Кучкари vs останалите

• 68 635
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 285
Най-хубаво би било да няма въобще бездомни кучета, но това са само мечти при действителността в Бг.

Освен, че самите бездомни животни страдат, също страдат и хората, които обичат кучета, като ги гледат такива мърляви и нещастни. Освен това, кучетата са социални животни, обединяват се в глутници и нападат, когато са заплашени и ето ти проблем - нахапани хора, които естествено, че няма да милеят за бездомното куче.

Не поощрявам храненето на кучета пред блоковете в града и оправданието - ама аз много ги обичам. Като ги обичаш правиш като мен - прибираш си го в апартамента, грижиш се за него, поемаш всички разходи. Другото е чиста поза.

# 286
да обичаш животните означава да обичаш животните!
Няма вариации.

Да спя с тях в едно легло ли означава?

Да съм казала такова нещо?

Аз не спя с кучето си в едно легло. То спи в коридора! И?

Не поощрявам храненето на кучета пред блоковете в града и оправданието - ама аз много ги обичам. Като ги обичаш правиш като мен - прибираш си го в апартамента, грижиш се за него, поемаш всички разходи. Другото е чиста поза.

Не е никаква поза.
Трябва да ги оставим да умират от глад пред очите ни ли?
И след като нямаме възможност да си ги вземем у нас, имаме възможност поне да ги нахраним. И това е нещо.
Умирането от глад също не е решение.

# 287
  • София
Няма вариации за теб, утро77. За мен има.

Освен бездомните песове, не обичам още и плъховете, хлебарките, стоножките, комарите, мухите и всякакви болестотворни бактерии. Това сигурно ме прави един много, много зъл човек  Flutter

Шайн, за 6578 път: защо в другите държави, в които се прилага евтаназията, нямат глутници по улиците? Явно действа, просто тук има една клика бриджит бардовки, които тръпнат от умиление пред всеки бездомен помияр. Като добавиш и Екоравновесие, които цоцат пари, картинката е завършена.

# 288
да обичаш животните означава да обичаш животните!
Няма вариации.

Да спя с тях в едно легло ли означава?

Да съм казала такова нещо?

Аз не спя с кучето си в едно легло. То спи в коридора! И?

Ами ти не обясни какво значи "няма вариации" и аз предположих истинския смисъл на думата "да обичаш" . Буквално да съжителстваш с животното. Аз обичам кучета, но не желая да съжителствам с глутниците им... Не бих си взела куче, защото не съм в състояние да го гледам.  Имам котарак, който сам се грижи за себе си и с него съм си ок.

Но ако мислиш, че пъшкам от възхищение пред дръгливи и злобни улични помияри и на това му се викало в днешно време "любов към животните" нещо изобщо си в грешка.

# 289
просто тук има една клика бриджит бардовки, които тръпнат от умиление пред всеки бездомен помияр.

Трябва да се засрамим ли, що ли?!

Не, че ми пука.
Отдавна знам кой кой е в този форум и не можете да ме изненадате с нищо.

И дето има една приказка - отдавна съм минала времето, когато да ме е еня кой какво мисли за мен, сега ми е по-важно аз какво мисля за другите!

А и като стана на въпрос - поза е да имаш куче /котка/ вкъщи и да наричаш бездомните животни помияри. 

# 290
Ами аз не искам да храня глутницата пред блока. Трябва ли да се считам за жесток човек? И не искам да ми се скитат безпризорни кучета по улиците и да ги блъскат колите. Направила съм това, което мога като съм "осиновила" куче от улицата, кастрирала съм го, за да не пълня квартала с поредните безпризорни, ваксинирано и обезпаразитено. Това мога да направя аз и не се чувствам виновна, че не искам да се грижа за всички бездомничета в квартала.

# 291
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Изключително много съжалявам бездомните животни, които всяко лято виждам как берат душа по улиците.
В същото време ме е страх от тях, при това неистово.
Смятам за гадно и безсърдечно поведението и лозунгите на тези, които от криворазбрана любов искат тези животни да умират бавно пред погледа им, понеже "милозливите" им душици не могат да приемат мисълта за евтаназия. Да, инжекцията явно е много по-жестока от бавната и мъчителна гладна смърт.  Tired

# 292
Това мога да направя аз и не се чувствам виновна, че не искам да се грижа за всички бездомничета в квартала.
Ама как така? Не обичаш ли животните?

# 293
  • София
Утро77, излез от мелодрамата, моля. Говорим си тук, и е нормално е да имаме противоположни мнения, но само ти влагаш излишни емоции.

Нямам представа кой кой е във форума, не ме и вълнува. Теб например почти не съм те чела и не си ми известна.

Все безчовечни, зли хора сме се събрали тук, брех мама му стара.

# 294
Това мога да направя аз и не се чувствам виновна, че не искам да се грижа за всички бездомничета в квартала.
Ама как така? Не обичаш ли животните?

Joy хахаха

И все пак да ти отговоря. Обичам ги, затова не ги искам по улиците.

# 295
No me ames , извинявай, но ти започна с това :
Най-хубаво би било да няма въобще бездомни кучета, но това са само мечти при действителността в

Аз, както казах, не мога да прибера куче от улицата. Имам си едно. Но пък мога да нахраня някое.
Е, и? Това ме прави нещо луда, тъпа или?! Щото коментарите бяха, че всички, които хранели бездомни кучета били ненормални и т.н. Колкото и да не ви се вярва има и нормални хора, съвсем нормално изглеждащи, с нормални професии, семейства и животи, които хранят бездомни животни и това не ги прави с нещо по-низши от останалите.

И пак да повторя - и аз не ги искам тия животни по улиците. Какво да направя като системата не работи?

# 296
В никакъв случай не съм си помисляла, че си луда и тъпа.  Sad
По-рано дадох един пример с едно куче, което съседите хранеха пред входа и което куче ме нападаше, защото не съм била демонстрирала обич към него. Знаеш ли какво е изживяването да се прибираш зимата по тъмно, водейки до себе си своето куче и онова животно (нали знаеш каракачанките какви размери имат?) изведнъж да ви подгони зъбейки се и налитайки? Може би след тази случка трябваше да му изнеса купата с храна и да го потупам по муцуната?

# 297
Може би след тази случка трябваше да му изнеса купата с храна и да го потупам по муцуната?

Мислиш ли, че бих ти казала това???

Мисля, че знаеш отговора.

# 298
utro77 разбирам те много добре  Hug
Самата тема, както е зададена, изначално предразполага към такива драми Wink

# 299
Да кажа и аз....Онзи ден осъмнахме със свалени номера, надъвкани и свалени лайсни от врати и други щуротии ...общо 5 коли на паркинга пред блока. Възрастен съсед е чул и видял нощната хайка от кучета,  които са дъвкали номерата и пластмасовите лайсни, заради котките които са вътре в колите, под предните капаци (в моята кола живее едно черно коте  Simple Smile). Имаме няколко любителки на котки, които ги хранят денонощно, хвърлят храна от терасите си, дори от съседните блокове хора носят храна на котките. Вероятно са решили, че отглеждането им е решение на Общото събрание на живущите и т.н. Няма да влизам в подробности за мерките, жалбите и какво ли още не към разни институции.
Продължаваме да пръскаме домовете си с препарати за бълхи, сега ремонтираме колите от набезите на бездомните кучета....цялата простотия идва от нас, хората.
Категорично НЕ подкрепям храненето на животни пред блоковете. Това не е израз на хуманност, а липса на всякаква логична мисъл!

Общи условия

Активация на акаунт