е среден апартамент и среден етаж. И като има и южно изложение... Преди това гледах пак в същата кооперация друг апартамент. Собственичката каза: "Елате да го видите. Зимата е 14 градуса без отопление". Казах си "Да бе, да". Обаче се оказа права.

Истината даже е към 20 когато е обитаемо жилището.

# 16
  • София
Ясно, благодаря.  bouquet Да, първи етаж не е най-удачно, и за средните апартаменти е вярно.  Peace Аз трябва да се поразровя за съвети за правилна ориентация за изложение в стая, определено има какво да се желае.  Embarassed

# 17
biborana,aз не бих продавала в момента.Цените вървят нагоре и след година две ще му вземеш повече (на въпросния имот).Освен това ако въведат еврото в Бг,  нивото на цените допълнително ще се коригира.
Консултация с брокер с нищо не те задължава.Решението е твое.Но колкото повече професионални мнения събереш,толкова по-информирано решение ще вземеш.
Щом целта е друг имот и проекти,говори с адвокат.Професионалистите дават по-адекватни опции.
При такива двойни операции в режим на растящи цени времето е най-важният фактор.Първо обмисли инвестицията,подготви всичко и чак тогава продавай.
Всичко е много индивидуално-така на "изуст" и на теория можем да си говорим до утре.
В големите правни кантори имат тясно специализирани адвокати

# 18
Да, Стефче, и за мен южното изложение е най-голям плюс!
Затова ми беше много важно, че го купих.
Освен това е изцяло вътрешен, с изолация, сега ще му сменям дограмата. Просто е супер икономичен за зимата. Peace

# 19
В този смисъл даже да не го обзаведеш изцяло или да има липсващи неща, смело можеш да държиш по-висок наем. И ще бъде основателно.

Аз например наскоро пак получих упреци от близък, че съм търсела тогава нова сграда. Е, добре... защо да спестя 50-80 лева и да наема панел с балатум? Като после разликата ще я хвърля в това да се чудя как да подобря състоянието и да отопля.

Още като го намерихме помолих само хазаина да махне вратите. Оставихме само тази на спалнята. При първата зима човекът веднага попита - "Ама няма ли сега зимата да сложите вратите?". Е, няма. За какво? Навсякъде равномерна температура, топло, слънчево.

Е, има и минус - лятото завеси. Почти постоянно пуснати. И в сиво-черен цвят, че иначе... Crazy

# 20
  • Sofia
Замисляте ме сериозно... Ситняково - спалня, хол с преход към кухня ,ремонтиран и с нови мебели давам за 450 лева . Като чета на какво е попадала Klodilia и за какви пари  значи съм се минала Simple Smile.

# 21
Дано сте попаднали на коректни наематели!

# 22
  • Sofia
Да, определено съм доволна от наемателя и май това е най-важното . Но, си остава несъответствието и липсата на някаква информация -къде ,какво, за колко е нормално да очакваш да наемеш или отдадеш .

# 23
  • София
Bakerita, всичко е относително и доста комплексно. Неслучайно не съм наела нищо засега, точно защото не намирам тези цени и това, което се предлага насреща, за адекватни. Така че не е задължително да мислите в посока "минала съм се".

За сравнение, в момента живея в по-добрата (за моите нужди) част на Дианабад, казвам по-добрата, защото пешеходното разстояние до метрото ми е 8-10 минути нормален ход. Апартаментът е тристаен (кухня, хол, 2 спални), изцяло непреходен, в редовно почиствано тухлено блокче, не е на първи, нито на последен етаж, светло е, има ПВЦ дограма на всички стаи, освен на 1, която не се ползва, защото сме само 2ма човека така или иначе и едната стая остава излишна. Наемът е 550 лв. Мебелите са стари, но са използваеми и не се разпадат. Пералнята е нова.

Точно затова отначало си мислех, че 400 лв. би трябвало да ми осигурят съвсем прилични условия за гарсониера. В отчаянието си вдигнах до 450 лв. Това, че ми предлагат дупки за тези пари, не значи, че това е нормалното. Дори намерих идеалния апартамент в Дървеница, чист, светъл, среден, на среден етаж, южен, с ламинат и ПВЦ дограма, запазени/нови уреди, нова баня за 400 лв. преди няколко дни. На 7-8 минути от метро. За съжаление жената, мисля, предпочете семейство/двойка; много съжалявам и още го сънувам. Затова и попитах тук дали наемодателите чисто инстинктивно, или пък по съвсем рационални съображения, винаги предпочитат двойки пред сами наематели. Ако е така, доста трудно ще се преборя с двойките.  Cry

# 24
За наемодателя е важно да се плаща редовно, да се поддържа и да се пази. Двойката, която наеме, може утре да се разпадне - ако този, който остане, плаща редовно и не вдига оргии да създава проблеми с полиция и съседи, няма разлика с предишното положение.

Последна редакция: ср, 27 юли 2016, 22:01 от Априлска вълшебница

# 25
  • София
Дано е така, дано!  Praynig Защото в рамките на 2 дни от 2 различни агенции ми казаха "искат двойка" и дори оглед/среща с наемодателя не ми предложиха. Съзнавам, че може да е тъп брокерски номер, но пък може и да има хора, които предпочитат наистина това. Аз също не разбирам какви може да са реалните ползи и затова питах. Може би се разчита на това, че като са 2ма, ако единият закъса за пари, другият ще му помогне и наемът ще се плати въпреки временните финансови затруднения на единия. Само това ми идва наум. Но пак не ми се струва основателно настояването за двойка, всичко си опира до конкретен случай и коректен наемател.

Последна редакция: ср, 27 юли 2016, 00:40 от Klodilia

# 26
  • Sofia
Ще си намериш,сигурна съм Simple Smile .Със сигурност има и такива които пък предпочитат сам човек . Сам човек амортизира  Wink по-малко ...шегувам се .
 При варианта семейна двойка винаги може да се предполага появата и на дете . И тук доста наемодатели ще се замислят дали им се прави основен ремонт след изнасянето им.

# 27
  • София
Съгласна съм с всичко написано, Bakerita.  Wink Хич не е шега, съвсем скоро ми казаха същото за амортизацията, без особено притеснение, защото технически погледнато, е точно така.

# 28
За мен едно от обясненията, защо евентуално се предпочитат двойки, може да бъде, че при 1 човек могат да се правят партита, купони /но това е по-скоро за по-големите апартаменти - без хол какви купони/, или пък да се използва като любовна квартира, особено, ако е само спалня и хол. Имам някакъв смътен спомен от едно време, че колега имаше такава с още 2 приятели, ползваха си я по график.

Иначе за гарсониера 450 лв. е съвсем нормален наем. Успех в търсенето!

# 29
Колкото и да се променяме в по-големите градове,вътре в себе си голяма част от хората си носят съзнанието на соца. 

Кlotilda, често гледам обявите за неми в София. Наскоро бях видяла частна обява в OLX, в която точно обратното се искаше. Жилището го дадоха за около седмица. При Кауфланд в Младост (от снимките се виждаше магазина), с обзавеждане. Холокухня и спалня. Малка тераска. С обзавеждане (ново, обикновено, но практично - всичко си имаше). Маломерен бих го нарекла аз, защото имаше и квадратите на стаичките, но все пак двустаен.

Изискванията бяха "За студентка или млада сама жена. Без домашни любимци. Със стабилни доходи" (около  550-600 беше наемът).

Ми обявата изчезна бързо. А аз се смеех: какво жювотно търсят точно - хем да има стабилни доходи, хем да е сама, хем даже едно коте или куче да няма. Не са чак толкова много младите жени със стабилни доходи, които наем към 600 лева да не ги обърне изобщо.

Така че за такива като теб има.  Някои хора виждат в семейната единица като наематели гаранция за сериозно отношение. За сам човек започват да си мислят "Е, той семейство щом не е създал, какво ли....". Което разбира се си е чисто назадничаво. Времената вече са други. Животът не е така подреден както този на хората от соца.

Общи условия

Активация на акаунт