Кучкари vs останалите

• 68 720
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 1 035
  • София
Харесвам почти всички животни. Все още имам котка. Стана на 14г., милата ми старица.  Имахме къща  в центъра. Един ден осъмнахме с кашон пълен с котенца в двора. Бяха прекалено малки за да се справят без майка. Само белята оживя.
Разбирам предпочитанията ти. Аз съм така обсебена от конете, но понеже откъм имот и финанси не мога да си позволя кон....  отглежам котка. Преди това кучета, папагали, чавка. Дори и сойка.
Това, което написах беше общо за Българите. Повечето хора не искат улично куче не заради външността, по-скоро заради паразити, болести и т.н. Нищо, което да не може да се реши с нужните препарати и медикаменти. Предразсъдъци.

# 1 036
  • София
Обожавам конете  Heart Eyes Ако можеше по софийските улици вместо бездомни песове да се разхождат коне, щях да съм в постоянна еуфория  Laughing

Яздя от съвсем малка, научиха ме брат'чедите на село. Не мога да се похваля с идеална стойка или техника, но пък го правя с кеф, който граничи с екстаз. Дребната се качи на кон за първи път на три и се оказа, че е майчичко. Но тя по начало обича всички живини, до степен, че не дава да убиваме молци, паяци и прочие същества.

# 1 037
  • София
....Повечето хора не искат улично куче не заради външността, по-скоро заради паразити, болести и т.н. Нищо, което да не може да се реши с нужните препарати и медикаменти. Предразсъдъци.
E, не са толкова прости хората. Според мен не искат улично, защото другите ще ги виждат да разхождат помияр, което хич не е престижно в очите на съседите. На Балканите сме  Laughing

# 1 038
Обожавам конете  Heart Eyes Ако можеше по софийските улици вместо бездомни песове да се разхождат коне, щях да съм в постоянна еуфория  Laughing

И в какви купчини лайна щяхме да сме.

# 1 039
....Повечето хора не искат улично куче не заради външността, по-скоро заради паразити, болести и т.н. Нищо, което да не може да се реши с нужните препарати и медикаменти. Предразсъдъци.
E, не са толкова прости хората. Според мен не искат улично, защото другите ще ги виждат да разхождат помияр, което хич не е престижно в очите на съседите. На Балканите сме  Laughing
Аз си осинових кучето директно от улицата и сега си я разхождам с най-голямо удоволствие. Преди седмица дори бяхме на 7-те рилски езера. Въобще не ме интересува какво ще си помислят някои комплексари, дето са си взели породистото куче, само защото отстрани изглеждат много престижни.

Мисля, че една огромна част от кучкарите се радват на всяко куче, независимо дали е породисто или не.  Peace

# 1 040
Как така престижно  newsm78 Престижно е да имаш някакви заслуги в определена област или да си уважавам специалист в професията си или нещо такова. Куче, какво общо има с престиж newsm78

# 1 041
  • София
Как така престижно  newsm78 Престижно е да имаш някакви заслуги в определена област или да си уважавам специалист в професията си или нещо такова. Куче, какво общо има с престиж newsm78
За някои индивиди както колата, телефона и часовника са символ на престиж, като нищо може и кучето. Особено ако е някаква хипер скъпа порода.

# 1 042
С вещите донякъде демонстрират стандарт - скъп автомобил с личен шофьор, обувки и чанта за общо 5к и такива неща. Но кучето е живо същество, приятел и член на домакинството. Не е вещ. Но като се замисля, някои хора и с децата си се фукат като с вещи.

# 1 043
Ако човек обича животните искрено и истински, няма значение дали кучето има порода.
Забелязвам много хора, които разхождат непородисти кучета - абсолютно никакви предразсъдъци нямат в това отношение. Искрено се радвам на обичта им към животинките, особено пък ако са осиновени. Животинката си е животинка.

# 1 044
Ако човек обича животните искрено и истински, няма значение дали кучето има порода.
Забелязвам много хора, които разхождат непородисти кучета - абсолютно никакви предразсъдъци нямат в това отношение. Искрено се радвам на обичта им към животинките, особено пък ако са осиновени. Животинката си е животинка.

?

# 1 045
  • София
С вещите донякъде демонстрират стандарт - скъп автомобил с личен шофьор, обувки и чанта за общо 5к и такива неща. Но кучето е живо същество, приятел и член на домакинството. Не е вещ. Но като се замисля, някои хора и с децата си се фукат като с вещи.
Обясни го на фукащите се.

# 1 046
Избягвам да общувам с такива хора. Не конкретно заради куче, ако имат, а цялостно поведението е дразнещо. Това имам, онова имам.

Уф, на селото ми всички баби се хвалят с всевъзможни "постижения" на внуците си. А аз не давам никакъв материал в този смисъл на баба ми и тя самата не обича, по-стеснителна е. Та виждам, че понякога й е криво, като се започне "наддаването", кои внуци са по-по-най... Предполагам, че това е същия тип хвалене, но трета възраст...

# 1 047
Обикновено се хвалят кой колко се е изучил , а не с колите и кучетата на внуците си.

# 1 048
Хвалят се със самите внуци, кой колко пари получава, къде е пътувал, такива някакви, с колата на внуците си също не е изключено. Изтъкват се. Грозна работа. Но това е офтопик.

# 1 049
  • София
E, защо да е грозна работа - гордеят се с внуците, а и на внуците би било приятно. Освен това съпреживяват нещо непреживяно от тях. Мило е. Пък точно от бг-мамите да чуя, че това е "грозна работа" звучи смешно. Тук се изтъкват и споделят всякакви постижения, особено на децата ни. Да искаш да споделиш успехите на някой близък със света е съвсем нормално чувство.

Общи условия

Активация на акаунт