Отговори
# 645
Благодаря, ще го предам, защото момичето е притеснено за квартирата.
% не е проблем.

# 646
Исках да кажа половин наем.

# 647
  • София
Мили дами, моля за съвет - Имам наематели от няколко дни,младо семейство. Днес момчето ми поиска да му разреша да си издаде нова лична карта на моя адрес - постоянен адрес, за да полза карта за градския транспорт с намаление, защото има ТЕЛК. Какви негативи мога да имам, ако му разреша ? Благодаря много  bouquet

# 648
Зависиш изцяло от неговата добра воля някой ден да си смени картата с такава, на която адресът да не е твоят. Ти нямаш механизъм да го отпишеш.

От друга страна, действително няма да му издадат такава карта, ако постоянният му адрес не е на територията на Столична община. Пълна идиотия, ама на. Все едно, ако идва от Стара Загора, увреждането му е по-малко и няма защо да ползва преференция.

# 649
  • София
За мене няма негативи. Ако са читави наемателите защо да не се регистрират у вас.
Ако искат -аз съм ги регистрирала. Искали са за да си купят и регистрират кола със софийски номер.
В общината отиваме заедно с нотар. акт и копие.
На копието винаги пиша напречно, че е за адресна регистрация. То остава при тях.
И да не се отрегистрира после за мене не е проблем.
Идвали са писма от банка и ЧСИ за бивша квартирантка. Изпратих им мейл, че от дата ... лицето не живее на адреса.
Повече писма не са идвали. Никой не ме е безпокоил по повода.

# 650
  • София
Благодаря много за коментарите. Уж са читави, ама... ще помисля   Hug

# 651
На 2 пъти сме разрешавали адресна регистрация и повече такава грешка няма да правим. Не може са ги накараме да се отпишат, едните вече 2 години. Другата от няколко месеца я карам да се отпише и още - нищо. За жалост, законът е такъв, че Собствениците не могат да заявят в общината, че там вече не живеят тези и тези лица, трябвало те самите да се отпишат и това става чак след като се регистрират на нов адрес и тогава влиза в регистъра този нов адрес, а с това нещо не им се занимава на Наематели, след като вече са напуснали.

Така че на Ваше място, не бих разрешила такова нещо, от личен опит вече.

# 652
  • Пловдив
Аз като наемател, имам постоянна регистрация на адреса, на който живея под наем. Това ми спести много проблеми, без да навлече неприятности на собственика.

Нашият наемател не е поискал да си смени регистрацията, иначе бих разрешила като наемодател. И какво ако продължава да се води след време на този адрес, без да живее фактически там?

# 653
Не ми позволява да копирам, но прочетете 2 точка.

Имаме проблем /по друг повод/ с човек от провинцията,
регистриран като "наемател" в София, но на адреса не са го виждали от 5-6  години...

http://vestnikstroitel.bg/interview/37203_za-kapanite-koito-krie … avaneto-pod-naem/

# 654
А как тогава наемателят ще гласува за избори, щом хазяина го възпрепятства да получи настоящ адрес /не говоря за постоянен/. Също да се регистрира в бюро по труда например, или за подаване на документи за детска градина? Има институции, които искат адресна регистрация.

# 655
Как ви звучи връщане на остатъка от депозита СЛЕД смяна на адресната регистрация на ново място, когато и да е това?

# 656
  • Варна
Как ви звучи връщане на остатъка от депозита СЛЕД смяна на адресната регистрация на ново място, когато и да е това?

Идеално!  bouquet

# 657
  • София

Идеално!  bouquet
Ако е записано в договора е много добре.

# 658
Аз бих казала, че е некоректно, ако не е записано в договора.

# 659
  • Варна
Аз бих казала, че е некоректно, ако не е записано в договора.
Защо? Трябва само да се отпишат от адреса, коректно ли ще е да не го направят?
Но задължително ще го имам предвид, ако поискат да си направят регистрация, ще подпишем анекс с тази клауза и тогава в общината.

Общи условия

Активация на акаунт