Отговори
# 495
Какъв е тоя тристаен с 2 спални и кухня. Чист двустаен, стар си е.
Разходете се в Дианабад, Дървеница, Мусагеница - може и да излеат апартаменти.
Търсете, питайте, четете и лепете обяви.
Или за по-лесно четете вестник Позвънете и търсете там. Има и от собственик, и от агенции.

Проблема е, че не сме от София. Благодаря, ще пробваме с вестниците.Ако някой има други предложения моля да сподели.

# 496
Да, вестник Позвънете е хубав, аз там пусках обяви и в този сайт също
http://www.olx.bg/
Проблема е, че веднага се обаждат фирми и много малко да не кажа никак хора без посредници.
Преди имаше вестник "Вечерни новини" мисля се казваше , нямаше фирми и хората си се свързваха свободно, подписваха договори и бяха етични и двете страни. Сега..хем плащаш, хем никаква защита нямаш.
Пробвайте и с едно списание " Имоти" на пазара го има, мисля седмично е.
В сайта си изберете за оферти в София под наем каквото търсите и ще ви излезнат предложения, има от собственици, но повчето са от фирми. Все пак се намират такива , успех в търсенето.

# 497
Вижте в разните фейсбук групи, има и такива за наеми без посредник. Не съм член, така че не мога да препоръчам конкретни, но ги има, ще се ориентирате лесно кои имат повече членове и са съответно по-популярни. Едва ли ще успеете обаче да намерите нещо дистанционно, наемодателят все пак ще иска да се види с вас и да разбере на кого си поверява имота преди да подпишете договор.

# 498
Идеята ни е, когато намерим нещо да дойдем до София за да го видим. Благодаря за бързите отговори ще разгледам.

# 499
Идеята ни е, когато намерим нещо да дойдем до София за да го видим. Благодаря за бързите отговори ще разгледам.
Виж няколко страници по-назад в темата една потребителка беше дала линкове за тези групи във фейса. Може да те ориентират и помогнат. Аз не мога да дам мнение за тях, не съм ги ползвала, но ...виж и там.

# 500
  • Somewhere far away
Аз от фейсбук групите останах доста разочарована! повечето изобщо не ти отговарят като им пишеш. а тези дето отговорят - вече са си намерили наемател. така че цялата тая работа си е загуба на време поне за мен.  ooooh!

# 501
И аз съм разочарована по същата причина,но какво да се прави ,като агенциите са окупирали всичко Confused Confused

# 502
Записвам се с пожелание към себе си, докато не е приключила темата, да съм направила ремонта и да си намеря свестни наематели. bouquet

Самоцитирам се. Simple Smile

Пожеланието ми се сбъдна. Peace На 06.09. пуснах обява в Имот.БГ.
На 15.09. предавам ключовете.

Не знам защо сте против агенциите?
Само 2 часа след обявата имах намерен наемател. Можеше и по-бързо даже, но имах работа.
Не очаквах такъв огромен интерес, честно си признавам.
И то за необзаведен апартамент.
Поне тук съветите бяха за обзаведен.

Сега ще се моля да е свястно момичето, надявам се! Praynig Heart Eyes

# 503
Честито , Дева!
Дано се разбираш с момичето и всичко е наред. Толкова други проблеми имаме всички, че би трябвало да си помагаме дори за някой неща (според мен поне, аз съм го правила и към мен са били така наематели преди, дори за бизнес са ме съветвали да започна и какво да правя))
Не съм против агенциите , вярно че може и сам по обява да намериш ,както преди беше. Проблемът е , че нямаме защита наемодателите , може много да се изгори с пари , време, нерви.
Виж си добре договора, не знам имам ли право сама да си направя такъв (аз си имам , от преди години, от адвокат правен и за мен добър, но не го дадох и ползвах типов от фирмата последния път)
Всичко е въпрос на късмет и манталитет според мен. Желая късмет и разбирателство ))
ПП. Виж и за сметките как да се плащат и какво е предвидено по договор, за мен това е много важно , особено след последния ми наемател, който чакам да напусне((

# 504
Честито и от мен,Дева!
Не съм против агенциите ,а против тези които не работят коректно , а те са доста често и развалят имиджа на бранша.За съвет относно мебелиран или не според мен е въпрос на лична преценка.Ако вложеното обзавеждане и ремонт се възвръщат в рамките на година-съм за!Това предопределя и търсенето на по-дългосрочни наематели.Гаранция за такива няма,така че си остава личната преценка-рис губи ,риск печели Wink

# 505
Благодаря ви, момичета! bouquet

fanfanito, как се движат нещата при теб?

# 506
Честито и от мен  bouquet !
Когато има възможност може ли да опишете как се случи намирането.В смисъл  през агенция ли обявихте или агенция ви потърси по ваша обява?

# 507
Благодаря ви, момичета! bouquet

fanfanito, как се движат нещата при теб?
В очакване съм да се обадят. Трябва до 16 да са се изнесли и предадат ключовете. Какво ще намеря и дали ще се получи , всеки ден го мисля. Нещо много се филмирах, никога не е било така при мен, обикновено сами напускат , защото е малко жилището или дете ще има, или ще заминават някъде. За пръв път не продължавам договор и инициативата е моя. Сметките освен за вода за три месеца и ток два месеца са платени обаче. При нас лошото е, че не описахме всичко, беше след ремонт жилището уж , почнах работа, много бях уморена и не описахме всичко. Имаме снимки от обявата , но ... допълнително перална купих и монтирах , а наемателя не си откри договора да я допишем, в моя съм я написила и се е подписал обаче , но.. Не ми се разправя с полиция и изобщо не знам какво се прави , ако не напусне или е разбито и липсва техника -печка, хладилник... не че са нещо скъпи (то не е луксозно, но това си имам) , имам депозит , но е малък наема да покрие щети, липси, сметки. Чакам и се надявам да мина леко и нормално.

# 508
Честито и от мен  bouquet !
Когато има възможност може ли да опишете как се случи намирането.В смисъл  през агенция ли обявихте или агенция ви потърси по ваша обява?

Аз пускам по телефон във вестник Позвънете обява-безплатно е. Отделно в сайта на Имоти бг и OLX , като си правя през телефона снимки и качвам обявата. Почти веднага почват фирми да звънят и предлагат клиенти. Хора , които са сами търсещи за съжаление рядко се обаждат. Също може да стане , ако нямаш време да дадеш ключ на агенция (ако познаваш или ти е препоръчана) да води клиенти и като се намери такъв да сключите договор. Може и само към една агенция да се обърнеш да ти предлага жилището по сайтове и други фирми и движи нещата, въпрос на избор и твое решение.
ПП. Чак ме е срам да споделя каква параноя ме гони, ама.. Като прочетох датата на Дева за даване на жилището и че е необзаведено си помислих дали не са моите хора и да изнесат каквото има (пак казвам, не е нещо скъпо , ама..) Върви ги търси после и издирвай(( Да мине датата, че наистина не съм аз вече от притеснение ((

# 509
  • София
Дева не е в София.
Не го мисли сега -като дойде датата ще видиш как е.
Едва ли ще помъкнат пералня или хладилник при изнасянето.

Общи условия

Активация на акаунт