До колко годишна възраст е морално да се роди дете?

• 118 249
  • 1 429
  •   1
Отговори
# 1 170
  • София

Обаче е леко странно, дори цинично, бременност от инвитро да е много ценна и да се запазва на всяка цена, а естествената, някак, ей тъй, кво, пък, за нея пари не са давани! Не казвам, че ти го пишеш това, но я има тази нагласа - трудно заченатото и износено бебе се оказва по-ценно от лесно заченатото и износено, сякаш на второто му липсва тежест, наготово.
Но това е факт наистина. Така го пишат. И поради това избягват естественото раждане при инвитро. Правят секцио.  Заради "особено ценен плод". Което ме наведе на мисълта кое раждане е по-рискованото... въпреки всички напъни на естественичките да ме убедят в обратното..Mr. Green
За мен всяка бременност е ценна, независимо как е получена.
Да, в повечето случаи раждането след ин витро е секцио. Причини за това според лекарите са: по-късна възраст за първо раждане, многоплодна бременност или медицински причини. Отделно ако бременността е получена след n-брой опити.
Майка ми е лекар, работещ във Франция. За нея секциото, както и за повечето ѝ колеги, е по-нерисковото раждане.

# 1 171
Интересно как всички бабите им са ги съветвали. Къде са били майките?
 Отдавна съм си затвърдила отрицателното отношение към "бейби бум" поколението...егоистично, високомерно, егоцентрично и разглезено..

Аз също каквото знам е от дядо и баба, не от мама и тате..А децата ми сега дядо и баба не виждат изобщо, не защото не са живи, а защото не им се занимава с глупости като внуци...
Кое е бейби бум поколението? 
Иначе и наште баби и дядовци са такива,  много жалко...

# 1 172
  • София

Колкото до ин витрото- за мен е като секциото по желание. Технология, с която да заобиколиш проблема, ако не ти се занимава.

Ето ти статия по въпроса: според някои най-смислено е да действаш направо с ин витро, без като Шерлок Холмс да търсиш мистериозни проблеми.

http://www.slate.com/articles/health_and_science/medical_examine … g_baby_steps.html

Така си спестяваш и пари, и време, и то такова едно изнервено време на очакване.

"the most surprising finding was that the fast-track protocol cost less in the long run: on average, $61,000 instead of $71,000."

Ако имах проблем, за себе си бих скочила направо на ин витро, без други проби и грешки.
Щом си изплескала някаква статия и ТИ си щяла така да направиш, това ще да е истината Flutter

# 1 173
Как ли пък не!Инвитрото било за тези на които не им се.занимава?С кое не им се занимава?Да правят секс и да си направят дете по естествен път ли?Те хората сякаш ей така си ходят по интвитро,по желание.😃 Ако проблема не може да се реши с лечение чак тогава е инвитрото,никой лекар не прави ей така инвитро,то се прави когато се е опитало и др и не става по естествем път.Какво сега години нарвд ли да се чака и опитва?По-добре е по-рано инвитро,поне е някакъв шанс.

# 1 174
Не, аз съм от жените, които щяха да са си хепи и без деца. Аз нямам три деца, три деца имат мен за майка. Не ги броя за трофеи, украса, постижения. Но е нормално когато нямаш деца, да имаш някои романтични представи какво значи да имаш деца.

Мамасита, това е пак от серията гениални умозаключения, като другото, че майките на едно дете са половин майки. Wink

# 1 175

Аз също каквото знам е от дядо и баба, не от мама и тате..А децата ми сега дядо и баба не виждат изобщо, не защото не са живи, а защото не им се занимава с глупости като внуци...
Кое е бейби бум поколението? 
Иначе и наште баби и дядовци са такива,  много жалко...

В България това е поколението, родено през 70-те години на миналия век. Има си официални статистики.
http://clubz.bg/32614-shte_izchezne_li_bylgariq_grafiki
...
Моето виждане и наблюдения по въпроса съвпадат с тези на weissbier. Имам и обяснение обаче.
Моето поколение наистина общуваше повече с бабите и дядовците /като общо, частните случаи не ги обсъждам/. По цели ваканции сме карали при тях и това си беше масово. Те се пенсионираха рано и имаха възможност да ни гледат. Което доведе до там, че нашите родители не са ни гледали, не са ни познавали добре, съответно няма и как да имат желание и възможност да гледат внуците си, т.е. нашите деца. Тях си ги гледаме ние.  Laughing
У нас е също така.

Последна редакция: ср, 17 авг 2016, 10:03 от Judy

# 1 176
Да, това всички го виждат, освен онези от поколението на нашите родители.  Grinning

Цитат
Сега, лятото, като гледам масово са захвърлени на бабите. Освен ако не са майки, родили към 70.

# 1 177
  • София
Е то значи ние сме бейби бумърите, не родителите ни.
Иначе съм съгласна със заключението (макар и моето семейство да е изключение).

# 1 178
Е то значи ние сме бейби бумърите, не родителите ни.

Ако си в това поколение, което касае статистиката - да.
Аз се консолидирах с мнението относно близостта и гледането от старана на нашите баби и липсата на такива между нашите родители и нашите деца. И затова него обосновах.

Последна редакция: ср, 17 авг 2016, 10:19 от Judy

# 1 179
Колкото до ин витрото- за мен е като секциото по желание. Технология, с която да заобиколиш проблема, ако не ти се занимава.

Ето ти статия по въпроса: според някои най-смислено е да действаш направо с ин витро, без като Шерлок Холмс да търсиш мистериозни проблеми.

http://www.slate.com/articles/health_and_science/medical_examine … g_baby_steps.html

Така си спестяваш и пари, и време, и то такова едно изнервено време на очакване.

"the most surprising finding was that the fast-track protocol cost less in the long run: on average, $61,000 instead of $71,000."

Ако имах проблем, за себе си бих скочила направо на ин витро, без други проби и грешки.

Много неправилно мислене, погледнато от медицинска гледна точка. Добрите медицински практики и стандарти изискват намирането на проблема, диагностика и по възможност лечение и тогава инвитро. В редки случаи причина не може да се намери, но трябва да се търси.

Ще дам само няколко примера:
- имаш хидросалпингс - токсична течност в тръбите, което предварително обрича инвитро опита, защото тази течност създава лоша среда за ембриона и възпрепятства имплантацията. Можеш 10 инвитро опита да направиш - резултатът ще е все нулев.
- имаш проблем с щитовидната жлеза, който ти пречи да износиш бременност. Какво отново ли ще правиш много опити и аборти?!? А няма да пуснеш изследване на щитовидна жлеза и да отидеш на преглед? По-евтино ще ти излязат опитите казваш?
- имаш полипи в матката, които действат като естествена спирала и отново възпрепятстват имплантацията. Но казваш какво пречи да се направят 2-3 инвитро опита? Имаш миоми, които може да пречат и т.н.

Че инвитрото е една огромна индустрия и се опитват да промият мозъка на хората да правят опити дори и ако не им се налага е повече от очевидно от статията.

Мисля, че за жени над 38-39 години е резонно обаче, но само ако са изследвали преди това всички необходими неща, а не да се втурват в инвитрото като панацея. Не, не е.

# 1 180
  • София
В него съм и мисля, че и Гери е в него, затова направих коментара, по повод нейния:
И то не защото не съм съгласна с него, а заради определението за поколението.

Отдавна съм си затвърдила отрицателното отношение към "бейби бум" поколението...егоистично, високомерно, егоцентрично и разглезено..

# 1 181
В него съм и мисля, че и Гери е в него, затова направих коментара, по повод нейния:
И то не защото не съм съгласна с него, а заради определението за поколението.

Сега разбирам. Ти не си съгласна с определението за спецификите на това поколение. Аз тази част не съм я коментирала, т.к. за мен подобни общи поведенчески характеристики за цяло поколение не са правилни. Както писах по- горе изразих съгласие и коментирах причината за по- близките връзки между нас и по- "горните" /да ги нарека така  Grinning/ и липсата на такива връзки между двете ни съседни поколения. С това бях и съм съгласна. 
Иначе за тенденции в специфичен начин на живот на дадено поколение може да се говори. Такива си има и те зависят от обективни фактори. Като вече посочения, например, който едва ли се явява единствен, но е към основните. Peace

# 1 182
  • Пловдив
Герри явно има предвид следвоенното поколение - роденото през 50-те, оттам, струва ми се, е недоразумението.

# 1 183
  • София
Да  Peace

# 1 184
Герри явно има предвид следвоенното поколение - роденото през 50-те, оттам, струва ми се, е недоразумението.
За Щатите е тогава, да. Спок поколението.

Общи условия

Активация на акаунт