нарушен говор чрез магия

• 5 114
  • 44
  •   1
Отговори
здравейте Simple Smile незнам дали тази тема е за тук ако администратор реши нека я премести Heart Eyes
искам да разкажа историята си и ако някой може да ми помогне някак си  Rolling Eyes
казвам се Борислава, от някъде 3-4 годишна започнах да имам назрушен говор Embarassed ей така без причина всичко започна. Родителите ми започнаха да ме водят по баби по гледачки да разберат откъде идва това Sad уви без резултат. Цялото изпитание започна и минах през трудни моменти, подигравки, затваряне в себе си и някакво съжаление. Като цяло не сричам не разкъсвам думи просто от притеснение влача първата дума и чувствам едно свиване в мен някак си отказвам се да приема че това се случва с мен и до ден днешен. Cry
минаха години и не мога да намеря решение.. ходила съм по гледачи къде ли не един казва едно другия друго докато не отидох при един ходжа в Гоце Делчев, той ми каза че това ми е предадено чрез храна от дете или човек с такъв проблем са го предали на мен, минали са години и не може да се развали. Може да се опита да ми помогне но трябва да се предаде на човек пак или на птиче, ако реша на птиче то може и да не издържи.. а аз не искам друг да страда така както аз съм се мъчила изгубена съм някъде между правилното или не.. Cry
за някой може това е пълна глупост или фантазия но за мен е убиваща реалност, да ще кажете има много такива като теб но разликата е че на мен това не е вроден дефект Sad и не мога да се примиря че не мога да съм полезна нито на себе си нито на дъщеря ми един ден Cry
моля ако знаете нещо някой човек за повече информация който да ми помогне ще се радвам да получа поне един фактор с който да се опитам да се оправя  Heart Eyes
Благодаря ви за вниманието  bouquet

# 1
Ако вместо при ходжи те бяха завели на логопед, тази тема нямаше да я има.

# 2
Peace

Предполагам, че може да се отиде и в късна възраст.
Гледачки, ходжи и прочие простотии няма да помогнат, има си терапевти за подобни проблеми.

# 3
  • Sofia
 ooooh! ooooh! ooooh!
Да беше отишла на лекар вместо на гледачи. Потърси добър логопед, с който да работиш и не се занимавай с глупости.

# 4
Направи консултация с логопед. Другото което се сещам е Киприянова молитва.

# 5

Точно!

# 6
Ах, тия гоцеделчевски магии бе, не се находиха в Югозапада по врачки и баячки, там се въдят нагъсто.

Говорът може да се засегне от 1001 неща. Езикът е вид маниер и жест. При стрес, навик, ей така от нищото може да възникнат различни феномени и дефекти. И колкото повече се взираш, толкова повече да се влошават.

Научи друг език и говори на него. След време и родният ти език ще се подобри. И хвани да учиш инструмент: сръчността на пръстите подобрява речевия контрол.

Ако ще те успокои, ходи и на църква.

И гледай Речта на краля:)

# 7
Била съм дълги години на логопед въпроса е че проблема идва чисто вътрешен някак си изградена стена която пречи да се отпускам пред хора и да говоря свободно, живяхме в кипър там правих изследване с оглед  с някакви жици и екран който следи какво става в главата при говор и разни ситуации заключението беше че с мозъка нямам никакъв проблем. Sad  bouquet

# 8
Разбира се, че ходжите все ще измислят нещо. Консултирай се с логопед и спри да мислиш глупости! Naughty

# 9
Психолог тогава. Или се запиши в Toastmasters или на курс по публична реч. Доста хора не могат да се отпуснат и да говорят.

# 10
  • София
Психолог тогава. Или се запиши в Toastmasters или на курс по публична реч. Доста хора не могат да се отпуснат и да говорят.
Направо си представих как се записва в Тоустмастърс  Rolling Eyes

Момиче, забрави за ходжата. Намери свестен логопед и залягай. Успех!

# 11
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Не искам да прозвучи,като заяждане,но също не е лошо да обърнеш внимание на граматиката си.За теб не съществуват запетайки,главни букви и прочие.Такова писане е дразнещо,най-малкото.

# 12
Защо, защо първо се търсят гледачки, ходжи и прочие субекти?  ooooh!
+ 1
Потърси логопед и не се занимавай с глупости.

# 13
Ето ти отговора- на практика не обръщаш внимание на езика. Вниманието ти е другаде.

Нито писането, нито говорът ти се получават.

Логопед, психолог- и май ще трябва преписване и диктовки...

# 14
Ивекс защото съм говорела нормално без влачене и изведнъж започвам да говоря едвам едвам.. ходила съм на логопед също, те видяха че моят проблем не е вроден и не ми е проблема в главата и ми казаха УСПЕХ ти си говориш чудесно когато не се притесняваш, за това следващата стъпка за мен и спасение беше в тези "Гледачки"

Общи условия

Активация на акаунт