Отговори
# 525
  • София, България
Да. в момента в София се предлагат пълни дупки, но търсенето е толкова голямо, че и аз да бях наемодател, никога нямаше да инвестирам в ремонти между наемателите, при положение, че така и така апартаментите се наемат в рамките на деня.
Разбира се има хубави апартаменти, но колко от нас могат да си позволят да плащат 600-700 лева за двустаен? Когато ходих по огледи януари и февруари по едно време ми идеше да се гръмна! Толкова мизерия и мръсотия бях виждала само по английските наркомански филми. Не можех да повярвам колко много печки Раховец има все още в обръщение и хладилници мраз и секции на по 30-40 години, а дори и външна врата на апартамент с прозорец и перденце.

# 526
Търся спешно 1-ст. или боксониера под наем в София до 300лв. максимум , дългосрочно !!!

# 527
Да се похваля. Взех ключовете, сметките платих и приспаднах от изравнителната за парното (стигнаха ,че и остана малко да върна ). Изтърпях обиди , колко съм объркана и невежа. За чистене и миене е . Вътре е старо обзавеждане, но  това е в наличност. Телевизорът не работи, но те не са го и ползвали-уж в мазето беше . Печката е проблем , не я изпробвах -сложил я някъде си и нямаше разклонител. Подозирам, че има проблем , но не мога да кажа. Два дни чистя след работа и пак е мръсно, но поне вече става. Поне се отървах. Благодаря на всички за съдействието и моралната подкрепа. Още не съм на себе си, чувствам такова облекчение. Имам и депозит още в мен, удържах го. Ще го върна след последните сметки, въпреки , че човекът точно си изчислил по формулите на енерго и вик какво дължал, ама аз тъпата патка ще чакам официално съобщение. Та това е отчета. Свърши се, при това без милиция и адвокати. Фирмата пак дойде с представител за предаването, Благодарна съм им, не знам дали имат интерес или не, не са ми взели пари за идването, но пак си е утеха и някакъв гръб уж. Ле-леее за пръв път изживявам такова нещо и така го приемам вътрешно.

# 528
Вие дали ли сте съгласие телевизора ви да бъде занесен в мазето?
Имайте в предвид че депозита е за да покрива и щети.Така че хубаво човека си е сметнал колко са му разходите ,но ако се окаже че всичката техника изведнъж се е оказала извън строя.....То си личи кога  е нарочно и кога от нормална употреба.Обикновено и аз си затварям очите ако е едно и се вижда че няма умисъл,НО ако усетя умисъл въобще не бих се замислила да му представя фактурата от сервиза и да си удържа сумата.
Толкова мизерия и мръсотия бях виждала само по английските наркомански филми.
За съжаление чистите и подредените хора по правило са само по форумите ,а в живота са изключение.
За другото съм напълно съгласна че цените на хубавите жилища рядко кореспондират с размера на заплатите,но те са такива заради това което е вложено и ако бъдат по-ниски просто парите няма да са достатъчни за да бъде приведено в идеален вид след като наемателя си тръгне.
До някъде компромис е да се потърси ремонтирано,но не обзаведено и наемателя сам да си купи мебели и техника.Така хем наема е по-нисък хем си създава уют по свой вкус.
За съжаление наемателите изключително рядко обмислят тази възможност.

# 529

Обмисляла съм и съм я прилагала и тази възможност , но определено рентабилността е по-малка и търсенето напоследък също . Всички искат да се събуя и да живеят в чисто и подредено жилище. Практически дали ще го обзаведат те или не , ако са мърлячи това няма да ги промени . 

# 530
Някои хора не са склонни да плащат повече за подредено, ремонтирано и хубаво жилище.

Имах колежка, която живееше в абсолютна мизерия - мухъл, мръсно, стари мебели, плащаше нисък наем и пак мърмореше, че й било скъпо.

Но хора всякакви, за всеки имот си има пазар... Peace

# 531
До някъде компромис е да се потърси ремонтирано,но не обзаведено и наемателя сам да си купи мебели и техника.Така хем наема е по-нисък хем си създава уют по свой вкус.

Има и такива, които я обмисляме и реализираме тази възможност.
Но факт е и че необзаведените жилища са по-малко. Факт е и това, което Sause baus казва - всички искат да се събуят и да заживеят. Не им се купуват мебели докато не си отимат свое. Е, тогава ще плащат повечко и ще си траят. Хем тако, хем вако - не става.

# 532
  • София
Дали някой знае, колко би бил наема на двустаен апартамент, ЕПК, около 70 квадрата-  реална квадратура. Има две големи стаи, две остъклени тераси, хубави, Изток. Малка отделна кухня СЕВЕР. В Слатина, района по ул. Слатинска. newsm78 newsm7
Обзаведен почти изцяло, приличен, чист. Без да е лукс.
Кухнята прилична, комплект вградени шкафове, бяла техника, част от техниката е чисто нова. Дограми  нови навсякъде.
Баня ремонтирана основно преди 5-6 години. Нови гардероби, легла, канапета на по 3-4 години.
Етаж 2. Портиер, евтин Grinning
Подробно описвам понеже до няколко месеца ще ми се наложи да го отдавам под наем, ама никога не съм била наемодател, и имам само бегла представа за Пазара.
Мерси ако някой сподели

# 533
Но факт е и че необзаведените жилища са по-малко. Факт е и това, което Sause baus казва - всички искат да се събуят и да заживеят. 
Peace И моите опити да пусна необзаведен  ремонтиран показаха  пълна липса на интерес.
Обзаведох го и първия влязъл го капарира без коментар на наема ,който бе с 200 лв над искания за необзаведен. newsm78

# 534
  • София

Хубаво звучи апартаментчето.
Аз бих го пуснала за 250 Е. Но ще проведа строг кастинг на кандидат-наемателите.

# 535

Хубаво звучи апартаментчето.
Аз бих го пуснала за 250 Е. Но ще проведа строг кастинг на кандидат-наемателите.

Бих го обявила на 550,00лв , за да има какво да коментирам евентуално . Rolling Eyes

# 536
  • София
Да, 550 лв. и пазарлък е по-добре.

# 537
Може би 580 би било по-добре - пак може да има пазарлък, но, ако е 550, очакването може да е веднага за 500, а при 580 - може да се варира повече с намалението. Но, все пак зависи и от това, какви са наемите в района, макар че това е пак относително.

# 538
Някой да знае как вървят наемите в Цариградски комплекс? Става въпрос за едностаен или двустаен, обзаведен.

# 539
Да, 550 лв. и пазарлък е по-добре.

500  Peace все пак е Слатина

Общи условия

Активация на акаунт