Кучкари vs останалите

• 68 684
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 1 125
  • Варна
Ako животните са повече от две, поинтересувайте се първо колко животни-компаньони допуска общината на собственик!  Peace
По принцип има срок, в който новопридобитото животно трябва да се регистрира. Не съм чула досега за глобен закъснял с регистрацията, но все пак е добре да се знае.

# 1 126
Таис, иди да я регистрираш, за да знаеш, че всичко й е наред. Иначе, след като е кастрирана, не дължиш данък. Само трябва да отидеш до общината и да попълниш една бланка.
Ще отида, все отлагам  Peace
А котките, трябва ли и тях да регистрирам? Мъжкият е кастриран, женската не е. И двете котки си имат паспорти и всичко друго им е наред.
Малииии, Таис, у вас цял зверилник побран!

# 1 127
  • София
Таис, иди да я регистрираш, за да знаеш, че всичко й е наред. Иначе, след като е кастрирана, не дължиш данък. Само трябва да отидеш до общината и да попълниш една бланка.
Ще отида, все отлагам  Peace
А котките, трябва ли и тях да регистрирам? Мъжкият е кастриран, женската не е. И двете котки си имат паспорти и всичко друго им е наред.
Малииии, Таис, у вас цял зверилник побран!
Имахме и хамстер, ама се спомина.
Аз съм израснала в по-голям зверилник, майка ми милата, как издържаше и досега се чудя. Ние с баща ми все пълнехме къщата с животинки. Сега дъщеря ми е същата  Laughing

Хич не ми се плаща глоба за три нерегистрирани животни, но да видим какво ще кажат от общината. Не разбирам при условие, че иначе са изрядни, за чий трябва да плащам глоба  Tired

# 1 128
А за чий ще ги регистрираш, при положение че не се следи? Особено пък котките, които си седят само вътре.

# 1 129
  • Варна
А за чий ще ги регистрираш, при положение че не се следи? Особено пък котките, които си седят само вътре.
Законът го изисква. Точка. При котките също се вихри нерагламентирана търговия с котенца.
Закон има, спазване няма, да.

# 1 130
  • София
Стейси, твоите котаци регистрирала ли си ги?

Янечек, по закон трябва. За кучето могат да се заядат ако ни спрат някъде. За котките не знам точно как би станала проверката, надали някой върви по къщите на хората и пита "имате ли котка"  Laughing

# 1 131
  • Варна

Янечек, по закон трябва. За кучето могат да се заядат ако ни спрат някъде. За котките не знам точно как би станала проверката, надали някой върви по къщите на хората и пита "имате ли котка"  Laughing
Точно от тях ми е опита! В декларациите трябваше да задраскам куче и да допиша "котка.Но все пак да кажа-третата ми котка не е регистрирана, защото когато я взехме, се прие закон за допустими 2 животни.
Преди 3 години бях втората в общината, обслужваща моя квартал, която регистрира котките си.
И въпреки всичко са под № 42 и 43, за всякакви животни, което е нереално за такава голяма площ.
Регистрирани са и в етажната собственост.

# 1 132
  • София
Общините трябва да знаят броят на животните, да ги следят, да събират данъци от тях и такси за разплод. Също и да се погрижат да има добра инфраструктура за кучетета. Определят местата за разходка според броят на животните.
В нашата община, обаче, в момента собствениците не региатрират и не  плащат данъци, а на общинарите не им дреме за кучетата.

# 1 133
  • София

Точно от тях ми е опита! В декларациите трябваше да задраскам куче и да допиша "котка.Но все пак да кажа-третата ми котка не е регистрирана, защото когато я взехме, се прие закон за допустими 2 животни.
Преди 3 години бях втората в общината, обслужваща моя квартал, която регистрира котките си.
И въпреки всичко са под № 42 и 43, за всякакви животни, което е нереално за такава голяма площ.
Регистрирани са и в етажната собственост.
Стейси,  bouquet
Какъв е този закон за допустими две животни? Ние сме с три.

# 1 134
  • Варна
Стейси,  bouquet
Таис  Confused
Скрит текст:
От "РЕД ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДОМАШНИ И БЕЗСТОПАНСТВЕНИ ЖИВОТНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ВАРНА
Чл.25. (1) Забранява се отглеждането в апартаменти, дворове и парцели на повече от два броя домашни животни/ компаньони/.

Да попитам нещо регистриралите домашен любимец. Останах с впечатление, че не е необходимо всяка година да се пререгистрира(за кастрирано животно). Така ли е?

# 1 135
  • София
Аз не съм пререгистрила. Пререгистрирала съм я само като се местихме в друга община. Някой който плаща данъци и ходи по-често може да знае. Моята е кастрирана и не съм ходила в общината от години.

# 1 136
  • София

Да попитам нещо регистриралите домашен любимец. Останах с впечатление, че не е необходимо всяка година да се пререгистрира(за кастрирано животно). Така ли е?

Не е необходимо. Обаче за да се прекрати регистрацията, когато почине животното, ти е необходим смъртен акт и документ от ветеринаря, че останките са изгорени в екарисаж. Така че, ако някой реши да си погребва сам кучето (например, в двора на вилата или под любимото дръвче на животинката), не може да го отпише от общината.

# 1 137
  • Варна
Благодаря! Hug
А иначе за смъртния акт знаех, но не и за екирисажа. 

# 1 138
  • София
Стейси,  bouquet
Таис  Confused
Скрит текст:
От "РЕД ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДОМАШНИ И БЕЗСТОПАНСТВЕНИ ЖИВОТНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ВАРНА
Чл.25. (1) Забранява се отглеждането в апартаменти, дворове и парцели на повече от два броя домашни животни/ компаньони/.

Не знаех, Стейси. Благодаря  bouquet
Тъпо е измислено това със закона, явно едната котка няма да я регистрираме.

# 1 139
Аз не съм пререгистрила. Пререгистрирала съм я само като се местихме в друга община. Някой който плаща данъци и ходи по-често може да знае. Моята е кастрирана и не съм ходила в общината от години.

Няма пререгистрации. Регистрира се веднъж. Плащам си данък всяка година през ел. банкиране, не ходя до никъде-идва ми данъка и си го плащам. Отписва се със смъртен акт, да.

Общи условия

Активация на акаунт