Отговори
# 480
Гаранционните карти са при уредите = при квартирантите.
Сами си викат техник в удобно за тях време.

Точно.

# 481
На мен това ми се струва рисковано. Държим всички документи в папки вкъщи. Като потрябва нещо го даваме. Не мога да разчитам, че като се изнесат ще е там, а няма да са го изхвърлили.

# 482
Копия от гаранционните карти и фактури -на адреса,оргиналите при собственика.

# 483
Относно ремонтите пак зависи от някои неща. В повечето случаи аз организирам ремонтите - в гаранция, или вече не, сервизи - това е мой избор. Малко е трудно "стиковането" във времето за посещение между майстори и наематели, но става. Аз също винаги присъствам.

При нужда от друг ремонт /канал на баня/ - аз организирах пак майсторите, договарях цената, заведох ги, но, разбира се не стоях там.

Един от наемателите сам си организира смяна на плъзгачите на едни чекмеджета /предполагам, че е било необходимо, без значение дали от експлоатация, или от качество на шкафа/. В случая не сме коментирали цена, защото той беше сложил и комарници на вратите /не ме е питал, но го приех като подобрение/ и тъй като започваше 3-та им година, поискаха малко намаление на наема.... Но, това е друга ситуация.

Не виждам смисъл в договор да се слага клауза за 6 месеца и за след 6 месеца. Ами ако банел или стелка /както беше описано тук/ повредят уреда през първите 6 месеца - защо наемодателя да плаща, това си е вина на ползвателя.

Ще видя по моите договори какво е писано и може да го постна тук, за улеснение на някого, ако не знае как най-правилно да се формулира.

# 484
Здравейте,
Търся да наема самостоятелна квартира в София за около 400 лв. Ако някой може да помогне ще съм много благодарна!  Hug

# 485
На мен това ми се струва рисковано. Държим всички документи в папки вкъщи. Като потрябва нещо го даваме. Не мога да разчитам, че като се изнесат ще е там, а няма да са го изхвърлили.
Аз оставям само упътванията за ползване, като изрично казвам, че трябва да се пазят. Е, и те имат интерес от това, защото все нещо трябва да погледнат - програма, градуси, функции, настройки.

# 486
  • Варна
Аз бих предпочела наемателя да се обърне към сервиза при повреден уред в гаранция, така или иначе ще избере сервиз, който е одобрен в гаранционната карта...

А и те реално могат да обяснят точно как се е проявила повредата.

За съжаление съм имала наематели, които държат аз да се занимавам с уточняване на посещението, а понякога нали и на нас ни се налага да сме извън населеното място, какво като сме гадни хазяи  Joy

# 487
Момичета, малко помощ ,моля !.Става въпрос за апартаментче холче с кухня и спалня на метри от 5-те кьошета ,има нужда от освежителен ремонт ,мебелите са в много добро състояние ,но стари ,няма бяла техника и Тв.,какъв наем бих могла да очаквам? Няколко разговора с брокери ме отказаха моментално да ползвам услугите им Sad Или ако имате препоръка за читави такива споделете ,моля !

# 488
Холчето с кухня едно помещение ли е или отделно?
Не мога да кажа точна цифра, но от значение е и етажа, състояние на общите части и др.
Старите мебели за мен лично са по-скоро минус, както и липсата на техника. Или го давате обзаведен, т.е. печка, хладилник и т.н. /дори и не последна дума на техниката/, или необзаведен. Обикновено хората, които имат техника, имат и мебели и обратното. Не, че не е възможно да се наеме, все пак е центъра на София, но като цена да кажат по-запознатите. Поне един латекс може да минете за освежаване, определено ще е по-лесно отдаването.
Peace

# 489
Нещата стоят така ,ако искаш да вземеш първо трябва да дадеш и здраво да се потрудиш.
Разсипия е такава локация да се пропилява в това състояние по мое мнение.
Ако въпросът какво да правя с този имот стоеше пред мен бих проучила дали и как може да бъде отдаден като офис и здраво бих се потрудила без да пестя от материали(ламинат , хубави врати, хубава баня и коридори,хубава шпакловка ,мокър бар в бокса и климатици.
Ако не е подходящ по някаква причина за това бих го обзавела от до  и бих поискала минимум 600 лв колкото и да е малък ,а ако се окаже голям и с хубаво изложение и повече.

# 490
 Напълно подкрепям мнението на mamamari. Апартамент на тази прекрасна локация, който ще се отдава под наем предполагам и в далечно бъдеще и според мен най-напред трябва да се ремонтира. Не е нужно с най-скъпи неща, но банята задължително ! Ако мебелите старинни, но не разкапани и стари ,спокойно магат да се пореставрират/има и такава тема в бг.мама/ С малко дизайн /картини, красивиа куверта на спалня/днес купих страхотна от магазин втора употреба на Стамболийски за смешни пари/ .Както преди много години една брокерка ми каза -  и понаподри го. Това, което ще направиш е инвестиция в бъдещето. Не е за отдаване еднократно. Ако нямаш никакъв опит, може да ми пишеш на лични.

# 491
Ужас! Днес попаднах на обява от тях. Много ми хареса апартамента, но след 5 неуспешни опита да се свържа с брокер се отказах. Обадиха ми се след 3 часа и знаеха личния ми телефон и името ми, без да съм ги споменавала  (върнаха обаждане на телефона на приятеля ми, от който също пробвах да се свържа). Предположих че е фалшива обява, но чак такава наглост не очаквах. Няма да се занимавам повече с тях. Иначе апартамента беше супер - ремонтиран и светъл, необзаведен, какъвто търсим, при НБУ за 320 лв, но уви!
Здравейте отново!)) Нямаше ме няколко дни, все още чакам големият момент дали ще ми се освободи жилището и кога, гледам да не мисля, че съвсем луднах, но си идва времето.
Включвам се за тази фирма дето сте писали. Точно тя ми отдаде апартамента под наем. Вярно, че май са млади брокерите май, но и на други фирми е така. Към момента аз поне съм доволна, че съдействаха и изпратиха свой човек за уведомяването за напускане да съдействат. Обещали са да ми съдействат и по-натам и не ми взеха пари за идването на брокера. При подписване на договора взеха половин наем, като предварително ме бяха уведомили за условията. Връщат ми обаждане. Съдействаха за плащане на сметки за 3 месеца просрочени на два пъти от наемателя. Не ги знам иначе , описвам моя случай, дано не подведа някой, но към момента съм дори благодарна. Дано всичко мине добре , дано напусне наемателя и остави жилището поне с вещите ми. (( Ще пиша пак по-натам какво е станало((

# 492
Нещата стоят така ,ако искаш да вземеш първо трябва да дадеш и здраво да се потрудиш.
Разсипия е такава локация да се пропилява в това състояние по мое мнение.
Ако въпросът какво да правя с този имот стоеше пред мен бих проучила дали и как може да бъде отдаден като офис и здраво бих се потрудила без да пестя от материали(ламинат , хубави врати, хубава баня и коридори,хубава шпакловка ,мокър бар в бокса и климатици.
Ако не е подходящ по някаква причина за това бих го обзавела от до  и бих поискала минимум 600 лв колкото и да е малък ,а ако се окаже голям и с хубаво изложение и повече.

Напълно споделям, но може кандидат-наемодателката да няма месеци, пари и сили на разположение, за да направи ремонта. Само спирането на камион на централна улица, за да се извозят отпадъците, си е преживяване, за другото да не говорим.
Май няма малък ремонт: едното води до друго, второто - до трето и така до стотици дребни и едри неща, които следва да се направят.

# 493
Здравейте, понеже от близо месец си търсим квартира с най-добрата ми приятелка, реших да погледна в този форум-чувала съм че има всякакви теми.Та въпроса ми е: Има ли някой, който може да помогне с намиране на тристаен(две спални и малка кухня) апартамент в районите около Студентски град? Бюджета ни е до 600 лева. Thinking Sad Sad

# 494
  • София
Какъв е тоя тристаен с 2 спални и кухня. Чист двустаен, стар си е.
Разходете се в Дианабад, Дървеница, Мусагеница - може и да излеат апартаменти.
Търсете, питайте, четете и лепете обяви.
Или за по-лесно четете вестник Позвънете и търсете там. Има и от собственик, и от агенции.

Общи условия

Активация на акаунт