Предстои ми лапароскопия - тема 9

• 118 439
  • 728
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Мисс, моето лапаро продължи почти 5 часа, но бях с много тежка ендометриоза. Бавили са се, защото иначе трябваше да преминат към коремна операция.
Стасинка, аз съм оперирана в Шейново преди 6 години почти при д-р Ненов. Но той вече не е там. Станков е много добър, но и аз знам, че не прави лапаро. На моята операция асистира д-р Спасов. Имала съм още няколко срещи с него и съм много доволна, но предполагам, че има значение и за какво е лапарото. След като си пациентка на д-р Станков, мисля че е най-добре да го попиташ и той да те насочи.

# 121
Мисс, моето лапаро продължи почти 5 часа, но бях с много тежка ендометриоза. Бавили са се, защото иначе трябваше да преминат към коремна операция.
Стасинка, аз съм оперирана в Шейново преди 6 години почти при д-р Ненов. Но той вече не е там. Станков е много добър, но и аз знам, че не прави лапаро. На моята операция асистира д-р Спасов. Имала съм още няколко срещи с него и съм много доволна, но предполагам, че има значение и за какво е лапарото. След като си пациентка на д-р Станков, мисля че е най-добре да го попиташ и той да те насочи.
Благодаря ти, а дали може да не се избира екип? Моля, ако някой е бил без екип, да сподели

# 122
Тръгнала съм да стягам багажа та се чудя нещо освен нощница, чехли и тоалетни принадлежности, други неща трябват ли ми за болницата?
Ииии знам , че при всеки е индивидуално, но съм пропуснала да питам колко горе-долу трая една лапароскопска операция за махане на уж функционална киста ?
И трето: задължително ли правят хистология на кистата ? Това плаща ли се допълнително ?

Здравей мила, моята операция беше около 45 мин. Хистология се прави да и влиза в общата цена, която заплащаш накрая. Като идеш да си вземеш епикризата и хистологията ти е готова, виждаш всичко кое как е. Моята беше готова, като отидох за конците да ми махат. Лично аз си носех мокри кърпи, тоалетна хартия, личните неща четка, паста за зъби, кърпа за ръце и лице, кърпа за душ, душ гел - с две думи личните неща, който си ползваш всеки ден. В последствие си купих и водоустойчиви лепенки, които ми ги смениха при изписването, за да може без проблем да се къпя.
Успех ти пожелавам  Hug

# 123
  • Варна
Благодаря Ви !
Пропуснала съм момента със махането на конците и взимането на епикризата , защото съм от Варна и ще ходя в Плевен за лапароскопията. Явно пак ще трябва да се ходи , ако не ми дадат епикризата още тогава.
Аз съм си наумила да си взема и фактура от там, защото имам застраховка и се надявам да ми възстановят поне част от сумата Simple Smile

# 124
Благодаря Ви !
Пропуснала съм момента със махането на конците и взимането на епикризата , защото съм от Варна и ще ходя в Плевен за лапароскопията. Явно пак ще трябва да се ходи , ако не ми дадат епикризата още тогава.
Аз съм си наумила да си взема и фактура от там, защото имам застраховка и се надявам да ми възстановят поне част от сумата Simple Smile

Моята операция също беше в Плевен на 05.10., но мене ме викнаха за конци, епикриза и хистология на 7-ми ден от операцията, докато другата мадама от Бургас с която лежахме в една стая ѝ казаха, че по куриер ще ѝ изпратят документите епикриза и хистология и в Бургас да си махне конците където иска тя. Така, че спокойно може и във Варна да си ги махнеш някъде.  Grinning

# 125
  • Варна
Благодаря Ви !

Моята операция също беше в Плевен на 05.10., но мене ме викнаха за конци, епикриза и хистология на 7-ми ден от операцията, докато другата мадама от Бургас с която лежахме в една стая ѝ казаха, че по куриер ще ѝ изпратят документите епикриза и хистология и в Бургас да си махне конците където иска тя. Така, че спокойно може и във Варна да си ги махнеш някъде.  Grinning
Nulina-Лидия, пиша Ви на лични Simple Smile

# 126
Здравейте момичета. Утре ми предстои диагностична лапароскопия. Предисторията и е, че след направена цветна снимка, лявата тръба е проходима, но нагъната, а дясната изобщо не се визуализираше. Според лекуващият ми лекар е възможно да е някакъв спазъм и затова тръбата да не се вижда, и реши че е добре да направим лапароскопия. Не ме е страх от самата операция, по-скоро се притеснявам за резултата. Надявам се всичко да мине добре и да сме преодолели още една крачка към мечтаното бебе... Успех на всички на които им предстои това...  bouquet

# 127
  • In transit
Благодаря Ви !
моите ги махна гинеколожката ми във Варна, а епикризата ми я пратиха по куриер след 10-15 дни.  Peace

# 128
  • Варна
Да се отчета и аз :

1. Доц. Цветков
2. Плевен
3. УМБАЛ "Георги Странски"
4. ЗК + 600 лв. избор екип
5. Страхотно отношение на целият персонал. Доктора идваше да ме вижда и да ме проследява след операцията ( при оперираните при други лекари, без избор на екип това внимание липсваше). Срещал се е дори с приятеля ми да му каже как е минала операцията.
6.  Киста - енодметриозна, очаквам хистология , но то се е видяло вече....

# 129
Да се отчета и аз :

1. Доц. Цветков
2. Плевен
5. Страхотно отношение на целият персонал. Доктора идваше да ме вижда и да ме проследява след операцията ( при оперираните при други лекари, без избор на екип това внимание липсваше). Срещал се е дори с приятеля ми да му каже как е минала операцията.

Неее не съм съгласна с това "6.  Киста - енодметриозна, очаквам хистология , но то се е видяло вече.... " понеже при мен доктора констатира ендометриоза трета степен, а хистологията не го доказа. Радвам се, че всичко е минало супер, а сега леко възстановяване и повече разходки (аз не го спазих това с разходките).   Hug

# 130
  • Варна
Да се отчета и аз :

1. Доц. Цветков
2. Плевен

Неее не съм съгласна с това "6.  Киста - енодметриозна, очаквам хистология , но то се е видяло вече.... " понеже при мен доктора констатира ендометриоза трета степен, а хистологията не го доказа. Радвам се, че всичко е минало супер, а сега леко възстановяване и повече разходки (аз не го спазих това с разходките).   Hug

Знам, знам , че не е сигурно преди хистологията, но тези сраствания... от какво да са ? Каква диагноза поставят в такъв случай като твоя ?
В сряда ми беше операцията , днес пропътувах почти 400 км, за да се приберем, доста ходя и се чувствам нормално, само при ставане, сядане и кашляне усещам леко неприятно усещане, но иначе се чувствам чудесно. Нямам и  лепенки по препоръка на всички лекари и сестри в отделението  Grinning

# 131
Мисси в оперативния протокол пише ендометриоза трета степен и стеноза, но в епикризата пише "малка фоликуларна киста". Само нямам документ за извършена хистероскопия, но имам пък диск, който трябва да го давам да си го гледат, че да разберат какво ми е правено, ако ида при друг лекар и в друга клиника  Laughing

# 132
Да се отчета и аз, все пак много ми помогна тази тема преди лапарото ми  Hug
1. д-р Еленчев
2. София
3. МБАЛ "Надежда"
4. ЗК+900лв
5. Мило отношение на целия персонал, особено на екипите от реанимация. Докторът мина в деня преди операцията да ме види, в операционната ми стисна ръката, което страшно ме успокои. Два пъти след операцията също мина да ме види и обясни какво е станало.
6. Киста- ендометриозна. Вследствие открити и махнати други кистички, сраствания, запушени тръби, които са преценили да махнат.
Чакам хистологията, освен ендометриоза, не знам какво друго би ми причинило това  Confused

# 133
Ще пиша пак след поста си  Simple Smile
Още си чакам хистологията, съответно и епикризата. Две седмици след лапарото се чувствам прекрасно, само преди няколко дни имах прерязвания в единия яйчник, този без ендо кисти.
В чуденка съм, след лапарото имах кръвотечение, което продължи около 5 дни и си беше обилно като за цикъл. Не ми дойде на предполагаемата дата, сега се чудя, възможно ли е да съм си изкарала менструация директно след операцията  newsm78 Как беше при вас?  Hug

# 134
  • Варна
Ще пиша пак след поста си  Simple Smile
Още си чакам хистологията, съответно и епикризата. Две седмици след лапарото се чувствам прекрасно, само преди няколко дни имах прерязвания в единия яйчник, този без ендо кисти.
В чуденка съм, след лапарото имах кръвотечение, което продължи около 5 дни и си беше обилно като за цикъл. Не ми дойде на предполагаемата дата, сега се чудя, възможно ли е да съм си изкарала менструация директно след операцията  newsm78 Как беше при вас?  Hug

Моето лапаро беше на 19.10, и очаквам цикъл между 1-3.11. тоест вчера, днес, утре....
 Болки в яйчника , откъдето маханаха кистата имам редовно...
Предупредена бях , че е възможно да ми дойде по -рано ,обаче имах само 3 капки кръв на 4 ден след операцията и толкова.
И честно да си кажа нямам никакви сигнали, че ми предстои цикъл. Но пък си го и чакам , че уж между 1-3 ден на цикъла трябвало да се постави първата инжеция Золадекс....

Общи условия

Активация на акаунт