Кучкари vs останалите

• 68 692
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 1 050
За хваленето и парадирането говорихме и малко се отплеснах, извинявам се.

Но тук споделиха, че хората се фукат с кучетата си, а аз съм го виждала с внуци да се прави това и затова споделих.

Иначе да споделя, че живея на края на града, след което следва поле. В полето има глутница, лаят и плашат съседите. Съседка се обадила на съответните институции, както си му е реда. Казали й, че щом няма доказана агресия, нищо не могат да направят. Неофициалният им съвет бил, ако кучетата пречат - да ги отрови  Sick

# 1 051
Много ме дразни това "отровете ги, няма да ви издадем". Защо трябва аз да им върша работата, вместо да се приеме приспиването на безпризорни, които две седмици никой не е потърсил или осиновил. Няма как без приспиване да се оправи положението, навсякъде работят по този начин. А новородени бебета следва веднага да се евтаназират, не е нужно да се чака да станат гнусни мастии, че ги кастрират.

# 1 052
  • София

Но тук споделиха, че хората се фукат с кучетата си, а аз съм го виждала с внуци да се прави това и затова споделих.

Иначе да споделя, че живея на края на града, след което следва поле. В полето има глутница, лаят и плашат съседите. Съседка се обадила на съответните институции, както си му е реда. Казали й, че щом няма доказана агресия, нищо не могат да направят. Неофициалният им съвет бил, ако кучетата пречат - да ги отрови  Sick

Екоравновесие?

# 1 053

Иначе да споделя, че живея на края на града, след което следва поле. В полето има глутница, лаят и плашат съседите. Съседка се обадила на съответните институции, както си му е реда. Казали й, че щом няма доказана агресия, нищо не могат да направят. Неофициалният им съвет бил, ако кучетата пречат - да ги отрови  Sick
Като в оня виц:
-Ало, 112?
-Да
-В къщата ми има змия
-От защита на животните ли сте?
-Не
-От екоравновесие?
-Не
-Убийте я с лопатата тогава.

# 1 054
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Обикновено се хвалят кой колко се е изучил , а не с колите и кучетата на внуците си.
Трудно се схващат такива дребни детайли тук Peace

# 1 055
Дори и с колите им да се хвалят, не виждам нещо лошо. От край време хората се опитват да осигурят на децата си по-добър шанс и живот и ми се струва нормално да се гордеят ако с трудът си са успяли да подпомогнат децата и внуците.

Бабите и дядовците не могат да ме подрязнят с хвалбите за внуците си.

# 1 056
Темата не е за това. Но само ще кажа, че хваленето на възрастните и аз го разбирам, те това им е останало на хората. Виждала съм случаи, в които ти става мило, чак тъжно. Човекът не е виждал внучка си от 10 години, но с такава топлина говори за нея и някакви разхвърляни факти чул от тук от там от родителите й.
Но в моето село нещата са ескалирали отвът границите на милото. Обърнали са го на състезание, с това се започва и с това се приключва. Особено често се коментират заплатите на младите. То щото в нашата страна заплатата е отражение на квалификация и труда... както и да е. Наистина е отблъскваща гледка, малко приличат на рибарите, които лъжат, колко голяма риба са хванали.

# 1 057
  • София
Обожавам конете  Heart Eyes Ако можеше по софийските улици вместо бездомни песове да се разхождат коне, щях да съм в постоянна еуфория  Laughing

Яздя от съвсем малка, научиха ме брат'чедите на село. Не мога да се похваля с идеална стойка или техника, но пък го правя с кеф, който граничи с екстаз. Дребната се качи на кон за първи път на три и се оказа, че е майчичко. Но тя по начало обича всички живини, до степен, че не дава да убиваме молци, паяци и прочие същества.

Щастливка си, аз нямах село. И понеже цял живот си мечтая за това, на стари години почнах да ходя в една конна база. Абсолютно неугледна, кончетата са наша планинска порода. Но пък джиткаш направо по пътеките на Витоша. Ей, голям хеф!  Laughing Стойка и техника нямам, няма и да имам. Рядко ходя, нямам много свободно време. Но това е пълното щастие за мен!

Последна редакция: чт, 29 сеп 2016, 18:50 от Debora_69

# 1 058
  • София
....Повечето хора не искат улично куче не заради външността, по-скоро заради паразити, болести и т.н. Нищо, което да не може да се реши с нужните препарати и медикаменти. Предразсъдъци.
E, не са толкова прости хората. Според мен не искат улично, защото другите ще ги виждат да разхождат помияр, което хич не е престижно в очите на съседите. На Балканите сме  Laughing
Повярвай, работих половин година в кучкарник. Достатъчно прости са и само заради скрупулите си относно мнението на съседи и други.
Важното е какво мислят хората, които уважаваме и обичаме. Останалите си имат семейства, да си гледат там... Не е Балкански синдром това, наследство от соца е.

# 1 059
Оф, тъкмо днес видях пак една каруца с водач - ром и много мършавичко конче. Направо, толкова гадно ми стана. Как не ги е срам тия?! Не глоба, не затвор, ами не знам, какво трябва за тези. Наред с новината за зверствата от тийнове с куче  Sad

# 1 060
Ромът охранен ли беше? За неговата мизерия дали ще се възмутиш?

# 1 061
Тц, грам не се възмущавам. Това е човек с глава на раменете си, здрав, прав. Неговата мизерия е личен избор (много фактори влияят, но в крайна сметка е личен избор), а това на кончето е аналогично на робство.

# 1 062
  • София
Не е личен избор, родиш ли се циганин - цял живот си циганин. Има много противни между тях, но има и много свестни. Както и при нас, бялата раса.

# 1 063
Тц, грам не се възмущавам. Това е човек с глава на раменете си, здрав, прав. Неговата мизерия е личен избор (много фактори влияят, но в крайна сметка е личен избор), а това на кончето е аналогично на робство.
Странно как всички се пишете много милозливи, а такива гадости бълвате, че тръпки да го побият човек Tired. Дано не ти се налага никога да разбереш, че мизерията в огромният си процент не само не е личен избор, но е и спирала без изход.

# 1 064
Има достатъчно примери на цигани, които са се измъкнали от гетото и са пълноценни на обществото и семействата си. И е ясно, че са цигани, но не са нито неуки, нито бедни, нито неграмотни. Цигани винаги ще бъдат, то не е нито срамно, нито обидно.

Общи условия

Активация на акаунт