нарушен говор чрез магия

• 5 123
  • 44
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Сигурна съм, че родителите на авторката са разсъждавали точно като теб. Затова и вместо да заведат детето си при специалист, още при появата на първите симптоми, са го помъкнали по гледачки.

Най-ужасното е, че и аз познавам такива хора, едните даже са ми роднини. С години си влачиха детето, което има психологически проблем, по църкви, да му пеят намсикви молитви, вместо да потърсят лекари. Хора образовани, не дошли от някое планинско село. Тъжно е.

# 31
Ако разсъждаваха като мен, щяха да я заведат И на специалист, и ако ги влече- на църква. Има голяма разлика между това и врачки и ходжи. Всъщност не е необходимо, но ако се усеща, че нещо липсва- защо не. Особено ако вземе, че проработи.

Иначе има още поне 10 неща, които може да направи и да вземат, че подействат:
- Занимания по метода на Моше Фелденкрайс за усещане на движението;
- музикални уроци
- нещо друго, развиващо сръчността на ръцете
- научаване на нов език
- танци

Както писах, говорът е само крайното проявление, под капака има много чаркове, не се знае още къде е повредата.

# 32
Да ви кажа аз също когато съм имала проблем съм ходила на църква. Докосвала съм чудотворни икони, пожелавала съм си разни неща на магични места. Вярвам в свръх естественото. Не мисля, че съм проста, просто когато човек е обезверен е готов на всичко.

# 33
  • София
Да ви кажа аз също когато съм имала проблем съм ходила на църква. Докосвала съм чудотворни икони, пожелавала съм си разни неща на магични места. Вярвам в свръх естественото. Не мисля, че съм проста, просто когато човек е обезверен е готов на всичко.
Аз също съм вярващ човек, макар и недолюбващ религията като институция. Когато обаче детето ми има проблем, не го водя по църкви или при ходжи, а при лекари. Както е трябвало да постъпят и родителите на авторката.

Тотално оспамихме  Tired

# 34
Между другото, ходенето по лекари може да е също толкова суеверно и безрезултатно, колкото и по врачки.

# 35
Интересно ми е този ходжа първо ти казва, че не може да се развали, а после, че ще го предаде на птиче или друг човек. Колко пари иска за тази помощ? Ти спомняш ли си навремето, когато си била на 4 годинки кои са ти били приятелчетата с подобен проблем? Кой е този ходжа между другото?

# 36
Родителите ми са мислели че е от уплах, за това са тръгнали по баби. Не знам доколко правилно е това, спомням си ходех и на логопед, после и изследването в Кипър и всеки ми казваше "Ти нямаш проблем"! Аджеба тогава какво не ми е наред, имало е моменти говоря без проблем била съм сервитьорка, барманка и някак си отпусна ли се веднъж трудно се "спъвам". Но сега напоследък се стягам и не смея да застана на позиция за работа в която изискват "добри комуникационни отношения" тъй като сякаш имам чувството че ще се спъна, ще почервенея и ще умра от срам, сякаш съм единственна. Смирила съм се до някаква степен ще така ще си остана, вярваща съм и го приемам като вид изпитание.. Някак си съм изградила преграда за мен и останалите, което е много тъжно. Осъзнавам всичко, най-ми тежи че един ден за децата които ще имам (тъй като сега имам дъщеричка) няма да съм полезна Sad
Колко жалко, че сама се съжалявам Cry

# 37
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Дъщеря ми също започна да заеква,но аз първо отидох при невролог,доволна останах от консултацията със него.Вярно,мина време,но проблемът отшумя.Аз лично не вярвах,че ще премине,но отне около година.

# 38
Iv. Elina можеш ли да ми кажеш какво каза невролога? В смисъл упражнения ли ви препоръча, изследвания??
На мен една жена ми каза да отида на сеанс хипноза , някак си да се върна назад във времето и да осъзная откъде идва проблема. Но ме е страх не знам защо..

# 39
А ти реално в какво вярваш? Как го усещаш вътрешно- дали е магия?

# 40
Честно не знам вече какво чувствам. Мисълта ми е че съм се родила с добър говор и в един момент започвам да заеквам и да не мога да кажа една дума.. Това ме навява към мисълта за магия или предадено ми от друг на мен.
Да кажем че е от уплах, родителите ми са ме водили да ми баят, леят куршум и прочие без ефект.
Да кажем че нещо вродено изследването щеше да го покаже че нещо мозъка избързва или пък упражненията с логопеда щяха да имат някакъв ефект! А за това че при притеснение влача думи си го обяснявам с времето натрупаната болка и създаването на защитна среда някак си или просто не мозъка а душевно се свивам и блокирам устата не знам как да обясня..

# 41
  • София
Момиче, зарежи магиите и алабализмите. Не се вкарвай в психотрилъри, просто отиди на добър психотерапевт и логопед/невролог.

Успех и да се оправиш  Peace

# 42
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Невролога не ни назначи медикаментозно лечение, нямало нужда във нашия случай защото дъщеря ми не накъсвала думичката, а само заекваше при започването. Естественно много не му повярвах, но в тази възраст често се срещал този проблем. С течение на времето проблема изчезна. Аз лично знам от какво се отключи проблема при нас.

Последна редакция: чт, 28 юли 2016, 20:19 от iv.elina

# 43
iv.elina при мен е същото..
Само в началото влача иначе говоря нормално без запецване или сричане

# 44
Благодаря на всички ви за съветите и вдъхновението да се боря.. Скоро ще се видя с психолог и ще пиша Simple Smile
Наистина понякога се чувствам изгубена в превода Simple Smile Бъдете здрави и щастливи  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт