Отговори
# 30
Има ги всякакви  от двете страни.
Намират се, но не винаги е лесно да се стигне до точния човек.

# 31
  • София
Jfjallen, благодаря, ще ми трябва късмет и явно някакво невиждано конфигуриране на звезди и планети за епохалното събитие "смяна на квартира".  ooooh! Иначе нито купони правя, нито ми беше хрумнало това за "любовните квартири", но хора всякакви явно. Ако имаше как да прожектирам документално филмче как си обитавам квартирите  Laughing , съм сигурна, че положението щеше да е различно, но няма как и всичко е въпрос на базово доверие и преценка на човека в момента.

Защо ме търсиш?, аз не съм в категорията, която може да си позволи наем 500-600 лева за самостоятелно жилище, без това чувствително да ме дестабилизира и да ме доведе до откровено мизеруване. Ако бях, нямаше да си напускам настоящата квартира, която описах в предходен пост. 450 лв. също са ужасно много, но се примирих, че под тях няма да намеря. Иначе стереотипът явно е силен, да, и явно влияе, което е жалко. Животът е достатъчно тежък, без да се дават обяснения на наемодатели що така точно в тоя месец или година си сам. Ако не създаваш проблеми, поддържаш и си изряден платец, не виждам проблем. Ако не си, те гонят. Толкова. Достатъчно приятели имам, които са чудесни хора, но дълго време бяха или пък в момента са сами. Всички искаме едно и също - да сме щастливи и да имаме партньори, но често и по независещи от човешката воля обстоятелства реалността е друга.

# 32
Изглежда ми опасно да се откликва на обява, в която изрично се изисква студентка или млада сама жена. Възрастна сама жена не може ли? Две студентки, сам мъж или двойка защо не може? Направо звучи като обява на маниак.

# 33
Не е задължително да е маниак.Може наемодателят да има негативен опит с мъж-наемател или двойка.Може да "трепери" над имота си и да е свръхчувствителен към  неподдържащи и непазещи наематели.
Маниакът вероятно ще примамва с по-нисък наем. Знам ли? Така предполагам.

# 34
Не знам и аз, просто ми се наби на очи.

Последна редакция: ср, 27 юли 2016, 22:03 от Априлска вълшебница

# 35
Дали няма нещо маниашко... От категоричността, с която беше написана обявата, прозираше по-скоро желание да бъде сама жена, за да чисти и пази. Спалнята беше някак куленска. Приличаше на детска стая на тийнеджърка. Бяло гардеробче... такива някакви.
Подаващият обявата пишеше, че е посредник на собственика и няма да направи компромис с изискванията. Не беше написано грубо. По-скоро категорично. Стоях и си казвах "Ще те видим как няма да можеш да намериш". Но ето, че за седмица намери. Коректно веднага свали обявата.

Мисля си, че всяка една студентка от провинцията с по-заможни родители би могла да наеме такъв апартамент.

Klodilia
, аз нещо ще попитам/посъветвам. А не може ли да се комбинираш с някоя твоя приятелка или позната, която също е сама? Да наемете заедно по-голям апартамент. Наемът ще е по-висок, но разделен на две на практика може да паднеш и под 450.

Последна редакция: ср, 27 юли 2016, 17:22 от Защо ме търсиш?

# 36
Здравейте!
Позволено ли е тук да се пускат запитвания за търсене на имот?
Търся апартамент под наем около мол България, Гоце Делчев, Мотописта, Борово, Манастирски ливади. 2-3 стаи, обзавеждането няма да е водещо в избора, а местоположението и цената.
Ще се радвам ако някой ми отговори. Благодаря предварително.

bouquet

# 37
  • София
Klodilia, аз нещо ще попитам/посъветвам. А не може ли да се комбинираш с някоя твоя приятелка или позната, която също е сама?
В момента не, иначе би било добре в много отношения, стига да имаше как да го осъществя. Защото са или от София (вече със собствени жилища), или все още при родители, или в съжителство с други хора (двойка без деца/двойка с деца/приятели/приятелки/искат да живеят сами). Моментната картина е такава, затова се втурнах сама да се оправям. А приятелката, с която живея в момента, ще емигрира.  Grinning

Тъй като днес говорих с брокери по 10тина нови обяви и ми обещаха огледи, никой от които не се финализира (не върнаха обаждане с точен адрес, макар че обещаха, после не вдигаха; една ми затвори, докато ми предлагаше оглед в Люлин - чух някоя от колежките й, че й подхвърли "кастингът приключи" и повече не се обади), мисля окончателно да се разделя с идеята за наемане в източните квартали. Преориентирам се към западните. План 'Ц' е съжителство с непознат съквартирант, което ще направя всичко възможно да избегна, защото евентуалните усложнения в такава схема ми се виждат многобройни. Но ще видим неволята докъде ще доведе...

Последна редакция: чт, 28 юли 2016, 01:25 от Klodilia

# 38
А частните обяви в OLX и homesbg гледаш ли? Все пак са частни, хората изричмо подчертават, че не желаят агенции (не само ти си вдигнала ръце от тях, повярвай).

Ето примерно търсене, което вади само частните обяви в OLX
Подобно търсене в Homesbg. Тук има едно в Младост за 450.

# 39
Живея повече от 5 години близо до Петте кьошета в двустаен с наем 430 лв. Сама , с дете - ученичка.
Идва снощи хазяйката и тъй като договорът ми изтича на 31 август, ако искам да го подновим тя предлага наемът да стане 450 евро, такива били цените на наемите в момента, дори били по 500 евро в района и тя била коректна толкова години да ме държи на такъв нисък наем, но всичко си имало граници...
Апартаменът е хубав, но е на шести етаж без асансьор, 2 стаи и кухня, в двете стаи мебелите са от 50 - 60 - те години на миналия век, които събират ужасно много прах, с дюшеме и тапети, лампите и ключовете сигурно са от 1937 година, когато кооперацията е построена ...  Кухнята е много удобна - има сравнително нова печка, говоря към датата на настаняването. Има ПВЦ дограма. Наемът, който плащах досега наистина е нисък, но 450 евро за този апартамент е твърде много. Била готова и да отстъпи, трябвало аз да предложа цена, но като я слушах - вероятно е склонна да отстъпи с 50 евро.
Трябва апартаменът да е в центъра, за да може дъщеря ми да започне да се прибира сама от училище - ще бъде в пети клас.
Хазяйката е в правото си да иска увеличаване на наема, но не и да ме кара да се чувствам виновна - все едно съм живяла без да плащам наем ... много кофти отношение. Не съм на себе си.

# 40
Rosita, в интерес на истината като изключим това, че си на шести етаж без асансьор, което си е дебел минус... все пак наемът като за Петте кьошета действително е доста доста добър. Пак зависи и какво е вътре де. Щото може да има PVC дограма, но като знаем какви старотии има из центъра на София...
Например ако кухнята е с лята мивка и фаянс от началото на осемдесетте....
Трябвало е да очакваш завишаване. Но дабъл е доста шоково. Съчувствам ти. Я се комбинирайте с Klotilda Simple Smile

# 41
  • София
450 евро може да е наемът в основно ремонтиран апартамент с прилични материали и чисто нови мебели и уреди, уредено отопление. Наемодателката вероятно нещо такова е чула като цена, но няма как да вземе подобен наем за описания имот.
Предложи актуализация със 100 лв., което би отговаряло на предлаганото. Тъй или иначе ако си е въобразила, че ще вземе 900 лв., няма как да се разберете и ще трябва да се разделите.

# 42
Премести се. Явно едва е дочакала да изтече договора, за да вдигне наема. От такъв човек можеш всичко да очакваш - ами ако февруари реши пак да го вдигне, или й хрумне нещо друго, за да те накара да се махнеш? Явно разчита, че с малко дете ще те изнудва по-лесно.
Наемите за двустайни в района са по 500-600лв, освен ако не става въпрос за луксозен апартамент. Можеш сама да провериш в сайтовете за отдаване под наем.

# 43
Защо ме търсиш?, донякъде съм съгласна с теб, аз очаквах повишение и дори съм го написала в предния си пост, което си е съвсем нормално, но най-много до 500 -550 лв. можех да понеса. Наемът от 430 лв. е нисък, така е, но и минусите са много на този апартамент. Но 450 евро да поискаш, без нищо да промениш ... Стари врати, стари брави, всичко скърца, стари радиатори. Кухнята е с метална мивка и тапети, т.е. не е лята и стара, шкафовете не са лоши, но например нямаше хладилник, т.е. трябваше да си купя. В хола- освен старите мебели, които са високи до тавана и са по цялата дължина на стената (може би знаете как изглеждат) имаше холна масичка от соц.- а и две клатещи се табуретки- нито диван, нито столове, т.е. аз си дообзавеждах, въпреки че се водеше напълно обзаведен. Както и да е. Не мога с никой да се комбинирам, защото ученичката и сега си има самостоятелна стая и е нормално да е така.
Апартаментът бил след основен ремонт преди 5 години- това означава, ако не знаете - смяна на тапети в две стаи и циклене на под  Simple Smile Не знам, но под "основен ремонт" аз разбирам друго. И сега - без дори т.нар. "основен ремонт" цената скача повече от двойно. Laughing
Априлска вълшебница, започнах да търся друг апартамент, въпреки че тя благосклонно ми остави срок да си помисля за седмица Simple Smile А иначе за тези 5 години договорът изтича няколко пъти, но всеки път при подновяването тя ми казваше, че не иска увеличение. А сега го изтъква като някаква проява едва ли не на някаква божествена коректност, че не е вдигнала наема Simple Smile Аз винаги имам съмнения към хора, които непрекъснато повтарят, че са коректни.
Ev_e, апартаментът не е такъв, какъвто го описваш, а и на мен - след снощното отношение на хазяйката не ми се живее никак вече там, бях на кантар преди това, много неща ме дразнеха, но след снощи взех окончателното решение да се изместя.

Благодаря, че ме изслушахте  Hug bouquet

# 44
Аз не разбрах в какво точно обвинявате собственичката? Изчакала е края на договора и ви уведомила че има нови планове за имота си. Наистина е коректно трябва да и се признае.
Погледнете от положителната страна. Уведомена сте във възможно най-подходящия момент в сезона на отпуските и когато детето е във ваканция така че ако не се ориентирате в желания квартал и се наложи смяна на училището (квартала) то тя няма да е по средата на  учебната година. Не всеки хазяин би се съобразил с всичко това. Учудена  съм ,че не го оценявате.
От тук на сетне какво ще ремонтира тя и какво ще поиска и какво ще получи си е напълно нейна отговорност и право ,което няма как да и се оспори.
Нито вие  ,нито тя сте длъжни една на друга от този момент. Изчиствате си сметките и всяка продължава по своя си път .

Общи условия

Активация на акаунт