Отговори
# 60
  • Варна
Как 450 евро?!? Ако е със супер ремонт и нови мебели, може би, но иначе..... Naughty Sick

Много е тъпо това, че не се зачитат правата на отсрещната страна. Има си договори, нека се спазват!!!

И аз подкрепям тезата, че не бива да се вкарват излишни емоции. Договорът е спазен, дошло е време да се поднови, всяка от страните може да не пожелае или да предложи други условия при подписване на новия договор. Ако наемателката междувременно си е намерила нещо по-добро, тя също би могла да не поиска продължаване на договора.

В конкретния случай предполагам, че на хазайката ѝ трябва или да настани близък и ѝ е неудобно да го каже направо или иска да го продава.

Или наистина да инвестира в него, ако един добър ремонт ще доведе до вземане на наем 450 евро си заслужава. Дограмата е PVC, остава шпакловка, боя, баня, паркета само циклене и лакиране, няма по добро от него, може би в коридора и кухнята гранитогрес. Колкото до изнасянето на мебелите, може да си пусне обява подарявам с условието да се изнесе всичко. Но това не може да стане докато има наемател в него.

# 61
И аз мисля, че хазяйката го е обещала на близък.
С двойното вдигане на наема цели да освободи апартамента.

# 62
  • София
Klotolda, искаше май източни квартали, но... Hug

Клодилия искаше и пилот на пътнически самолет да стане като дете, преди да се запознае с дискриминацията по някои параграфи.  Mr. Green Та в момента да си намеря нещо в източен квартал ми се струва също толкова вероятно. В момента съм решила да търся в западни, но за моя изненада за 2-3 дни и до оглед там не съм се добрала, предлагат ми еднопространствени или някакви други, които не отговарят на това, което търся.

Vessela, ужасна история със смяната на патрона.  ooooh! Просто не мога да повярвам, че има такива хора и спят спокойно, а и без проблем си намират съмишленици... А ти толкова овладяно-протоколно я разкаваш, явно си много силен човек.  bouquet

Rosita, късмет!  bouquet Явно имате някакви уреди и мебели, което е плюс и сваля от цената.  Peace

Последна редакция: пт, 29 юли 2016, 16:53 от Klodilia

# 63
Договорът е спазен, няма спор, а това дали ще имам емоции или не - всеки човек влага различна емоция, аз съм от по-чувствителните, какво да се прави, но не означава че не съм мислеща Simple Smile Все пак отговарям сама за детето си вече повече от 6 години.
В имота няма паркет, а дюшеме, доста по-различно е.  
Mamamari, състои се от 2 стаи преходни, към едната стая има малък вестибюл, има и кухня - малка. Мен повече ме учуди обстоятелството - когато се нанесохме, че това е състояние след основен ремонт - че преди това, когато те са живели там- четиричленно семейство са, какво ли е било състоянието на имота. Имат и други имоти в центъра. Ако мебелите се изнесат- ще се разпаднат. Simple Smile Те са правени по поръчка Simple Smile Дори има шкаф за плочи. Кооперацията не е санирана и на терасата мазилката си пада ...
Не искаха в началото две счупени табуретки да изнесат, така че за мебелите силно ме съмнява да прежалят. Ще трябва да купят обзавеждане в този случай, а доколкото ги познавам е трудно да си представя ...
Иначе хазяйката не ме е притеснявала с посещения в апартамента. За целия период не е идвала нито веднъж ...
Klodilia, благодаря, успех и на тебе! bouquet

# 64
Но и въпросният ремонт ще я удари в земята.
В голяма грешка си ,да знаеш. Peace

Mamamari, досега в темата точно ти винаги си скачала когато е ставало дума, че един ремонт може да се направи и за малко пари. Само си спомни колко пъти с теб сме спорили, че има мивки за по 80 лева и кухни за по 500. Налагало ми се даже да ти вадя линкове, защото все повтаряше "знаеш ли колко струва това, знаеш ли колко струва онова, знаеш ли колко скъпо излиза да направиш ремонт на едно жилище".

Е, сега сама виждаш, че един ремонт може да струва и по-малко. Сама го казваш. И все пак по описанието на Rosita... нещо ми звучи като да плаче за тотален ремонт. Thinking
Иначе принципно съм съгласна, че би могла и с по-малко да го отремонтира.

Rosita, аз пък не смятам, че си вложила повече емоции от необходимото. Напълно нормално да ти е  неприятно. На чужд гръб и сто тояги са малко. Когато някой помага на една жена, а не отглежда сама детето си и да изкарва сама парите за наема, е друго.

# 65
Klodilia, тогава не ми беше никак овладяно и спокойно, беше си инфарктна ситуация  Laughing Всякакви хора има, спрях да се учудвам. Тази история за пример ти я давам - след случката със сменения патрон си намерих по-хубава квартира, в по-хубав квартал, със страхотна хазяйка. Така че като се наложи да се махнеш от едно място, да знаеш, че ще намериш по-добро, сигурна съм.

И като предупреждение - тогавашната съквартирантка не беше моя приятелка, беше позната на приятелка. И да, затова малко рисковано с непознати за квартира. Не че с познати не може да се случи нещо, но е по-малко вероятно.

Гледам доста обяви по хубави (за мен) квартали, обзавени и необзаведни за 400-500 лв. Не знам доколко са реални, но една на десет да е - ще търсите, ще си намерите.

# 66
Според мен не средствата ,а физическите усилия биха били грижа при ремонтирането на дискутираното жилище на Петте кюшета.А, за наематели все ще се намерят.Пред месец в близост до споменатото място фирма нае за офис на 5ет. без асансьор кухня,вестибюл с портал към едната стая и стъклена врата към другата -което си е едно помещение де факто  Rolling Eyes ,празен за 400евро.Така ,че не се знае ли се не се ли знае  Joy

# 67
  • София
Мамамари, апартаментите от 30-те нямат кухньохол, освен ако някой извратеняк не им е правил скорошен ремонт, а явно случаят не е такъв. Апартаментите от 30-60-те години в централната част на София без изключение имат тъмен вестибюл, който по нотариален акт се води хол, отделна кухня и стаи. Описаните две стаи и кухня по всяка вероятност са обособени след разделяне на голямо жилище с основен и слугински вход.

# 68
Чудя се дали ламинат или балатум да слагам? Thinking

Аз мислех ламинат, но този съсед, който е наемател над мен, ми препоръча балатум, те били така.

Дали ще оцелее ламинат? newsm78

# 69
СЕга има и толкова евтини ламинати. Защо тоя балатум? Даже и съвременните пак си е балатум. А и хората (в това число и евентуалните ти наематели) не гледат с добро око на тази настилка. Ще бърчат нос и ще питат: "Това май е балатум, а?"

# 70
Определено,ламинат,Дев! Peace

# 71
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Klodilia, виж тези групи:

https://www.facebook.com/groups/1671667333077568/

https://www.facebook.com/groups/1467910946774825/

# 72
Определено,ламинат,Дев! Peace

Благодаря, и аз така мисля.
Съвсем друга визия има ламината. Peace

# 73
Ламинат, определено! По-траен е от балатума. Сравнявам ламинат в кухненски бокс (където е печката и се готви) и балатум в остъкление, където е газовия котлон (пак се готви, но основно за дълго варене се ползва). Ламината си стои, чисти се лесно, изглежда по-добре, а и под него изолацията не позволява да стане леден пода. Балатума, сложен дори по-късно, вече е на петна, на места има изгорено от горещи пръски, къса се, колкото и да пазиш, и като изтървеш нещо по-твърдо и остро, лесно се деформира.

# 74
  • София

Много благодаря!  bouquet Присъединена съм към няколко други, но в тези ме нямаше. Пак благодаря и много хубавини занапред ти желая. Hug

Общи условия

Активация на акаунт