Кучкари vs останалите

• 68 679
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 1 110
  • София
Представям си го теоретичен изпит върху поведението на тези породи, как да се справя човек в критични ситуации, как да го дресира, за да може да предотврати критични ситуации. Хората, които си взимат доминантна порода куче, само за да избиват комплекси не биха отделили пари, а още по-малко биха отделили време и усилия, за да се подготвят за изпит.
Много хора взимат такива кучета за боеве. Те сигурно биха дали мило и драго, за да притежават такова куче, но лицензите може би биха помоганли да се следят по-изкъсо.

Интересно ми е в момента попадали ли сте на проверка от общински служители? Аз от години не съм. Като се замисля, в момента в моя квартал човек може спокойно да си отглежда куче без дори да го регистрира. На нмен не са ми искали регистрацията никъде.

# 1 111
В Общината, в която ъм регистрирана и аз и кучето, за две поредни години броя на регистрираните кучета е до 30, а е излишно да споменавам че реално са няколко хиляди домашните кучета. А пък за проверка не само не съм видяла, но не съм и чула да е извършвана някога  Tired

# 1 112
  • София
Да, за регистрациите не се следи. За всичките години в които съм имала кучета, не са ми ги искали никъде.
Съгласна съм с това което каза Таис за кастрациите на домашните любимци. Това е вариант да се намали броя на уличните - задължителна кастрация на всяко домашно четириного без родословие.
За уличните, особено женските - също. При мъжките и стерилизация ще свърши работа - ще бъде и по-евтино.
Стриктна проверка на регистрациите, това в момента не е много трудно със задължителната за ЕС "книга на собственика". В тях се записват и кучетата, но не ми дадоха да запиша котката... не знам защо.  Thinking
Тези книги се заверяват в общините и се проверяват ежегодно. Не виждам проблем да си взимат нужните данни от там.

Последна редакция: сб, 01 окт 2016, 12:23 от Debora_69

# 1 113
Аз бях писала вече за Загреб, където общината е направила голяма ветеринарна служба и срещу данъка си, хората получават безплатно някои медицински неща за кучетата. Това включва, обаче, и задължителни посещения и прегледи от ветеринар 2 пъти годишно, така че бременост няма как да се пропусне. Абортът е безплатен.

Така общината си следи нещата, а хората си плащат данъка и си регистрират кучетата, защото получават някаква медицинска грижа безплатно (не помня точно каква).

В крайна сметка, съм сигурна, че инвестицията на общината във ветеринарна служба и контрол се изплаща, защото не им се налага да строят приюти за бездомни кучета, да ги убиват или кастрират. В общи линии, ако има желание и воля, всяка община би могла да се справи с проблема.

# 1 114
  • София
Това е страшно добра идея. Пропуснала съм го. Медицинските услуги за кучетата са толкова скъпи.

# 1 115
  • София
Аз не съм регистрирала кучето в общината..дори не знам къде трябва да отида. Иначе тя си има паспорт, кастрирана е, ваксинирана и редовно обезпаразитявана. Събираме й лайната и е винаги на къс повод, освен на специално обозначени места за кучета. От мен за гражданите - толкоз. Паспортът й е винаги у мен когато сме навън, никога не са ми го искали досега. Искаха ми го тази година на границата, сърбите и гърците.

Едит: също е и чипирана, иначе нямаше да можем да пътуваме извън БГ с нея.

# 1 116
  • София
Аз бях писала вече за Загреб, където общината е направила голяма ветеринарна служба и срещу данъка си, хората получават безплатно някои медицински неща за кучетата. Това включва, обаче, и задължителни посещения и прегледи от ветеринар 2 пъти годишно, така че бременост няма как да се пропусне. Абортът е безплатен.

Скрит текст:
Така общината си следи нещата, а хората си плащат данъка и си регистрират кучетата, защото получават някаква медицинска грижа безплатно (не помня точно каква).

В крайна сметка, съм сигурна, че инвестицията на общината във ветеринарна служба и контрол се изплаща, защото не им се налага да строят приюти за бездомни кучета, да ги убиват или кастрират. В общи линии, ако има желание и воля, всяка община би могла да се справи с проблема.
Бременността при кучетата е двумесечна. Има как да се пропусне.
Бях разглезена от териерката ми, тя не се даваше когато беше разгонена. Когато взехме мойта Софийска превъзходна, се видях в приключение. Ебъл, та дрънка.  Laughing
Изложих се на 6-тата година след Астра. Работата ми беше отвратителна и здраво бях сдухала. Изтървах я.... буквално ме прегази и изчезна. Намерих я общо след 3 минути. И след месец зърната на гърдите и станаха по-видими, започна да яде като ламя. Заради градските легенди, че няма ли заклещване няма бременност - мисълта за бременност не можа да узрее в главата ми. Заведох я на преглед със съмнения за истинска или фалшива бременност. Цитирам ветеринаря: " Ще се разбере дали е бременна, когато роди"! Е, мойта роди - четири. Трудно ги раздадохме. Кастрирах я веднага след това. Нямаше да ми се случи случка, ако не беше тогавашното ми негативно отношение към кастрациите.

Последна редакция: сб, 01 окт 2016, 14:06 от Debora_69

# 1 117
  • София
Таис, иди да я регистрираш, за да знаеш, че всичко й е наред. Иначе, след като е кастрирана, не дължиш данък. Само трябва да отидеш до общината и да попълниш една бланка.

# 1 118
  • София
И аз не съм си регистрирала кучката.  Embarassed
И също е кастрирана, редовно обезпаразитявана, ваксинирана, събирам й лайната.
Даже е редовна и при кучешкия фризьор.

# 1 119
  • София
Някой ден може пак да тръгнат проверки, така че по-добре ги регистрирайте. Помня, че преди 5-6 години почти всяка сутрин имаше проверки в квартала. Искаха паспорт и документ за регистрация. Събираха глоби на място. Досадно беше, но научиха всички в да събират лайната и не остана нерегиатрирано куче.

# 1 120
  • Варна
Аз регистрирах през 2013г. Отива се в общината по местоживеене, попълва се декларация. Носят се лична карта на собственика, паспортите на животните, копия от тях. Задължително трябва да са чипирани (идеалния вариант е чипът да се постави едновременно с кастрацията, за да се избегне още една упойка). Ако са кастрирани, данък не се дължи. Получава се удостоверение за притежание, което трябва да се носи и да се представя при проверка.

# 1 121
  • София
За поставянето на чип не е необходима упойка. А иначе всичко друго е така, както е описано в предишния пост. Декларацията, която трябва да се подаде за кучета-софиянчета е ТАЗИ.

# 1 122
  • Варна
За поставянето на чип не е необходима упойка.
Едва ли е безболезнено, въпреки, че трае секунда-две. И е излишен стрес за животното. Затова комбинацията кастрация-чипиране ми харесва. Аз поне така процедирах с моите котки и затова препоръчвам.

В България все още не е така застъпено самосъзнанието ако някой не е по закона, да го издам. Човещинка.  Confused
То данъкът за некастрирано куче или котка ще се избие още с продажбата на едно от кучилото или котилото.
Развъждат, продават, окото им не дреме. Бизнес. Че и се чудят какво толкова са направили, ако им направиш забележка.  Tired
Дори се е стигало до моменти, когато някое от бебетата е нефелно, увредено. И търсят приют, където да го дадат.

# 1 123
  • София
Таис, иди да я регистрираш, за да знаеш, че всичко й е наред. Иначе, след като е кастрирана, не дължиш данък. Само трябва да отидеш до общината и да попълниш една бланка.
Ще отида, все отлагам  Peace
А котките, трябва ли и тях да регистрирам? Мъжкият е кастриран, женската не е. И двете котки си имат паспорти и всичко друго им е наред.

# 1 124
  • София

Ще отида, все отлагам  Peace

Ако в паспорта не е вписано, че е кастрирано, мини първо през ветеринар да го удостовери.

Общи условия

Активация на акаунт