Съпруги на военнослужещи - 19

• 70 616
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Dimitrova8002, ето тук в първия пост е линкът: http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=944477

# 616
  • Пловдив
Димитрова, отиди на страницата на посолството на САЩ. Там пише всичко на български.

# 617
Привет, мили дами!

Отскоро и аз съм официална съпруга на военен   newsm76

Бих искала да ви попитам дали някои от вас живеят във военно общежитие в София? Какви са условията, какъв наем приблизително се плаща?

В момента обмисляме подобен вариант и ще се радвам на повече инфо Simple Smile

Благодаря предварително  bouquet

# 618
Добро утро, сладурки!

Прибрахме се  Laughing. Благодаря за палчетата. Абе лети си времето, но за този който чака е по-бавно.
Seti Beti, падат визите за Канада, насочете се натам Wink. По-лесно ще е.
Оф, всички искат за заминават. Е, кой ще остана в България? И аз съм от тези, които, ако видят възможност и ще изчезнат. Разсъждавам си.
Навън изпече слънце, а аз трябва да оправям багажи и да се приготвям за работа.
Слънчев и усмихнат ден Hug Hug Hug

# 619
  • Пловдив
Привет Simple Smile
След почти цяла нощ обикаляне на Пловдив в търсене на кодове и с решени 10 от 10 загадки ето ме на линия hahaha Много съм горда с отбора - справихме се 3 часа по-бързо от предния път bowuu

Сега отиваме, да си приберем чаветата и да посетим моите баби, че горките - 2 месеца не съм ги виждала Embarassed
На дневен ред е банкета другата седмица hahaha Замислила съм и едно ходене на вилата, да видим ще се осъществи ли hahaha
Междувременно пак поех ангажимент за 2 торти и 1 пинята и отново  денонощието ми ще е поне 25 часа hahaha ...ама какво да направя, като не мога да отказвам на деца ooooh!

# 620
Как сте момичета?Фло за ужас котка ми мина пътя,едната колежка излезе в отпуск и аз ще съм само 2 смяна а в събота съм цял ден.Няма как да отскоча до Банско а така ми се искаше  #Cussing out .Имаме си вече рибки цели 2 на брой,ако не обърнат скоро коремчета че аквариума е без помпа и всеки ден сменям вода.Ния мн.им се радва даже и имена им е сложила ( Сид и Бети) ама май са 2 Бети  Laughing .Мъниче ако ти поръчам една пинята,като пари и време колко ти е нужно,и дали е подходяща за детска градина?Предстой ни рожден ден, а в детската не позволяват торта.И хем ми се иска децата да се забавляват хем да е нещо различно.Та и предложения приемам,че за първи път ще празнуваме в градината.Е хайде насладете се на почивката.

# 621
  • Пловдив
dafinov list, падат туристическите визи за Канада /да видим обаче какви условия за пътувания ще наложат все пак, хич не ми се вярва да ни пуснат ей така да си ходим напред-назад из Канада/, за имиграция процедурата е много дълга, тромава и струваща доста пари, без сигурен завършек на начинанието. Вече ми се струва, че спечелването на "зелена карта" е по-реално.

Ами да, заминава им се на младите. За какво да стоят тук? Да слушат празни приказки и да гледат как едни пари потъват в нечии бездънни джобове. И на мен ще ми е мъчно, ако един ден дзверът тръгне да ходи навън. Ами няма да я спра. Утре ще направи първи опит за смяна на обстановката, макар и временна. Предполагам, че няма да я "огрее", но нека се пробва.

Ети_, имаме тук две мами, но са в такъв вид жилище в Пловдив. Не знам дали условията и наемите са същите.

Много бързо ми се изтърколиха тези почивни дни. Утре пак на тръстиката.
Лека вечер на всички.  Hug 

# 622
  • Пловдив
Ехх нареждам се за порицание пред строя изпуснах кафето сутринта,но да ми е простено бях на шопинг на пазарЪТ  Laughing
Ивайло намаза най-много,  много хубави дрешки му взех и съм доволна.
Ети ние сме в Пловдив пиши на ЛС ако мога да помогна нещо Simple Smile
Аз съм от тия дето искат да си стоят на дупето в БГ,  ММ много иска да заминем нанякъде но аз нещо немога да де навия да се отделя.... Носталгична съм си.
Мъниче ти с такива неща ли се занимаваш?  Организирам един Baby Shower и ми трябва торта от памперси и разни други неща Simple Smile

# 623
  • Пловдив
Привет Simple Smile
Сколасах, да седна и да видя какво става тук Hug

Радинка, идеята ти за пинята е добра, но съвета ми е, да попиташ първо в градината Simple Smile
Направата и изобщо не е сложна, въпреки че не изглежда така Simple Smile Не е проблем и да ти направя, но съвета ми е да пробваш сама, ако не стане - насреща съм.

Лейди, да се занимавам - не, по-скоро ми е хоби, което напоследък взе да ми носи и пари hahaha (с които си купувам още материали и пособия и все не стигат Joy) Simple Smile

Събрахме се отбор, макар и с минимум участници за едно състезание на 21.01 - ще е мега готино или поне така звучи Mr. Green 10 км трасе по пресечен терен с над 30 препятствия и елементи на спортно ориентиране и пейнтбол Mr. Green Вързаха ми се на акъла няколко човека и сега с нетърпение чакам да дойде януари  Heart Eyes
На някой ако му се струва интересно и иска да участва - приемаме членове при нас Mr. Green Състезанието ще е на територията на гр. Своге Peace

# 624
Добро утроооооо
Едно бързо food010 ви сервирам и отлитам на лекции
 Hug

# 625
Добро утро и от мен момичета! Малко тези дни бях а-социална.... Нещо кофти настроение ме е хванало.... Ще ме извините надявам се Simple Smile
По въпроса със заминаването - аз много искам, ама ММ с кран не мога да го мръдна!!! Не ще и това е! Не че там (където и да е по чужбинско) е лесно и ни чакат с опъната софра, ама тук се блъскаш за стотинка, а там поне знаеш за кво! Мое мнение де Simple Smile Толкова хора покрай мен заминаха и вече са с коли, къщи и що годе добра работа... Ама това е, казвам че ако е писано ще стане! Хайде засега чао от мен, че тази седмица много работна ще бъда! Целувки, прегръдки и много позитивни неща да ви се случат!

# 626
Здравейте, банда! Имаше доста мнения за четене, благодаря! Честито завръщане на сина на Дафинов лист. Сега ще ти е по-спокойно. Лейди разби ме с този разказ за домашен любимец. Май, след змиите най-омразното ми животно (мекотело) са медузите. По-скоро бих взела тарантула, но това не! Дунди в Америка ли иска да отиде дъщеря ти? Съученичка на моята замина за година в Германия, ама доста пари е, според мен. Тя спечели стипендия или нещо такова и малка част и се заплати от нея. Успех на твоята дъщеря! Аз, с моята, не знам, дали бих могла да се разделя за година, че и доколкото разбрах и през ваканциите няма право да идва в БГ. Мъниче ти си нашата гордост - спортна, находчива, креативна, браво! Димитрова успех с ученето, ще се справиш и тази година, ето и осветление успя да уредиш на съгражданите си! Сесил ще стискам палци за работа. И на мен не ми се живее в чужбина, колкото и трудно да е тук. Но, децата си съветвам да не остават в БГ. Радинка, миналата година и в нашата ДГ не даваха истински торти, затова правехме хартиени, вътре с играчка, фибичка, балон или друго. Не е трудно правенето, намираш шаблон в нета, изрязваш парчета от цветна хартия и лепиш. Е, стига да имаш време. Ети добре дошла сред нас, дано ти е приятно. Кативита, благодаря за споделената информация за картите за зимна почивка. На мен ми е полезна и не я знаех! Фло нищо не стана с работата, кандидатствах два пъти за такава към Армията, но тя бе за хора. Сега се надявам на връзки (гадно звучи) и отваряне на нова възможност. Живеем си все още разделени. Беше ме затиснала работата и много болести ми се стовариха на главата, на мен и децата, та нямах време и желание за писане. СетиБети пожелавам ти успех и стискам палци да спечелите "зелена карта"! Патенцето радвам се, че сте добре с Калоянчо. Прегръдки за всички неспоменати - Джули, Мис Дисни, Феищицата и  други.

# 627
  • Пловдив
albena30, да за САЩ, за ученици в 9 и 10 клас. Програмата е към американското правителство и те поемат всички разходи. Т.е. пътуване, настаняване в американско семейство, месечни разходи за лични нужди и т.н. с изключение на телефонни разговори и интернет, но да допрем до там.  Mr. Green Става въпрос за една учебна година в американско държавно училище. Което в нашия случай ще означава евентуално повтаряне на годината, понеже в САЩ май нямат специализирано средно образование. И да, няма да може да си дойде през ваканцията, но това ще го мислим на следващ етап.
Тази сутрин е имало доста деца в Пловдив. Ако тази година не успее, може догодина пак да опита.
Чакаме 15 часа, за да видим дали е преминала първия етап и дали ще пише есе днес следобед или ще ходи да  си изкара последните часове в училище, първите ги изпуска.
Тестът е в езиковата гимназия и сега е на гости в класа на съученичка от стария й клас, която също се е явила на теста.  Laughing

# 628
  • София
Привет, прекрасни военни момичета. Явявам се на рапорт smile3519.
В събота, в ранни зори, заминахме за Пирот. Пътуването мина добре, пътищата им са по-запазени от нашите. На пазара все едно, че нас са чакали. Любезни, усмихнати. весели. Може да се пазарува с левове. В магазините - само с динари. Тръгнахме всички заедно, а после се оформиха групички от по две, по три...Напазарувахме яко-сухи и мокри колбаси, сурови плескавици, пресно сирене, кашкавал, кори за баница. За гаджетата-ракийка ( крушова, или дюлева ). За обяд, разбира се плескавица, някои похапнаха шкембе чорба, а други - кебапчета и ущипци. Не подминахме и кафетериите-кафенце, цитронада, бозичка и разни сладости. На улицата продаваха мекици, ама огромни, като за Крали Марко. Има, няма две педи и нещо дълги. И много хубави банички продаваха-със сирене, със сирене и спанак, и с месо. Ще ги дегустираме следващия път. В ресторантчето няколко момичета, нашенки, се чудеха каква е разликата м/у мАла плескавица и вЕлика плескавица. Услужливо им обясних, че разликата е в цената и в размера, а размерът има значение Wink. Посмяхме се дружно. hahaha Joy. Посетихме Темския и Суковския манастири. Времето вече се беше оправило, грееше слънчице, разбира се, че така беше по-приятно Nature Sun With Face След манастирите отидохме в Димитровград. И тук общо взето строителството е на ръст едноетажно. Има и поддържани къщи, има и очукани, олющени, но това, което много ме впечатли е, че има много цветя-в градинките, в дворовете, по прозорците и по стълбите. Красота! Разбирахме се чудесно, някои говореха на български. Един младеж дори е предлагал да води на дискотека няколко от нашите готини баби. Вие да видите...Баби, баби, ама готини!
Знае ли човек къде какво може да му се случи  newsm78 На границата изобщо не провериха автобуса, прибрахме се по живо, по здраво. Вчера малко почивка, а вечерта си събрах децата, да опитат от различните сръбски вкусища. Накрая и за дома си понесоха. Направих им "хранителни торбички" От всичко по малко. От днес вече съм на тръстиката. НЕма лАбаво. Е това беше от мен. Рапорт даден!

Гушкам ви всички, и то много, много!

# 629
Здравейте и от мен.

Нищо интересно, аз си пазя къщата и нещо ме наляга есенната депресия. Мислех си, че до края на октомври ще започна работа, като гледам - няма да се получи.
Дъщерята снощи вдигна температура и сега си е в къщи 3дни. Голямо висене днес при лекарката, за едно гледане на гърлото и преслушване...и накрая да ми каже да и давам същото, което вечерта и сутринта преди да отидем.
Че и в училище искат амбулаторен лист (все едно дете в 3ти клас ще отиде с фалшива бележка), та и затова още 10мин чакахме.

Общи условия

Активация на акаунт