Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 514
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 570
Ох, Андариел много си смешна  Joy , така де-забавно смешна.

Права си обаче, когато порастнат отроците, могат да разбият всичките ни дървено-философски идеологии........Някои го осъзнаваме.

# 571
  • Куциндрел
Игрите на седемгодишния ми: пали огън под наблюдение, реже с трион и кове, включва се в градинска работа, на площадката си измислят игри и гоненици.
Все едно чета за детето на Людмил. Joy Joy Joy
Не знам как си забравила, че децата има нужда и от безсмилени игри като риене с крака в прахта, докато стоят на люлката.

Вчера купчина 5 годишни и наколко големи измислиха игра да пълнят балони с вода и да замерват възрастните с тях. Възрастните нямаха нищо против, даже се включиха в играта, а накрая една майка поля всички деца с маркуча. Нищо смислено нямаше в цялата работа, но пък всички бяха усмихнати и доволни. Sunglasses

# 572
  • София - Рим и обратно
Аз също съм насърчавала моите да се катерят и скачат от всевъзможни места. А да се мешат с бебетата по площадките никога не са искали. Нормално е да има сблъсъци, нямат работа бебета и 9 годишни на едно място.

# 573
Не, разбира се, на вилата ги прави, аз по площадки не вися също повече от половин час.

На девет вече им дават да карат АТВ-та и дори да управляват колата. Могат много- само да има кой да изисква.

# 574
  • София
Ха, така, а после се чудим защо малолетни са по пътищата с колите на мама и тати, и правят катастрофи!

И той успява за половин час да се наиграе на площадката? И все пак, какви креативни игри освен АТВ-тата трябва да имат 7-9-годишните?

# 575
Андариел, мъжът ти не е ли давал на момчето ти да поеме волана или да кара по изоставен път 500 метра? Да потегли? Мен ме беше страх, но брат ми отрано го учеха да кара. Днес не прави катастрофи.

Но не е само до карането- на 9 наистина са много умни и способни. Каквито искат игри- само да разберат разликата между нещо конструктивно и глупости. И ако са глупости, поне да не пречат. Е, то градските деца са малко по-друго нещо, просто няма какво да правят и оттам им избива на глупости. Но виж на вилата е рай за седемгодишния. Колкото повече свобода и отговорности- толкова по-добро поведение.

Синът ми не ходи по площадки от години, играе в градината. С малките минавам през площадки, но стоя по малко. И пак има интересни ситуации.

# 576
На девет вече им дават да карат АТВ-та и дори да управляват колата. Могат много- само да има кой да изисква.
Що си мислиш, че всички имат твоето свободно време, за да вървят след децата си и да изискват от тях?
И за каква точно игра говорим, ако е мамаситиното изискване? Понякога децата имат нужда просто да бъдат деца. Да имат свободно време, да се полюлеят, да скочат от люлката в движение и да вдигнат малко прахоляк.
Пък ти си изисквай от твоите да играят по списък и им давай колата, като навършат девет.

# 577

Вчера купчина 5 годишни и наколко големи измислиха игра да пълнят балони с вода и да замерват възрастните с тях. Възрастните нямаха нищо против, даже се включиха в играта, а накрая една майка поля всички деца с маркуча. Нищо смислено нямаше в цялата работа, но пък всички бяха усмихнати и доволни. Sunglasses

Да не съм била там? Вчера кибичих на чешмишката да пълня и връзвам балони. Даже имам мазол на пръста от връзването на пустите му балони. Но не им позволих да ме целят с тях.
 Не стига, че им ги пълних, но и да ме целят щеше да е прекалено вече..
Уцелиха на един кучето и стана скандал.

# 578
  • София
Андариел, мъжът ти не е ли давал на момчето ти да поеме волана или да кара по изоставен път 500 метра? Да потегли? Мен ме беше страх, но брат ми отрано го учеха да кара. Днес не прави катастрофи.

Но не е само до карането- на 9 наистина са много умни и способни.

Не, защото е незаконно и нередно. Да не говорим на 9. За децата има велосипеди - да си карат колелетата и толкова!

# 579
На 9 са вече предтийнейджъри- организиран спорт, скаутски лагери, курсове и уроци, дори може да се движат сами до някои места.

Всъщност ако си по частен път извън републиканската мрежа, не е незаконно детето да кара. На полигон също. Не е същото, като да му дадеш да държи волана на магистралата- но да потегли на черен селски път може.

# 580
На 9 са вече предтийнейджъри- организиран спорт, скаутски лагери, курсове и уроци, дори може да се движат сами до някои места.

Всъщност ако си по частен път извън републиканската мрежа, не е незаконно детето да кара. На полигон също. Не е същото, като да му дадеш да държи волана на магистралата- но да потегли на черен селски път може.
А самолет, кога е препоръчително да подкарат?

# 581
  • Куциндрел

Да не съм била там? Вчера кибичих на чешмишката да пълня и връзвам балони. Даже имам мазол на пръста от връзването на пустите му балони. Но не им позволих да ме целят с тях.
 Не стига, че им ги пълних, но и да ме целят щеше да е прекалено вече..
Уцелиха на един кучето и стана скандал.
Мне, кучето в нашата ситуация не смеше да си покаже муцуната от къщичката си. Mr. Green
Децата сами си пълниха балоните, ние се намествахме само при молба.
Не сме вързвали балоните, тя бяха от обикновенните големи балони, че те могат да се пълнят повече пъти. Mr. Green

# 582
На 9 са малки за кола според мен. Според мен на 14 години е ок да покарат някъде с тати на пусто място.
 В нашето село е пълно с пишлеменца на по 12 години качени на скутери и направо ми се изправят косите понякога.

# 583
На 9 са малки за кола според мен. Според мен на 14 години е ок да покарат някъде с тати на пусто място.
 В нашето село е пълно с пишлеменца на по 12 години качени на скутери и направо ми се изправят косите понякога.

Малки са вашите, тези на Сирената вероятно ще започнат гимназия тогава.

# 584
  • София

Викаш, за 9-годишните люлките са забранени, особено ако си влачат краката и вдигат прах пред майки на 2-годишни. Дай да ги запратим надалеч - не за друго, ами да не пречат.

е, как да не е незаконно? За да кара някой изобщо кола, трябва да има книжка и да е пълнолетен, доколкото зная, и да има основно образование. Кое от трите неща има едно 9-годишно?

Общи условия

Активация на акаунт