Отговори
# 435
Според мен само в Люлин или близките до цигани квартали може да се намерят такива наеми от 280-300 за що годе свястно обзаведен.
На мен лично, като човек, който не познава добре града, чисто от спорадични транзитни минавания,  Люлин не ми допада. От друга страна  в темата са писали и хора, които казват, че там си има хубави места.

# 436
Според мен само в Люлин или близките до цигани квартали може да се намерят такива наеми от 280-300 за що годе свястно обзаведен.
На мен лично, като човек, който не познава добре града, чисто от спорадични транзитни минавания,  Люлин не ми допада. От друга страна  в темата са писали и хора, които казват, че там си има хубави места.
О, ако питаш предишните ми хазяи, Красна поляна е най-хубавият квартал на света, макар че Факултета е на една крачка и точно за това се махнах от там. А наемът далеч не беша 300 лв за едностаен и то 2011 та година.  Laughing

# 437

Не е така. 3 гарсониери  на мои познати са до 300 лв - едната е до МОЛа на Стамболийски, другата в Дианабад, третата на бул. Витоша. Наети са преди 1 година, кухни с бели шкафчета и полупразни в стаята. Но пък няма терзания дали котката на квартиранта е издрала соц. дивана.
Хората си ги стегнаха за малко пари и си живеят без скандали и намерения за напускане.

# 438
Не е така. 3 гарсониери  на мои познати са до 300 лв - едната е до МОЛа на Стамболийски, другата в Дианабад, третата на бул. Витоша. Наети са преди 1 година, кухни с бели шкафчета и полупразни в стаята. Но пък няма терзания дали котката на квартиранта е издрала соц. дивана.
Хората си ги стегнаха за малко пари и си живеят без скандали и намерения за напускане.

Точно такъв апартамент търся! Нито ми трябват старите мебели, които вече са ненужни на собствениците и са ги оставили в квартирите, за да се водят "обзаведени", нито пък претенции после - кой, какво направил и защо.

Скрит текст:
ПП: Котката ми НЕ е повредила нищо по мебелите, много е възпитана даже  Wink

# 439
  • Пловдив
 Здравейте!

При нас дойде моментът да си търсим наематели.
Спукаха се да звънят агенции, не се обади нито един краен клиент. Направи ми впечатление, че май брокерите не запознават клиентите си с имотите, на които ще ги водят. Също така имаше такива, които водеха клиенти, които не отговаряха на нашите изисквания, въпреки че ни бяха питали предварително.
 Има брокерка, която има клиентка жена с дете, която предложи предплащане за цяла година, но с наем 10 % надолу. Отказахме, след което пак се обадиха с предложение за 3 месеца предплата, но наемът с 5 % по-нисък. Днес я чакаме за оглед, но ме притеснява, че жената лятото ходи да работи на морето.  Thinking

# 440
  • Somewhere far away
Не винаги е така. запознават ги ако самата агенция има снимки и данни за жилището.
Аз съм много щастлива , че  попаднахме на прекрасна жена- брокер супер отговорна и честна  коректна, супер отношения си изградихме- даже приятелка вече я чувствам! Жената каза, че на единия оглед не знае какво да очакваме-  за нищо не ни е излъгала! защото самата тя не го е вижадала . повечето пъти знае и има представа - а и то беше отвратително та ако го бяхме видели на снимки , нямаше изобщо да ходим и на живо да го гледаме. никой не го хареса - а бяхме 7 човека общо за един и същи оглед. война е в софия джунгла! квартири се дават и взимат като топъл хляб и е истинско мъчение и боррба да си намериш нещо на добра цена и с добри условия.!

ПС. Вече си имам нов дом- да ми е честит и да имам само хубави моменти в него си пожелавам! страхотна е квартирата. макар и в Люлин,  че кво му е на люлин !?!
 аз не видях нищо лошо в квартала и не виждам защо толкова много хора го хейтят и говорят лошо - за мен квартала никак не е  лош и  с нищо не с е различава от много други  квартали в София. грозни блокове има и в младост. както има и нови и модерни блокове в люлин. да не говорим в другите квартали дето са още по стари и съм виждала блокове в трагично състояние... та така, вълнувам се, щастлива съм- вече имам ключ и започвам нанасянето още  от утре!  Flutter Heart Eyes newsm44

# 441
Интересно...

Потребител наемодател е написал
-Спукаха се да звънят агенции, не се обади нито един краен клиент

Потребител наемател е написал
-война е в софия джунгла! квартири се дават и взимат като топъл хляб и е истинско мъчение и боррба да си намериш нещо на добра цена и с добри условия.!

# 442
И  кое е интересното?
И двете мнения са верни!
Deathcrush,честито! bouquet

# 443
Написаното е абсолютно вярно/личен опит/. При два пъти отдаване на жилище така ли не звънна един наемател физическо лице. 

# 444
  • Somewhere far away
Ами ако работите с агенция няма как да ви звънне физическото лице. то звъни и говори с хората от агенцията. Ние не сме имали изобщо връзка с хазяйката и в двата случая. не я познавахме докато не се видяхме на живо на огледа.

# 445
Ами ако работите с агенция няма как да ви звънне физическото лице. то звъни и говори с хората от агенцията. Ние не сме имали изобщо връзка с хазяйката и в двата случая. не я познавахме докато не се видяхме на живо на огледа.
Прото агенциите са по-обиграни от частните лица и се "докопват" по-бързо и ефективно до обявата.За това се получава така,че наемодателите нямат избор от позвънявания,дори и изрично да е посочено ,че обявата е за частни лица.

# 446
  • Пловдив
 Тя обявата е пусната от частно лице. Веднага започнаха да звънят агенции, които след това пуснаха обявата от собствено име (което не знам до колко е редно), но нашата също си седи. Така че ако частно лице иска, може да се свърже направо с нас.
Също така агенциите имат подробно описание и снимки на апартамента, но явно не смятат за нужно да запознаят клиентите си с тях преди огледа.
Бях изненадана, че толкова много хора ползват услугите на агенция!  Thinking

# 447
Специално в София,единици са тези които успяват да избягнат агенциите.Хората нямат време за ровене и търсене и е по-лесно да ползват услугите на агенции.Какво се случва по-нанатък, веднъж като се свържат с агенциите,дали са доволни или не ...

# 448
Да, логично е, че като са заети хората ще прибягват до агенции. Иска си мнооого свободно време за самостоятелно частно ровене.
Обаче как тогава да си обясним, че агенциите очевидно не разполагат с достатъчно истински обяви та се принуждават да слагат фалшиви?

# 449
Обяснението е просто-борба за кокъла Wink Привличат вниманието с нереална обява и след това се опитват да задържат клиента.Успяват или не ...

Общи условия

Активация на акаунт