Кучкари vs останалите

• 68 623
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 300
  • София
да обичаш животните означава да обичаш животните!
Няма вариации.

Да спя с тях в едно легло ли означава?

Да съм казала такова нещо?

Аз не спя с кучето си в едно легло. То спи в коридора! И?

Моето куче спи в леглото ми, даже и на възглавницата ми.
И с'я к'во?

# 301

храненето на животни пред блоковете. Това не е израз на хуманност, а липса на всякаква логична мисъл!

Еми пак ще кажа, че това изобщо не е така.
Отново поради единичен случай се прави извод в цялост.

Ужасна случка е това с колите. Нали не очаквате, че съм "за" такива случки?

Храненето на кучета и котки пред блока не е задължително свързано с изливането на пумии през терасите, хвърляне на остатъци от балкона и т.н. неразбории. Приемете, че има начин и съвсем цивилизовано да се хранят животните. Когато има желание, се намира и начин. Аз моите ги храня с гранули предимно. Имат си и купа с вода на такова място, че не пречат на никой. Нито кучетата, нито котките.

И, да - женското куче вече е кастрирано. Толкова мога да направя по отношение ограничаване популацията им. Не съм кмет.

# 302
  • София
Харесвам кучетата. Но не харесвам хората, които на всяка цена трябва да ми натрапват, че виждаш ли аз не обичам животни, понеже :

1. Не целувам кучета по муцуната
2. Не спирам да се радвам на всяко куче
3. Не храня бездомни кучета
4. Смятам за недопустимо разхождането на кучета по детски площадки
5. Отказвам да обикалям из целия град с дете, за да търся ресторант, в който се допуска домашен любимец /55 кг/

# 303
  • вятър в маслините, вятър над хребета
... не пречат на никой. Нито кучетата, нито котките ...
И това как можеш да го твърдиш с подобна категоричност? Мен ако ме нахапе утре хранено от теб куче, което заради теб и твоята храна се е задържало в района, как точно ще ме успокои това, че според теб то на никого "не пречело"?

# 304
Вие истината ли търсите, защото темата не е по математика, няма категорична истина. И за двете позиции по отношение на храненето на бездомни животни си има "за" и "против". И двете страни виждаме и добрите и лошите страни и српямо личния си морал и ситуационна преценка решаваме, как да постъпим, дали да нахраним бездомно животно или не. Абсолютизмът не е приятел. Сигурна съм, че и най-върлите противници могат да изпаднат в ситуация, в която да нахранят бездомно животно и обратно, човек, който храни често, да подмине гладно животно. Животът е шарен, интересен, не изпадайте в крайни мнения, защото не се знае, какъв ще е утрешния ден.

# 305
  • Насред хаоса
Имат си и купа с вода на такова място, че не пречат на никой. Нито кучетата, нито котките.

Пречат и още как. Тук една събираше преди бездомни кучета и ги хранеше, та беше станало ужас пред блока. Лай, мръсотия, пристъпваш на пръсти, оглеждайки се, сякаш не си пред дома си, ами в гората. Имаше разправии, разчистиха кучетата. Таман се успокоиха нещата, и тая почна да храни и събира бездомни котки. В момента долу има около 20 котки. Пак мръсотия и воня. И бълхи се завъдиха, комшиите събирахме пари да се пръска, тя си гледа котките и си ги храни и хич не се трогва ...  Tired

# 306
Чета си аз темата и някак отговорите ме радват - повечето хора си чистят, не целуват кучетата по устата, не хранят бездомните, не оставят техните да тичат пуснати по тротоара... Някакси, наблюдавам приятно раздвижване в отношението по темата и на кучкарите и на не-кучкарите.

Но храненето на бездомни кучета не е редно и е опасно, според мен. В квартала ни е пълно с такива кучета, които си охраняват недоядените остатъци (без значение дали са в купичка или разпръснати по земята) и когато мина оттам ми ръмжат и се налага тактично да им обяснявам, че така не се прави и че не е възпитано да се опитват да инспектират чантите ми с покупки. На няколко пъти се е случвало да тичам да спасявам деца и възрастни хора от същите тези кучета. Храненето на кучетата ги прави агресивни и засилва тяхната териториалност, което в градски условия е проблем.

Според мен, хората, които хранят бездомни кучета го правят по-скоро заради себе си, а не заради самите кучета. В противен случай, щяха да се грижат и за възпитанието и кастрацията им, поемайки по този начин отговорност изцяло за животното и неговите действия. Поне такава е моята логика. Бездомни кучета не храня и не опитомявам, защото това съдейства по един или друг начин за увеличаването на популацията им. Confused

# 307
  • София
да обичаш животните означава да обичаш животните!
Няма вариации.

Да спя с тях в едно легло ли означава?

Да съм казала такова нещо?

Аз не спя с кучето си в едно легло. То спи в коридора! И?

Моето куче спи в леглото ми, даже и на възглавницата ми.
И с'я к'во?
Е, кво... Твоя работа, ама си е гадничко.

# 308
 Против храненето на всякакви улични песунгери съм. И съм абсолютно "за" евтаназията на безпризорни кучета. Уличните кучета са вредители, също както гълъбите и плъховете в градската среда. Те сеят зарази, бацили, паразити, цапат, плашат хората и хапят. Това са ВРЕДИТЕЛИ и трябва да ги евтаназират.

Имам една милозлива съседка от долните етажи, която храни от балкона на кухнята гълъбите. Хвърля им цели хлябове, кога сухи, кога мокри като на каша, хвърля жената през балкона и събира кварталните гълъби точно пред нашия вход. Аз живея в апартамент няколко етажа над нея, аз съм на последен етаж. Гълъбите като се накълват политат и качат на козирката на моя балкон. Резултатът е, че моите прозорци на кухнята винаги са одрискани, защото дамата е милозлива и храни гълъби. Обаче към мен не е милозлива и не ще да ми измие насраните заради нея прозорци. Говорих с нея, не се отказва да ги храни. Та съм се заканила, че щом не спира и не разбира от дума ще купя отрова, и ще и нахраня любимите кокошки с отровен хляб, и като им насъбере труповете от под балкона си може би ще се откаже да ги храни.

# 309
Айде пак.. какво са виновни гълъбите за действията на съседката ти, че те да го отнасят  Shocked

Не можете да се оправите хората по между си и нападате по-слабите, браво!

# 310
Айде пак.. какво са виновни гълъбите за действията на съседката ти, че те да го отнасят  Shocked

Е очевидно не мога да отровя съседката, нали? Говорих с нея, твърдоглава е. Казва, че обича гълъбите и ще ги храни, защото и те носят душа. Какво да направя? Да мия всеки ден прозорците на кухнята , или да ги гледам вечно надрискани от гълъбите ли? Дай ми съвет, ако обичаш.

# 311
Обичам животните, особено кучета. В момента нямам, но съм гледала куче. Улични животни не храня, кучето си не съм го целувала по устата, нито съм се обръщала към него с "маме" и други подобни. Обичах го много и смятам, че го гледах добре.  Винаги ме е дразнело обаче определението кучкар. Не съм кучкарка а стопанин на куче. За мен кучкари са тези, дето хранят де що видят животно и прибират в домовете си по 5-6 или повече котки и кучета.
Сега около блока са се завъдили дузина котки. Две кукувици ги хранят. Същите мятат от терасите хляб за да хранят и гълъбите.

Не съм от тези обаче, които биха навредили на животно или подхвърлили отрова. Също подкрепям евтаназията на бездомни животни.

# 312

Е очевидно не мога да отровя съседката, нали? Говорих с нея, твърдоглава е. Казва, че обича гълъбите и ще ги храни, защото и те носят душа. Какво да направя? Да мия всеки ден прозорците на кухнята , или да ги гледам вечно надрискани от гълъбите ли? Дай ми съвет, ако обичаш.

Пробва ли да проучиш, какви институции могат да помогнат, ХЕИ, нещо такова...
Пробва ли да свикаш общо събрание, да обсъдите всички и да й набиете канчето с една лекция. Между другото фасадата е обща част, може да я накарате да я подменя/мие на нейни разноски. Домоуправителят, ако е разтропан, много може да помогне.
Третата и най-лоша опция са заплахи и физическа саморазправа. За съжаление, някои хора от друго не разбират... не казвам да се стига до там, всички други варианти трябва да се проучат преди този.

# 313

Пробва ли да проучиш, какви институции могат да помогнат, ХЕИ, нещо такова...
Пробва ли да свикаш общо събрание, да обсъдите всички и да й набиете канчето с една лекция. Между другото фасадата е обща част, може да я накарате да я подменя/мие на нейни разноски. Домоуправителят, ако е разтропан, много може да помогне.
Третата и най-лоша опция са заплахи и физическа саморазправа. За съжаление, някои хора от друго не разбират... не казвам да се стига до там, всички други варианти трябва да се проучат преди този.

Не става. Блокът е построен преди 45 години, във входа са предимно пенсионери,живеещи в него от построяването му. Има само две млади семейства с деца, другото са възрастни (да не кажа стари) хора и два апартамента с алкохолици. Самата жена, която хвърля хляб от прозореца е на 75 години. Общи събрания не се провеждат, защото всеки е изпокаран с всеки и никой не си говори с никого. Единият обяснява на другия как му дължи 5 лева още от 1983 година, другата е скарана с третата защото навремето и завзела мазето и т.н. типични блокови истории. Мизерията в повечето апартаменти е страшна, имаме и хлебарки във входа. Те първо няма да дойдат на събрание, второ като ми чуят проблема ще ми обяснят, че нямат пари за мляко, а аз се кахъря за чистотата на прозорците си.  Stop

# 314
Съгласна съм, че храненето на бездомни кучета е опасно, Но... Бездомните кучета не се появяват така от нищото! Докато има безотговорни хора, които позволяват на кучетата си да се размножават, след което им изхвърлят потомството на улицата, ще има и бездомни животни.

Общи условия

Активация на акаунт