Защо с времето изчезват приятелите?

• 59 498
  • 443
  •   1
Отговори
# 120

Е, хайде сега. Wink А ако не беше й коствало толкова много? Ако се беше омъжила за милионер?

Не бих и завидяла. Дори ако по цял ден лежеше, а някой я носеше на ръце. Просто тя е човек, на когото желая щастие от все сърце и най-искрени чувства. Аз също имам не лоши финансови възможности и при мен не костваше това, което на нея, но знам, че никога не ми е завидяла и грам. Нито подразнила, че при мен нещата се случиха без толкова напън, а при нея с доста труд. Няма как да го обясня. Ако не си го почувствал никога, то няма как да ми повярваш. Винаги съм искала тя да успее и винаги съм и изпращала само положителни мисли. Това е едно такова чисто сигурно и спокойно чувство. Не мога да го обясня. Никога ли не си пожелавал на някого нещо или не си се радвала искрено на някой заради това което е или което е постигнал без задни мисли?

# 121
Никога ли не си пожелавал на някого нещо или не си се радвала искрено на някой заради това което е или което е постигнал без задни мисли?

Когато ходя на църква, винаги паля свещичка и за успех на приятелите си.
А иначе, говорех по принцип за причините, поради които приятелите оредяват с годините.

# 122
  • SF
Защо все повече с времето изчезват добрите приятели? Преди години имах много "приятели",а сега ако ти потрябват за нещо няма никой. newsm78  Споделете вашите мнения или пък случки за изчезващите приятелства. Weary

Не сте си били приятели, а банда съученици или тайфа от квартала, с които сте си висели заедно. Като поомръзне висенето или като стане невъзможно заради мъж, бременност, дете, работа, бизнес, ремонт или друго и спираш да "висиш" навън с който там е свободен и за момента го наричаш "най-най-добър приятел евър". Ти също си си намерила - нов град,  в който да се мотаеш, вместо в стария с тайфата.
Аз имах доста най-най-добри евър. В момента, дори и да се видим някъде, за 5 минутки сме приключили с интересните неща - Как си, знаеш ли колко се радвам да те видя, какво става, нещо ново.... Никога не бих им споделила лични работи при случайна среща. Всичко ще е добре и всичко ще ми е наред.

# 123

Добре, де, да питам нещо друго – понеже постоянно се дава като пример звъненето посред нощите, като израз на дълбоко и искрено приятелство, та се зачудих – каква може да е тази причина, поради която ще ви се наложи да притеснявате предполагаемо заспал приятел, заедно с неговата половинка, в малките часове на нощта? Питам, понеже на мен за 29 г. не ми се е случвало нито веднъж някой да опре до мен за нещо подобно, нито на мен да ми се наложи да притеснявам някого по този начин. Дайте пример – просто от интерес питам. Peace
Аз имам приятелка, която живее сама и беше приета по спешност в Пирогов за апандисит към 12.30 през нощта. През деня се чувахме няколко пъти, защото се чудеше какво й е. После ми писа или звънна не помня да ми каже, че я приемат. Беше отишла с друга приятелка в болницата.
Разни ей такива неща. Аз си лягам по нощите и не ми пречи някой да ми звънне, ако е нещо много важно.

Мен ме дразни да ме натоварват с глупави проблеми като повтаряне до безкрай на разни любовни случки-аз така направих, той така ме погледна, аз се нацупих, той се врътна и т.н. И този рефрен се повтаря при всяка среща през цялото време.
При нещо сериозно обаче съм винаги насреща. Житотът не е само иху аху.

Последна редакция: ср, 03 авг 2016, 08:34 от Пролетен дъждец

# 124
Може би времето ги разчиства.Аз лично пораствайки отсях доста от приятелите си, някои сами се отдръпнаха, от други аз.Сега имам 2 наистина близки приятелки, които са проверени във времето.

Наблюдавам обаче и друг тип "приятели", които са много активни в комуникацията и когато кажеш нещо, което не е удобно или приятно за тях или пък вече не си им нужен като душеприказчик и изведнъж стават много заети Rolling Eyes Е, за такива "приятелства" не страдам, даже сама ги разчиствам, нямам нужда от фалшиви хора около себе си.

Разчиствайки менте приятелите, наблюдавам, че в живота ми влизат нови хора- дошли в точния момент, хора, от които мога много да науча.
Така че аз винаги се радвам, когато хигиенизирам кръга около себе си, защото знам, че ще дойдат нови, по-стойностни хора Peace

# 125
Защо все повече с времето изчезват добрите приятели? Преди години имах много "приятели",а сега ако ти потрябват за нещо няма никой. newsm78  Споделете вашите мнения или пък случки за изчезващите приятелства. Weary
защото времето ги отсява , някой си сменят обкръжението поради смяна на местоживеене ,работа семейно положение , раждат или им се раждат деца .Живота е прекалено забързан и консуматорски , време за приятели за жалост или няма или е прекалено малко и за да се видиш с тях трябва да отмениш друг ангажимент ....
Някой хора порастват ,други си харесват тинейджърската възраст и завинаги си остават в нея , темите за разговор се сменят или изгубват .
Хората се променят непрестанно , цяло чудо е да продължат да се харесват променяйки се.

# 126
Не завистта е причината да се разделят приятели с различен социален статус. Получава се съвсем естествено, защото човек се чувства най-добре в компания на себеподобни. Когато имаш много повече пари, разликите не приключват с това, ами и темите за разговори стават други, местата за срещи се променят - примерно до вчера сте се виждали в зоопарка с домашни сандвичи, днес вече вашият позамогнал се приятел ви кани в собствения си клуб на обяд. Ще започнете да се чувствате като прошляк лека-полека, макар богатият приятел да прави всичко, за да се чувствате добре, но и никога не би се съгласил да яде отново домашни сандвичи, както и няма да дойде на гости в малкото ви апартаментче, ами услужливо ще предложи вие да дойдете, защото у тях има двор и басейн, въобще по-приятно ще е за всички. Имаше един епизод на "Тя и той" точно по темата.

# 127
  • SF
  Добре, де, да питам нещо друго – понеже постоянно се дава като пример звъненето посред нощите, като израз на дълбоко и искрено приятелство, та се зачудих – каква може да е тази причина, поради която ще ви се наложи да притеснявате предполагаемо заспал приятел, заедно с неговата половинка, в малките часове на нощта? Питам, понеже на мен за 29 г. не ми се е случвало нито веднъж някой да опре до мен за нещо подобно, нито на мен да ми се наложи да притеснявам някого по този начин. Дайте пример – просто от интерес питам. Peace

Този пример е малко фигуративен, предполагам. Или пък много често се злоупотребява с него.
Пасва, в описания по-горе случай - приятелка, без семейство и със здравословен проблем. Но това не е критерий за приятелство. А и дано да не ни дават приятелите често такива поводи за проверка на приятелството. Посред нощ бих помогнала и на съседката, ако ми звънне на вратата с подобен проблем. Не ме интересува да е от доказаните във времето. И на непознат бих помогнала. Да не ни се налага, но това не е характерно само за приятелствата!
Ако приятелката ми си има съпруг/сестра/съквартиранти, предполагам, че те ще са до нея в тежката нощ и аз ще науча едва след ден-два за събитията.
Но в същото време съм го правила това за приятелка, която държеше  непременно и спешно в една зимна нощ да ми сподели емоцията си - влюбена в много известен човек. Естествено се възползва от късното ми излизане, да й купя кока-кола и цигари. Simple Smile Това, обаче, се случва рядко и само по мое желание. Не съм рискувала работата си или семейството си в онази нощ, за да напусна дома и да "помагам" на приятел. По-скоро ми е било като среднощна шушу-мушу среща между две момичета, които си желаят само хубави неща една на друга.

Последна редакция: ср, 03 авг 2016, 10:50 от Esmee

# 128
Грешно си цитирала  Simple Smile
Разбира се ако има семейство, няма да има нужда да звъни на друг.
А и не може само едното звънене по нощите да определя истинските приятели. Просто жената питаше в какъв случай може да се наложи някой да звънне късно и се сетих за този.

И аз съм темерут и интроверт, но не мога да се съглася, че понякога не олеква като споделиш нещо, пък било и само частично и да получиш разбиране от отсрещната страна.
Приятели за иху ахо само не ги наричам истински приятели.

# 129
  • SF
Защо грешно да съм цитирала? И аз й отговарям на цитата - по-скоро се използва фигуративно това "Ако приятел ми звънне в 3 през нощта да ми иска нещо..... тралала".
Интелигентните хора на никого не звънят в 3, мобилизират се и изчакват сутринта. Да, и не може само по това да се определят истинските приятели. Този пример вече е ужасно изтъркан.
Преди хората си били ходели на гости, без да се предупреждават. Просто се вдигали и звъняли на вратата. Да, ама преди комуникациите са били зле. За да те намерят на домашен телефон, първо трябва даго имаш, второ трябва да не го е заел 2 часа дуплексът, трето трябва да си стоиш вкъщи, за да говориш. По-лесно е било да ти дойдат в къщата. Хората са имали по една кутия бонбони поне за такива случаи.
Сега не ми е оправдано да отида при някого, преди да му звънна. А и има много опции да му кажа това, което съм замислила, без да му ходя в къщата.
Дразни ме също и когато за една обикновена среща на кафе, трябва да се чуем по 10 пъти предварително, "за да се доуточним и да си потвърдим". И това е една глупост...

# 130
  • Sofia
Защо грешно да съм цитирала?

Има предвид, че така си го редактирала неволно, все едно че е на Пролетен дъждец, вместо мой. Peace

# 131
  • SF
Аааа.. да... Сори. Ще го оправя сега.

# 132
Не завистта е причината да се разделят приятели с различен социален статус. Получава се съвсем естествено, защото човек се чувства най-добре в компания на себеподобни. Когато имаш много повече пари, разликите не приключват с това, ами и темите за разговори стават други, местата за срещи се променят - примерно до вчера сте се виждали в зоопарка с домашни сандвичи, днес вече вашият позамогнал се приятел ви кани в собствения си клуб на обяд. Ще започнете да се чувствате като прошляк лека-полека, макар богатият приятел да прави всичко, за да се чувствате добре, но и никога не би се съгласил да яде отново домашни сандвичи, както и няма да дойде на гости в малкото ви апартаментче, ами услужливо ще предложи вие да дойдете, защото у тях има двор и басейн, въобще по-приятно ще е за всички. Имаше един епизод на "Тя и той" точно по темата.

Гордостта е порок. Ако имаш приятел, който е по-добре финансово от теб и ти е бил добър приятел, не би трябвало да се чувстваш като прошляк около него. Точно за това говоря - хората си казват, не, аз не му завиждам, но се чувствам като прошляк около него. Точно това е завистта. Как може да се чувстваш като прошляк около човек, когото би трябвало да обичаш и той да те обича и когото наричаш приятел? newsm78 Аз познавам съпрузи, които си завиждат един на друг за успехите и се състезават - а би трябвало да са рамо до рамо в живота, да се обичат и да се подкрепят...да са най-добри приятели...

# 133
DeltaAzimut, ами неудобно му става на човек, който не е паразит по природа, все да бъде черпен и навсякъде да му плащат сметките. Веднъж, че дваж, че триж... Унизително е.

С мой приятел имахме голяма разлика в доходите по едно време, за да не се получава неудобно, следвах неговото по-ниско към момента финансово състояние, т.е. продължихме с домашните сандвичи или се хранехме в капанчета. И това мина. Била съм и от другата страна.

# 134
Работа, ангажименти, деца, различни интереси ... и аз често се замислям, че около нас приятели почти не останаха. Аз като цяло съм интровертен тип, но моят приятел е пълна противоположност - много общителен, с всеки си намира приказка, но.. и при него положението е същото. Има тук трима приятели, с които са заедно от деца, бивши съученици и т.н., ами само с един се виждаме поне веднъж в седмицата, и то може би защото няма нормирано работно време, работи от къщи и няма приятелка. Другите двама работят до 22 и почиват често през седмицата. С тях се виждаме веднъж на месец, два и обикновено моят приятел е този, който ги търси.
Направи ми впечатление, че тук дискутирате как по-бедните приятели се отдръпват от по-богатите. Аз пък видях другата страна на монетата. Моя "приятелка", бивша съквартирантка, с която сме живели пет години заедно, четири от които сме делили и една стая ..  С повишаването на заплатата, старите й приятели (които са й такива много преди ние да се запознаем) й станаха безинтересни, скучни, каза че вече не може да си позволи да излиза с мъж, който взима по-малко пари от нея, а върхът беше, когато си търсиха нови хора във фирмата и тя предложи на наша обща позната, която се съгласи, а нашето момиче вечерта изкоментира "Виж тая Х, колко е жалка, ще работи за мен". Sick Нашите отношения прекъснаха с изнасянето й, без конкретна причина, но предвид промяната й, прецених, че не желая такъв човек в живота си.

Общи условия

Активация на акаунт