нарушен говор чрез магия

• 5 117
  • 44
  •   1
Отговори
# 15
Бейби, потърси второ, трето мнение, ако трябва.
Т.нар. "гледачки" какво може да направят, да дадеш 100 лв., за да ти развалят магията ли или?
Скептична съм и отхвърлям такъв тип "лекуване". Peace

# 16
Мнението ми е, че трябва да се обърнеш към логопед. Повечето работят с психолози. Оттам той, логопедът, ще реши дали се нуждаеш от терапия при психотерапевт, най-вероятно се.

При някои дечица на тази възраст (3-4г.) се появяват проблеми с говора. В никакъв случай това не е магия!

Ивекс защото съм говорела нормално без влачене и изведнъж започвам да говоря едвам едвам.. ходила съм на логопед също, те видяха че моят проблем не е вроден и не ми е проблема в главата и ми казаха УСПЕХ ти си говориш чудесно когато не се притесняваш, за това следващата стъпка за мен и спасение беше в тези "Гледачки"
А защо не се обърна към невролог?

# 17
  • София
BabyBooRose, потърси и добър психотерапевт. Бих те насочила съм моята (вече бивша), но тя взима излишно скъпо и резултатът е малко спорен. Със сигурност обаче има и добри психотерапевти, които не взимат майка си и баща си. Потърси  Peace

П.П. Ивелина, с най-добри чувства и аз, но и твоят правопис не е цвете. Слагай някакви интервали, моля, че едвам се четеш.

# 18
green_eyes14
Не съм се сетила за невролог или психолог , точно за това пуснах темата тук, но на някой при липсата на запетайки и точки им вадят очите Tired

The Siren of Titan
Не знам защо се заяждате какво ли се учудвам като във всеки форум винаги има по-умни, перфектни и съвършени.. Извинявайте  ooooh! ще си "подвия опашката" и ще изтрия темата, явно човечното и състраданието не са присъщи на всеки  Peace

Таис Благодаря ти, това е добра идея  newsm78 bouquet

# 19
Не се заяждам, търся корените на проблема. Езикът е много сложно нещо, има сто места, където да се спънеш. Трябва да провериш всяко място по веригата: невролог (отново), логопед, психолог, църква. Не бих те посъветвала да се занимаваш с ходжи.

# 20
Какво общо имат църквите и ходжите с говорния апарат и артикулацията, някой ще ми каже ли?

# 21
Честно и аз не съм фен на тези неща, но търся начин да се оправя. Било чрез психолог или врачки. Този проблем ми съсипа живота и не мога да се примиря при спокойно състояние говоря нормално при малко стрес и започвам да влача (някак на моменти съм) . Вярвай не е лесно  Cry поради тази причина пуснах тази тема да споделя и да намеря отговори и съвети.

# 22
Какво общо имат църквите и ходжите с говорния апарат и артикулацията, някой ще ми каже ли?

Много общо, но е дълго за разказване.

Гледай Речта на краля.

# 23
Разбирам те напълно, но мисля, че не си се насочила в правилна посока. Врачки и гледачки освен да ти вземат парите, друго няма да направят. Църкви и ходжи също, освен някакъв плацебо ефект да се постигне  Thinking
Консултация с класически хомеопат може да е от полза  Thinking

# 24
  • София

Много общо, но е дълго за разказване.

Гледай Речта на краля.
Понеже съм гледала филма 2 пъти, и аз чакам да разбера каква е връзката.
Особено с ходжата  bouquet

# 25
Зависи как виждаш ходжата/църквата. Ако по навик ги виждаш като "някакви смешни средновековни традиции", едва ли ще разбереш отговора.

Ако за момент се замислиш, че това са хора, за които границите на човешките преживявания са по-широки, отколкото позволява виждането на научния позитивизъм, то може да започнеш да се замисляш.

Говорът е вид жест, който се предшества от човешкото преживяване: физическо, пространствено, но и над-физическо. Онова усещане за аз-съм, което трудно се описва. Ако там има проблеми, може по-лесно и бързо да ги решиш със свещенодействия. С психология ще е все едно да метеш пода с четка за зъби.

Във филма стигнаха до ръба на нормалното възприятие, но не го прескочиха. Но бяха близо.

# 26
BabyBooRose, освен препоръките от другите дами, бих ти препоръчала да прочетеш книгите на Дейл Карнеги:
"Изкуството да говорим пред другите" и "Как да преодолеем безпокойството и да се радваме на живота".
На мен ми бяха много полезни!
С ходене по врачки и ходжи няма да си оправиш никакъв проблем, само ще се вкарваш в нови филми - лично мнение и наблюдение.
Успех  Peace

# 27
Аз те разбирам, моята работа понякога е свързана с говорене, веднъж един колега, работещ за другата страна, имаше проблем със заекване. Иначе изглежда блестящо, но защо е избрал професия в която се налага да говори като заеква не знам. Стана ми жал за него. Явно и при него проблемът е нерешим, след като явно му спъва бизнеса, сигурно е направил всичко възможно.

# 28
  • София
Зависи как виждаш ходжата/църквата. Ако по навик ги виждаш като "някакви смешни средновековни традиции", едва ли ще разбереш отговора.

Ако за момент се замислиш, че това са хора, за които границите на човешките преживявания са по-широки, отколкото позволява виждането на научния позитивизъм, то може да започнеш да се замисляш.

Говорът е вид жест, който се предшества от човешкото преживяване: физическо, пространствено, но и над-физическо. Онова усещане за аз-съм, което трудно се описва. Ако там има проблеми, може по-лесно и бързо да ги решиш със свещенодействия. С психология ще е все едно да метеш пода с четка за зъби.

Във филма стигнаха до ръба на нормалното възприятие, но не го прескочиха. Но бяха близо.
На конкретен въпрос, отговаряш мътно и неопределено. Сефте.

Нищо общо нямат говорните проблеми със църкви и джамии. Ако авторката наистина има говорен и/или психологически проблем, последното нещо, което ще й помогне са свещенодействия. Би следвало да не губи време във форума, а да се обърне към съответния здравен специалист. Ти от своя страна, би следвало да спреш да използваш всяка тема, особено теми за здравословни проблеми, за да си чешеш егото и да се правиш на пишман интелектуалка.

# 29
Ето по-кратко:

С църква или ходжа може да промениш директно и неусетно неща, за които ще ти трябва много време да промениш по други методи. Църквата и ходжта са език, с който да говориш на себе си и да си дадеш инструкции.

Говорът е само върхът на айсберга, надолу има още много материал за преработване. Въпросът е това да стане бързо, ефективно и трайно.

Аз не съм интелектуална, тук съм съвсем прагматична. Ако църквата проработи- добре, защо да задаваш повече въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт