Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 465
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 540
  • София
коя си ти, да ползваш обидни епитети по адрес на други деца?
твоите застраховани ли са да получат такива?
повярвай ми има хора дето ще ометат площадката с теб, барабар с мъжа ти и котилото...

# 541
Добре де, трябва ли да обяснявам: не сте ли виждали дете да се люлее и да си провлачва краката едновременно с това? И пак се засилва.
Че какво лошо има? И аз го правя като си намеря подходяща люлка за люлеене. Играе си детето.
Вие защо не отидохте на друго място, където не се вдига прах?

Ми де да знам, все си мисля, че игрите трябва да са една идейка конструктивни и смислени. И да не пречат на другите.

В момента бяхме на това място. Нормално е да очаквам, че на всички публични места хората поне ще се опитват да спазват някакви правила.

Екатерина, как да ти кажа...роди три и после питай. Освен ако нямаш вече 6 и се изказвам неподготвена де...

Странно, много агресия по площадките. Пищови вадят ли? ММА бойци сигурно...странно е, че се аргументирате не от гледна точка кой е прав и кое е приятно и естетично, а "ще те набият". Хубаво, да ме набият- това как прави аргумента ми грешен и как следва, че като таткото ме набие, то детето му е абсолютно добре възпитано и кротко?

Самите деца си просят епитетите с поведение.

# 542
  • Ямбол
Хем си е влачил краката, хем вика баба си да спре люлката. Нещо не ми е съвсем достоверно, леко нагласено, сякаш. Нали като си влачи краката, люлката спира?

# 543
  • София
И продължаваш ли да твърдиш, че не си квачка със златно Ейце? Постовете ти са не само типични, а направо типични на типичната квачка на златно 2-годишно пиленце - всички трябва да го пазят, светът трябва да спре да не върти, а чуждите деца или да ти играят по свирката, или да изчезнат. Не си от тях, К`ак Сийке, а?

Конструктивните игри са при лелки като мен! Ти нали беше против това?

О, докато пишех съм пропуснала идеята, че децата си просели епитетите. Супер!

# 544
Пак станахте твърде груби и ще затворят темата, а на мен ми стана интересно.

# 545
  • Куциндрел
Трудните деца, в истинския смисъл на думата, са децата с проблеми.

Всички останали деца имат родители, които не успяват да им хванат цаката, защото децата са различни и имат нужда от различни родителски хитринки. Понякога е необходимо даже родителя да се спомни какво е чувствал и мислил в аналогична с детето му ситуация.
По твоите критерии и моето дете ще е трудно и поне 90% от децата, които вчера гледах на рождения ден, на който бяхме. Tired
Просто с другите 2 деца ти е по-лесно, защото вече си минала по този път и си се осъзнала къде си правила грешки.
Какво значи "да пипа леко"?

# 546
  • Once there was a Hushpuppy...
коя си ти, да ползваш обидни епитети по адрес на други деца?
твоите застраховани ли са да получат такива?
повярвай ми има хора дето ще ометат площадката с теб, барабар с мъжа ти и котилото...

Стига де! Има ли такива? Много агресивен тоз народ ooooh!
Същите, тези дето са готови на бой възпитават децата си да не са агресивни, интересен родителски подход...

# 547
Хем си е влачил краката, хем вика баба си да спре люлката. Нещо не ми е съвсем достоверно, леко нагласено, сякаш. Нали като си влачи краката, люлката спира?

Провлачва си краката, колкото да вдигне прах и пак се засилва. Абе на люлка не сте ли се люляли, та трябва да обяснявам? Не сте ли виждали люлка с изровена траншея там, дето са краката на децата?

Баба му не му даваше да скача в движение от люлката, затова скочи да го спира. Луда работа.

# 548
  • Куциндрел
Добре де, трябва ли да обяснявам: не сте ли виждали дете да се люлее и да си провлачва краката едновременно с това? И пак се засилва.
Че какво лошо има? И аз го правя като си намеря подходяща люлка за люлеене. Играе си детето.
Вие защо не отидохте на друго място, където не се вдига прах?

Ми де да знам, все си мисля, че игрите трябва да са една идейка конструктивни и смислени. И да не пречат на другите.

В момента бяхме на това място. Нормално е да очаквам, че на всички публични места хората поне ще се опитват да спазват някакви правила.
Става въпрос за дете и за игра, а не за симпозиум на програмистите. Crazy
Поякога има смисъл и от игри, които просто не те карат да мислиш, пък и е кеф да се люлееш и да ровиш с крака из прахта.

Ааа, сега пък не извикало детето баба си да го спре, ами тя скочила да го спира, за да не скочи детето от люлката. Mr. Green
Както и предположих - на детето нищо му няма, просто бабата си действа с бабешката параноя. Нормално.

# 549
Не съм и предполагали, какви драми може да предизвика престоят в пясъчнина и до какви анализи да доведе  Hug
Който, както идка да си празнува Рождения ден, за този на детето ми, е важно да е щастлива тя. Ако моят комфорт е цял ден да прекарвам философствайки във форум с непознати, със сигурност, как ще се чувства детето ми на този ден е най-важно за мен.

Ии

Ми драми са си, всяка сутрин отрано гледам да изкарам детето, просто за да не се засрещам с други майки и да не им слушам наставленията. В 11 по градинките е ад- децата са гладни, майките бързат за детската кухня и се почва едно кудкудякане...

Не забравяй, че аз не просто философствам във форум, имам и малко бебе за гледане. Ей така между другото, към другите неща. Нормално е в тая ситуация когато средното дете е на 2 годинки и няма нито съзнание, нито спомени, въобще да не се занимавам с рожден ден точно в определена дата и час. Пак ще си направим някакъв купон и приключения, но в по-удобно време.
Да ти имам драми на аристократката сред кокошки!
Ами купете си замък и ще общуваш само със сребърните прибори.

Ето, аз съм напълно непозната, но ти държиш да ми обясняваш, кое и защо го правиш без дори да се налага, защото аз нямам драми с това, как ще ви преминават тези дни.
И понеже спомена, колко е важен комфортът ти, ако той значи да писателстваш целодневно и да не организирате Рожден ден (нали се похвали, че нищо не сте правили за дъщеря ти), то за мен не е така.
Нито те убеждавам, нито те съдя.

# 550
Екатерина, как да ти кажа...роди три и после питай. Освен ако нямаш вече 6 и се изказвам неподготвена де...

O, не! Две са ми достатъчни Crazy

# 551
  • sofia

O, не! Две са ми достатъчни Crazy
Не са, ако трябва да звучиш компетентно и убедително  Laughing

# 552
  • София

Провлачва си краката, колкото да вдигне прах и пак се засилва. Абе на люлка не сте ли се люляли, та трябва да обяснявам? Не сте ли виждали люлка с изровена траншея там, дето са краката на децата?

Баба му не му даваше да скача в движение от люлката, затова скочи да го спира. Луда работа.

Ако още малко навлезеш с подробности, ще стане ясно, че първоначалият ти разказ е твърде далеч от случката. Та, какво беше това за реалността, дето от философска гледна точка съм го била сбъркала?  Първо беше, че момчето на 9 не трябвало да казва на баба си се е свършило с люлеенето. После вдигало прах, а сега "не сте ли се люляли на люлка". Е, люляли сме се, и сме скачали от люлките, и сме издълбавали траншеи, но никога не бихме го направили пред погледите на бабите си, защото нашите баби щяха да реагират точно като упоменатата, особено ако е с инсулт. Детето е угодило на баба си, нищо повече, ама ти го изкара с патология.

# 553
Винаги детето може да измисли по-добра игра. Ролята на родителя е да го напомни. Това дете ако не се занимаваше с глупости, щеше да измисли и по-интересни игри от това да вдига прах. Нали уж са млади, умни и креативни...да измислят нещо. Деца- фантазия- креативност, лампичка светва ли?

Цеца, мислиш ли, че не съм пробвала какви ли не "цаки" с детето си? Пробвала съм, хващала съм му цаката. Доста сложни неща се изискваха, за да се преборим с фрустрацията, доста внимание и строга програма. Малко отклонение- драма. Има деца, които по-лесно понасят разстроена програма, има и такива, които НЕ понасят. Израстват го, но дотогава ако му сипеш в синя чаша, вместо в жълта- драма.

# 554
Между другото голямото дете все правеше бели, все си влачеше краката, но в онзи период имах много приятелки и те все ми даваха акъл, да му поставям ограничения. Аз пък им се фръцнах и спрях да общувам с тях. Прекарвам повече време във форума, пък тук обсъждаме пак чуждите деца, как пречат на нашите.

Общи условия

Активация на акаунт