До колко годишна възраст е морално да се роди дете?

• 118 367
  • 1 429
  •   1
Отговори
# 915
Необходимо е творческо въображение, но и бая тухли трябва да си изчел. Не е като да се събудиш посреднощ и да запишеш хрумналите ти стихове или мелодия.
Мда. Тез дето пишат литература не четат. Те са чукчи...

# 916
Стихове, Гери, стихове, не "Война и мир".

# 917
  • София
Какво стана сега след 10 страници бисери на обичайните потребителки?
Значи, раждането може да се отлага само ако си Мария Кюри, топ професионалистка, висяща в бг мама, или автомонрьор?

Последна редакция: пн, 15 авг 2016, 09:08 от Елица

# 918
Какво стана сега след 10 страници бисери на обичайните потребителки?
Значи, раждането може да се отлага сами ако си Мария Кюри, топ професионалистка, висяща в бг мама, или автомонрьор?
#Crazy Joy Joy Joy

# 919
Отлагане е 6 месеца до 2 години, или до изпълняване на някакво ясно условие.

Всичко останало е замитане, мотаене, липса на план, съзнателно или подсъзнателно нежелание изобщо да имаш деца. Или некомпетентност на дълбоко ниво. Човек трябва да е малко самокритичен- ако на младини не са те увлекли хормоните и глупостта да се зажениш, явно нещо не си за тая работа. Любима поговорка- или се млад ожени, или се млад покалугери. Средните положения те правят за смях.

# 920
Това означава ли, че всички, които са над 30, неомъжени, без деца, трябва да сложат расото и да се заключат в манастир?  newsm78

# 921
Не, но трябва сериозно да се погледнат критично, да спрат с кофти гаджетата и ако наистина искат да се женят, да действат целенасочено. И без извинения за "стичане на живота".

# 922

А в днешно време ситуацията е такава, че човек, за да е конкурентен, трябва да има някаква визия за професионалния си път от много рано и да прави някакъв устойчив избор, да натрупва някакъв полезен опит, лека полека да изгражда някакви професионални качества...

Рецепта за превръщане в офисен планктон с претенции.

...и с бая пари Mr. Green

Цитат
Тя има кариера, да. Безсмъртна е, да. И всяка може като нея. Е, и интелект трябва, не само писане в клюкарника. Децата не пречат на кариерата, нито кариерата на децата.

Не, не може всяка като нея, за съжаление.

# 923
  • София
6 месеца отлагане от кой момент? Laughing

Че то има хора, преди 30 не искат и да чуят за деца.

# 924
Не може да го постигне всеки, това е много трудно и е голямо изпитание за психиката. Топ журналистките с нейната кариера са единици, всъщност у нас е само тя.
Жената е куражлийка и аз съм много доволна,,акто казах, че си има и детенце. Вс!щност за нея сега е най-подходящия момент, едно, че най-накрая явно има свестен мъж, второ - че с такъв начин на живот много се отсъства и се подлага на риск, а и психическото натоварване е голямо, което за децата не е добре. Сега вече явно е поулегнала. Или ще и се наложи.

Има един много хубав филм с Жулиет Бинош за една фотографка в такива горещи точки, не знам дали сте го гледали.

Абсолютно. И не само, че е куражлийка а е изключително обективна. Тя каза преди време, че като се прибере вкъщи, една седмица релаксира така че емоциите й да се избистрят за да не й влияят на филмите, които прави и за да вземе максимално обективна гледна точка.

# 925
Не може да го постигне всеки, това е много трудно и е голямо изпитание за психиката. Топ журналистките с нейната кариера са единици, всъщност у нас е само тя.
Жената е куражлийка и аз съм много доволна,,акто казах, че си има и детенце. Вс!щност за нея сега е най-подходящия момент, едно, че най-накрая явно има свестен мъж, второ - че с такъв начин на живот много се отсъства и се подлага на риск, а и психическото натоварване е голямо, което за децата не е добре. Сега вече явно е поулегнала. Или ще и се наложи.

Има един много хубав филм с Жулиет Бинош за една фотографка в такива горещи точки, не знам дали сте го гледали.

Абсолютно. И не само, че е куражлийка а е изключително обективна. Тя каза преди време, че като се прибере вкъщи, една седмица релаксира така че емоциите й да се избистрят за да не й влияят на филмите, които прави и за да вземе максимално обективна гледна точка.
И аз се радвам много за нея! Да са живи и здрави цялото семейство!

Кому е нужно да доказваме постоянно, че нашите житейски избори са единствените правилни? Съзнаваме ли, че дали е станало така или иначе се дължи наполовина и на чист късмет?

# 926
Това означава ли, че всички, които са над 30, неомъжени, без деца, трябва да сложат расото и да се заключат в манастир?  newsm78
Някои от тях не е лошо да се заключат, както и много от многодетните  също .. Mr. Green

Значи като пишеш стихове не е нужно да си чел....Интересно... newsm78
За тва напоследък стиховете не стават за..хм...четене. Явно стават само за писане. Joy

# 927

За тва напоследък стиховете не стават за..хм...четене. Явно стават само за писане. Joy
Очаквах да се захванеш за това, че и стиховете са литература, но ме изненадА.
Може да си чел за вдъхновение, да видиш как става, но тухли не е нужно да четеш, нито да правиш проучвания с години относно материала, за който пишеш. Пишещите любовна лирика едва ли четат за влиянието на допамина, оксицотина, норадреналина върху организма при влюбване.

# 928

Очаквах да се захванеш за това, че и стиховете са литература, но ме изненадА.
Може да си чел за вдъхновение, да видиш как става, но тухли не е нужно да четеш, нито да правиш проучвания с години относно материала, за който пишеш. Пишещите любовна лирика едва ли четат за влиянието на допамина, оксицотина, норадреналина върху организма при влюбване.
нАуката иска повече четене. Факт е. Но с какво наличието на прочетени тухли изключва творчеството?

# 929
Това означава ли, че всички, които са над 30, неомъжени, без деца, трябва да сложат расото и да се заключат в манастир?  newsm78

Неее, означава да си гледат живота и да не се кахърят за мъж и деца, когато е рекъл Бог и това ще стане... Peace Има хиляди реални примери за това... Аз най-мразя на мен да ми казват кога да се женя и кога да раждам, защото видите ли моите съученици баби вече станали и така превели жените в края на 19 век...  Mr. Green Да, но сега сме в 21 век и искаме или не, живота е много по-различен, хората също... Не мога да робувам на идеали от преди 60-70 години или да се водя по акъла на бабите ми... А най-вече така да възпитавам и децата си... Това ще е голяма грешка и простотия.... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт