Отговори
# 420
Западен парк. Има удобна връзка с метрото, в центъра си за 10 минути, може и да се върви....зависи, това с циганите- те са от другата страна към Красна поляна, след обръщалото на 10 ката. В тази връзка преди време си говорих с една позната, пак по темата, тя казва в нашия квартал няма цигани. Обаче... има араби, две семейства и в другия вход до нас има негри.....ми не зная, кое е за предпочитане. Циганите са неприятни наистина, но в квартала няма,  в блоковете не  живеят цигани. Араби и негри не съм засичала. Зелено и приятно е, мислех, че никога няма да свикна тук след центъра, сега не ми се напуска. Поне за сега.

# 421
  • Somewhere far away
Мерси  за последното мнение- хвърляте ме в голяма  дилема.

# 422
  • Sofia
Най-добре наистина да се разходите из квартала.... Така най-добре се усеща дали ще се чуствате добре.  Ние от скоро сме в Разсадника-граничи с Западен парк...е всичко си е наред..щъкат роми,но нямаш взимане-даване с тях по никакъв начин. Имаме апаратамент в Мусагеница-познавам квартала добре. Но, тук в Разсадника ми е по-добре.

# 423
Някой може ли да ми даде мнение за агенция "Фактор пропъртис"?

# 424
_Smile_ , изключително нагли и нахални, нечестни и даже и заплашват, когато не се приема тяхното - лично ме заплашиха, че съм щяла да съжалявам, че не приемам техните нахални предлагания (сякаш са единствените на света), и още продължават даже да звънят, но вече им зная телефоните и не им вдигам. (Работата, за която ставаше въпрос, си беше по моя лична и платена обява от мен - звъняха почти всеки ден и нахалстваха да бъдат "посредници", въпреки, че беше определено казано, че е само за частни лица и даже искаха и да им се и плаща - както вече писах, звъняха на лична обява, без да са им били търсени техните "услуги".). Представят се с различни имена, а са една и съща фирма. Некомпетентни. Това е личното ми мнение.
Работата си я свърших и сама, бързо и без никакви посредници.

От прочетено от хора, сблъсквали се с тях, освен по-горе написаното, искали уж 50% от наем, ако става въпрос за наемане и изведнъж се оказва, че при подписването на договора вече станало 75%, а върхът е когато при хора, подписали за наемане на жилище чрез тяхна обява, след 1 година отишли в жилището и започнали най-нахално да искат от Наемателите още пари под предлог, че като били дългосрочно, им дължали още средства. И също споделяха, че във тази "фирма" имало голямо текучество. Заплашвали със физическа разправа хора, които не искали техните услуги - и на такива коментари попадах.

Ето и едно мнение от друг, пострадал от тях - Aleksandra Nikolova Тези същите (става въпрос за Брикс Пропъртис) и Факт пропъртис са най- големите измамници.Някакви деца на по 18 години те съветват за апартамент, а когато отидеш да се оплачеш от загубеното време( в което те водят по апартаменти с мухал и такива в незаконни построики) ти правят проблем и те заплашват с побой. Кога ще спре тази наглост?

Последна редакция: ср, 31 авг 2016, 17:56 от хадзапи

# 425
Ужас! Днес попаднах на обява от тях. Много ми хареса апартамента, но след 5 неуспешни опита да се свържа с брокер се отказах. Обадиха ми се след 3 часа и знаеха личния ми телефон и името ми, без да съм ги споменавала  (върнаха обаждане на телефона на приятеля ми, от който също пробвах да се свържа). Предположих че е фалшива обява, но чак такава наглост не очаквах. Няма да се занимавам повече с тях. Иначе апартамента беше супер - ремонтиран и светъл, необзаведен, какъвто търсим, при НБУ за 320 лв, но уви!

# 426
_Smile_, попаднали сте на фалшивите им обяви - точно тази фирма има много такива, то и не само тя. По-добре пробвайте в групите във Фейсбук, пуснете си там какво търсите - квартали, квадратура, какви изисквания имате.
Ето Ви някои линкове, че не се и намират лесно групите, които имат повече участници и са по-ефективни, като откритите групи са в пъти по-добре за свършване на работа, от затворените -
https://www.facebook.com/groups/680259332055387/
https://www.facebook.com/groups/apartamenti.sofia/ - това са отворените силни групи

и затворените по-силни - https://www.facebook.com/groups/442753539091332/
https://www.facebook.com/groups/1523283367952180/

Най-вече от подадените обяви пускат директно собствениците, а когато е фирма си пишат, че е с посредник. Както и масово си пишат реално търсещи жилище хора и доста успяват да си намерят и Наематели и Наемодатели. Само не си давайте телефона публично, освен на лични.

А тук, във форума, бях срещала коментар, който ми допадна много - при търсене или предлагане на жилище, да се купи телефон на ваучер само за времето, докато се свърши работата и после да се махне картата - така се прекъсват досадните обаждания от брокери, иначе те продължават с години да нахалстват.

Другото нещо е, като сте ползвала вече личен телефон, да запаметите от кой телефон са Ви звъняли и да не вдигате - но да ги запазите в паметта тези номера, защото нахалстванията продължават дълги години, ако Ви звънят от други, непознати още за Вас номера - пак да ги запишете - аз така направих, и не им вдигам, даже в обявата беше посочено определени часове, в които мога да отговарям на обаждания, но от фирмите не се съобразяваха изобщо, беше на гласова поща включено, но... на пощата не оставяха съобщения, а продължаваха да нахалстват и то само в работно време, а аз можех само след работно време да говоря....(беше ми вече късно, когато прочетох това за отделния номер само за нужното време и после спирането му).

# 427
Благодаря за информацията!

# 428
Дами, наематели и наемодатели, стана ми интересно покрай споровете за повредено имущество и неплатени наеми и се порових това с какви застраховки се покрива. Ако някой иска -да ми пише на лични да му споделя каквато информация успях да събера. Да не стане много рекламно тук  Rolling Eyes

# 429
Аз искам.
И без това мисля да си застраховам апартамента.

# 430
Давай дружно да четем, че не се знае какво ни очаква.

# 431
Най-добре го дай тук, наистина - едва ли ще се счете за реклама.

# 432
Давам, с малко съкращения:

Според предлаганите в момента на пазара покритията са три вида – за загуба на доход от наем, финансова загуба заради неплащане, както и отговорност на наемателя. Първия вид покриват наема за определен период, ако жилището стане необитаемо поради инцидент и няма как да го дадете под наем без ремонт. ......

Застраховките за загуба на доход от наем се сключват като допълнителна клауза към основната имуществена полица и се предлага от повечето застрахователи. Цената се повишава с по няколко лева – за масовите имоти до 10-20 лв. годишно, в зависимост от оценката, обзавеждането и местоположението. Тази клауза осигурява обезщетение за определен срок, ако имотът обичайно се отдава под наем, но заради определено събитие наематели не могат да го ползват. .....

....
Клаузата за финансовия риск от неплащане на наем осигурява обезщетение, когато наемателят не се издължи. Тази полица се предлага от малко компании и е много полезна, особено ако разчитате за бюджета си на приходите от наематели. Цената се изготвя индивидуално, в зависимост от размера на наема.
Отговорност на наемателя е отделна полица, която се сключва от този, който е наел имота. Тя покрива имуществени вреди по наетото жилище или друг тип имот, които са причинени по вина на наемателя. Също осигурява обезщетение при телесно увреждане или смърт на наемодателя в резултат на преустройства, ремонти, ползване на имота – например съборена носеща стена, неправилно свързана електрическа инсталация. Полицата може да покрие и съдебни разноски..............
Изброените застрахователни продукти могат да се сключват и от физически, и от юридически лица. Разбира се, задължително е наемът да е с писмен договор, а не само с устна договорка.

Пълният текст ще излезе в 24ins.bg, ако искате подробности. Възможно е някои продукти да се различават в зависимост от компанията, района на имота, допълнителни клаузи. Цените, които съм дала, са за жилища в София, не гарсониери, а едно- двустайни и повече. Има и по-скъпи, има и по-евтини. Единственото условие е всичко между наемател и наемодател да е легално и с договор (може да се сключва не само за жилища, а и за търговски обекти и тн.)

# 433
  • Somewhere far away
А за Люлин 4 какво мислите?
Имам оглед след два часа. това беше района, в който не искам да живея и винаги съм била зле настроена и аз не знам защо просто не харесвам люлин и не съм си представяла че ще живея някога там... но като опре ножа и се налага да правиш компромиси!  А  пък в същото време имам доста приятелки и познати които си живеят там и са доволни не се оплакват. даже си го  харесват квартала! Та какво да очаквам.. знам че има цигани, но те са в други части на люлин , не са точно там. и все пак налага се да направя компромс и с това , защото явно няма да намеря точно в кварталите, където искам и където търсех и вече съм отворена за всякакви предложения. Дано да ми хареса но все пак ще се радвам да прочета някакви мнения преди огледа !
Благодаря предварително  !

# 434
Бяхме на оглед в края на пролетта в Люлин, но не знам коя част се води този район - на две спирки  с автобус от метростанция Люлин (пеш около 10-15 мин до метрото). Ходихме по препоръка на позната, която ни свърза със собственичката на апартамента. Всичко беше ок -  цената за обзаведено жилище едностайно, със сравнително нови мебели от ниския клас и старо обзавеждане в кухнята (под старо разбирайте на 10 г, не на 30!) беше 280 лв на месец. Дограмата сменена, настилките - в кухнята и коридора плочки, а в хола - ламинат. За цената си беше супер оферта. Но квартала и мястото никак не ми харесаха. Живяла съм в Овча купел, Красна поляна и в топ центъра- на бул Витоша, но в Люлин ме достраша да се преместим. Само това ни отказа. Като цяло обаче се уверих, че има и нормални апартаменти за около 300 лв наем, жената каза, че можем да си докараме наши мебели, ако нещо не ни харесва и ще махнат каквото не ни е нужно преди да се нанесем. Сами се досещате, че при подобни условия няма какво да му мисли човек. В крайна сметка се отказахме. Не знам другите части на Люлин как са, но след това което видях, повече не съм гледала този район.

Общи условия

Активация на акаунт