Защо с времето изчезват приятелите?

• 59 489
  • 443
  •   1
Отговори
# 90
Трагедията си остава трагедия, със или без приятели.
   Това изказване е право в целта! bouquet

Добре, де, да питам нещо друго – понеже постоянно се дава като пример звъненето посред нощите, като израз на дълбоко и искрено приятелство, та се зачудих – каква може да е тази причина, поради която ще ви се наложи да притеснявате предполагаемо заспал приятел, заедно с неговата половинка, в малките часове на нощта? Питам, понеже на мен за 29 г. не ми се е случвало нито веднъж някой да опре до мен за нещо подобно, нито на мен да ми се наложи да притеснявам някого по този начин. Дайте пример – просто от интерес питам. Peace
Ами представи си ,че умирам.И имам приятел толкова страшен или грозен,че смърта като го види от страх ще се направи ,че коси трева ,а не че е дошла за мен и тиииихо ще си отиде.На него ще звънна посред нощ.За друго не знам.

# 91
  • Варна

Ами представи си ,че умирам.И имам приятел толкова страшен или грозен,че смърта като го види от страх ще се направи ,че коси трева ,а не че е дошла за мен и тиииихо ще си отиде.На него ще звънна посред нощ.За друго не знам.

Аууу, дано приятелят ти да е сериозен приятел, не като мене, и да си вдига винаги телефона.

# 92

Аууу, дано приятелят ти да е сериозен приятел, не като мене, и да си вдига винаги телефона.
И аз не си нося телефона и го посявам в къщи.Та предполагам ще ме окоси преди да си намеря телефона.

# 93
  • Sofia
   То и аз не си вдигам телефона посред нощите, по простата причина, че винаги нощно време е с изключен звук и без вибрация. Няма как да чуя, ако някой те търси. Въпросът ми беше към потребителките, които като мантра повтарят и изтъкват ситуацията със среднощното звънене, като доказателство за истински приятелски чувства. Та ми стана интересно, какви са тия възможни поводи за такова позвъняване? newsm78

# 94
Трагедията си остава трагедия, със или без приятели.
  Това изказване е право в целта! bouquet

Добре, де, да питам нещо друго – понеже постоянно се дава като пример звъненето посред нощите, като израз на дълбоко и искрено приятелство, та се зачудих – каква може да е тази причина, поради която ще ви се наложи да притеснявате предполагаемо заспал приятел, заедно с неговата половинка, в малките часове на нощта? Питам, понеже на мен за 29 г. не ми се е случвало нито веднъж някой да опре до мен за нещо подобно, нито на мен да ми се наложи да притеснявам някого по този начин. Дайте пример – просто от интерес питам. Peace
Веднага давам.Случи ми се само веднъж.
Приятелка и моя братовчедка ми звънна в 02 30 през нощта да ми каже,че дядо й е починал.Роднини сме и нейният дядо се пада първи братовчед на моята баба.Звънна ми за да уведомя нашите.
Стреснах се доста.
Знам,че това е нещо важно,но аз не бих звъннала по нощите,знам ли,бих изчакала до сутринта.
Такива важни и нетърпящи отлагане случаи,трагедии,ако со закъсал някъде,някой те е обрал,пребил и имаш нужда от помощ разбирам.Иначе това обаждане по ношите тип убих човек-казвай къде да копаем ми е доста клиширано и преувеличено.Ако затова иде реч.

# 95
Е, аз не бих звъннала в 2,30 сутринта, за да кажа, че даден човек е починал - мисля си, че в такива случаи няма какво да се направи и може да се изчака до сутринта.

Ако човек не се чувства добре внезапно, по-скоро бих звъняла в Бърза помощ, бих извикала такси, което да транспортира до медицинско заведение и т.н., а не да звънна на познат през нощта - какво да направи той, ако не е лекар, на другия край на града е или извън него и т.н.

Аз също не си държа телефона до мен през нощта, а и така да е - с изключен звук е.

# 96
  • Sofia
   Е, ти какъв пример даде. Rolling Eyes Разбира се, че в този случай братовчедка ти ще звънне, колкото и да е часът – нали става въпрос за смърт на ваш общ роднина, а и се налага ти самата да уведомиш някого друг. Съвсем разбираемо е, при тези обстоятелства. Тук не виждам по какъв начин е намесено приятелството – иде реч за уведомяване за конкретна семейна трагедия, не за искане на приятелска услуга, например.

Чакам и други потребителки да се включат с примери – реално случили се. Peace

# 97
 Много интересна тема! Преживях тежко отдалечаване на моя най-близка приятелка. Един вид го приех като "изневяра". До ден днешен се чудя-какво намери тя  в онази, другата? Е, с нея са си по-близки! Звънят си  по сто пъти на ден. На мен един път, може и хич.Понеже работим и трите заедно и трудно го приех. Трябваха ми години да приема,че вече не съм първа , а някоя си по ред приятелка.
Дори се опитах да приема и тази роля, на някоя по ред, само и само да съм до тях. Е, не става. Някак не се обичам и не уважавам в това положение.
 За това реших- сама. Имам и други приятели от сорта -добри познати. С тях излизам, хубаво ми е ,но до там.
 Остана си ми празнина. Трудно ми е . Понякога няма с кого да отида на театър, на кино, на изложба. Но в момента е така-сама . Сигурна съм ,че ще си намеря и аз ! Grinning

# 98
Дадох този пример,защото нямам друг.И защото е нещо сериозно.Нали за сериозни неща се предполага,че ще ти звъннат в два през нощта.Исках да кажа,че това нощно зяънене се случва рядко.Поне това е моят такъв единствен случай.
И на мен ще ми е интереасно да прочета за реални примери,но не вярвам много такива да се дадът.

# 99
Защото с годините се натрупва умора и на човек не му остава енергия за раздаване. Няма какво да се лъжем - трябват ти приятели, за да те забавляват или да им се оплакваш, или пък да им искаш нещо. А и време не остава - кога да излизам с приятели, когато си имам семейство, на което трябва да обръщам внимание? Предпочитам да съм с децата си, вместо с приятели. Или да се видя със сестра си, с нея най-хубаво си говорим. Прави ми впечатление, че най-досасни са приятелите, които нямам семейни ангажименти и не си представят, че е възможно да нямаш време за тях.
Първите, които изхвърчат от листа с приятели са емоционалните изнудвачи и веднага след тях - използвачите. Най-много мразя приятел да ми се държи като ревнива любовница и да иска да му обръщам внимание - е, щом е такава работата, върви си търси някой друг, на мен такива не ми минават. И децата си уча, че никой няма право да ги обсебва и приятел, който ти се сърди и иска да се съобразяваш с него, не ти е никакъв приятел. С годините остават много малко на брой, но качествени, с тях не е нужно да поддържаш нищо, защото сте от една порода и когато и да се видите, дори след 15 години, все има за какво да си приказвате и ви е хубаво като едно време.

# 100
  • Sofia
Много интересна тема! Преживях тежко отдалечаване на моя най-близка приятелка. Един вид го приех като "изневяра". До ден днешен се чудя-какво намери тя  в онази, другата? Е, с нея са си по-близки! Звънят си  по сто пъти на ден. На мен един път, може и хич.Понеже работим и трите заедно и трудно го приех. Трябваха ми години да приема,че вече не съм първа , а някоя си по ред приятелка.
Дори се опитах да приема и тази роля, на някоя по ред, само и само да съм до тях.

Боже мили, в какви филми се вкарвате. Shocked

# 101
  • София
Та ми стана интересно, какви са тия възможни поводи за такова позвъняване? newsm78

През декември 2014 г. съпругът ми удари управлявания от него влак в горящ ТИР на линията край Дупница. И да, обадих се на най-добрата си приятелка. И да, вдигна ми. И да, първото, което ми каза е - дай ми само пет минути да разхвърлям децата и тръгваме.
Ето това е приятелство.

# 102
  • Sofia
През декември 2014 г. съпругът ми удари управлявания от него влак в горящ ТИР на линията край Дупница. И да, обадих се на най-добрата си приятелка. И да, вдигна ми. И да, първото, което ми каза е - дай ми само пет минути да разхвърлям децата и тръгваме.
Ето това е приятелство.

Честно казано, в такъв момент последното, което би ми хрумнало, е да звъня на човек извън семейството – хващам такси, ако не разполагам с кола, и тръгвам на секундата.

# 103
  • София
Ето това е приятелство.

Честно казано, в такъв момент последното, което би ми хрумнало, е да звъня на човек извън семейството – хващам такси, ако не разполагам с кола, и тръгвам на секундата.

Зависи как го възприемаш този човек.
Ние сме приятелки от 25 години. Тя е кръстница на сина ми и със съпруга си са ни кумове. И последното нещо, което бих казала за нея е, че не е член на семейството ми.
ОСвен това предпочитам да се обадя на нея, отколкото на възрастните си родители. И да ги подлудя от притеснение.
Изобщо не става въпрос за колата - голям си буквалист. Става въпрос за моралната подкрепа и опора. Аз кола имам и съм активен шофьор от сто години. Не ми трябваха нито таксита, нито коли. Трябваше ми рамо, на което да се опра, докато ми мине първоначалния шок.

# 104
  • ❌❌❌
Истинските приятели не са "извън семейството". Wink Най-добрата си приятелка я чувствам по-близка от сестра и не само я чувствам - тя ми е по-близка от сестра (имам ги и двете и мога да направя сравнение). Преди няколко години, когато токов удар за малко не уби неин близък, първият човек, на когото се обади, бях аз. В такива моменти човек невинаги знае какво/как/къде прави и няма нищо по-хубаво от това да има близък, на когото да се довери безрезервно (физически, емоционално - всякак).
Малко след това същата ми приятелка беше приета в болница по спешност и тогава аз за малко не изтупах куйрука от притеснение (бях единствената, която знаеше за случилото се).
В момента сме на много различни вълни и интересите ни меко казано се различават, но това не е пречка да се чуваме ежедневно и да си споделяме тегобите. Между другото снощи се видяхме за пръв път от 7-8 месеца. Преди това се бяхме видели на рождения ми ден декември, когато тя се върна специално заради мен, а преди РД също не се бяхме виждали почти половин година. Имах чувството, че времето беше спряло на последния ни разговор (онзи ден) и че тогава сме се видели за последно. Grinning

Последна редакция: вт, 02 авг 2016, 19:36 от Фаина

Общи условия

Активация на акаунт