Вредни ли са газираните напитки за децата?

• 18 534
  • 233
  •   1
Отговори
# 150
У нас даже и пиле слагат в сушито.
Аз правя вкъщи и детето най-много харесва без риба и месо.

# 151
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%83%D1%88%D0%B8

Това с отровната риба е много, много екзотичен вариант.

# 152
Разбира се,че газираното е вредно.
Нямам дете,но не бих му позволявала да пие системно.Всеки ден е прекалено често.

П.С: Аз съм на 21 години и до преди 2 месеца тежах 46 кг. на 164 см. височина. Сега качих 2 кг. и съм 48,съответно. Не мисля,че съм болезнено слаба,цял живот съм си така (без да се ограничавам от нищо),и със сигурност не съм анорексичка.
На 21 си идеална, но ако останеш на същите кила когато станеш на 40, определено няма да изглеждаш добре Peace.
На 13 бях 36 кг, на 21 бях 54-56, а сега съм 60 и съм най- доволна от фигурата си.

# 153
Това с височината е много подвеждащо, защото на една и съща височина хората имат различна структура на тялото, различна плътност на костите и процент мускулна маса. Съответно един човек с височина 160см, супер трениран с по-широки и плътни кости, няма как да изглежда добре на 44-5кг, защото ще стърчат кокали отвсякъде. Друг човек обаче с фина структура и не толкова плътни кости, който не тренира, ще изглежда супер на тези килограми. Така че всичко е много индивидуално, а и всеки има различни разбирания за слабо, оптимално и дебело.

Скрит текст:
А относно анорексията, тя е психично разстройство, което се отразява на физическото здраве. Един човек е анорексик не защото се е родил с определено тяло и метаболизъм, а защото в даден момент е развил погрешно отношение към храната и тялото си. Анорексията започва много преди да достигне човек критични за здравето му килограми, така че то си съществува и при хора с наднормено тегло и при хора с нормално тегло, но само по външност се разпознава едва когато човекът достигне опасно ниско тегло. В същото време, в което някои по-напреднали анорексици пропускат вечерята си, други с подобно на тях тегло вечерят половин тава с пица и не им личи. (Личен опит, и двамата с приятеля ми сме доста слаби - снощи си разделихме голяма тава с пица за вечеря и ни засити без да преяждаме)

# 154
Нямам дете,но не бих му позволявала да пие системно.Всеки ден е прекалено често.

П.С: Аз съм на 21 години и до преди 2 месеца тежах 46 кг. на 164 см. височина. Сега качих 2 кг. и съм 48,съответно. Не мисля,че съм болезнено слаба,цял живот съм си така (без да се ограничавам от нищо),и със сигурност не съм анорексичка.
На 21 си идеална, но ако останеш на същите кила когато станеш на 40, определено няма да изглеждаш добре Peace.
На 13 бях 36 кг, на 21 бях 54-56, а сега съм 60 и съм най- доволна от фигурата си.
Ами може и така да е.В нашето семейство всички сме такива слаби,така че силно се съмнявам,че ще напълнея. Grinning
Колкото до сушито - в България се използва сьомга предимно,едва ли някой ползва въпросната отровна риба.

# 155

Ами може и така да е.В нашето семейство всички сме такива слаби,така че силно се съмнявам,че ще напълнея. Grinning
Плюй си в пазвата и се моли да не те стига Дяволът....     Laughing   Че отсега нататък поводи да напълнееш ще имаш колкото искаш.    Laughing

# 156
Може би си прекалила с обясненията.
И аз така мисля, но просто сърце не ми дава като я видя, че се е купила кола и се налива да го приема спокойно и да си замълча Sad

# 157
  • Куциндрел
Може би си прекалила с обясненията.
И аз така мисля, но просто сърце не ми дава като я видя, че се е купила кола и се налива да го приема спокойно и да си замълча Sad
Хм, ако подскачаш за всяка изпита глътка кола, то като нищо ще се налива с нея.

# 158
Ако напълнее може и да си преосмисли храненето.

# 159
Ако напълнее може и да си преосмисли храненето.
Едва ли, зимата беше качила доста и и казвам виж от боклуците е
Отговорът беше, ще ям минимални количества, но пак само боклуци....по добре едно хранене с тях вместо невкусната полезна храна.....
Не подскачам за всяка глътка, но пр едно шише изпито за ден не мога да замълча....просто с яденето никак не се разбираме, но затова вина има и свеки.....на племенника и до десет години кола не дава,а на моята от първи клас и налива Sad

# 160
  • Куциндрел
А детето ти има ли алтернатива на боклуците като е на училище или навън?

# 161
Не разбирам защо се предпочита тийнейджърите да се хранят с боклуци и да се наливат с кола пред това да ядат здравословно. Хранителните навици се развиват от ранна възраст, храната е важна за развитието на организма и т.н. На мен не може да ми е "вкусно" нещо, което не носи никаква хранителна стойност, не виждам смисъл да го ям въобще, само като си помисля че си тровя организма. А и от малка съм възпитана на друга храна - сурова риба, много салати, леки храни. Най-добре се чувствам когато ям полезна храна, която може да бъде и много вкусна. За мен "вкусно" е сушито, за друг - хамбургерът. Сушито също не е толкова полезно, защото съдържа много ориз, който в големи количества предлазполага към диабет, също както и тестените храни и картофите, но пък ми харесва ...

# 162
А детето ти има ли алтернатива на боклуците като е на училище или навън?
Да, отдавна в училищата не се продават от вредните храни.....в училищното кафе има айрян, ориз със зеленчуци, кисели млека, приятни санвичи с кашкавал или шунка със свежи листа салата, странджанки.....дори можеш да си купиш плод, ябълка и пр.........дори аз съм съгласна да правя от вкъщи, както правя за мен и баща й....... Sad

# 163
  • Куциндрел
Едва ли тинейджър ще иска да си носи домашни сандвичи от вкъщи в училище.
Стискаш зъби и чакаш да мине пубертета.

# 164
Едва ли тинейджър ще иска да си носи домашни сандвичи от вкъщи в училище.
Стискаш зъби и чакаш да мине пубертета.
Явно, вече стигнах на този етап....казах си и това ще отмине, иначе не е никак лошо дете, отличнчка, не ме ядоса, не е хойкало, какт казва една колежка...яденето да ти е дерта Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт