С какво ви дразнят свекървите- 68

• 97 752
  • 830
  •   1
Отговори
# 525

А ако имаш син и той е биещият ще го защитаваш на всяка цена ли?

По скоро ще го хвана " на къс пас" и ще му набивам "канчето" докато не му дойде акъла.И бих защитила снаха си.

Ако синът ми е насилник бих се чувствала като провалила се майка.

# 526
  • Бургас
Аз бих се чувствала като провалена майка не само ако детето ми е насилник, но и ако е жертва на психически и/или физически тормоз. Надявам се да възпитам достоен човек, а не избиващ комплекси простак или смачкана и неуважаваща себе си личност.

# 527
[quote author=miss july link=topic=937885.msg33655934#msg33655934 date=1472832313
 Надявам се да възпитам достоен човек, а не избиващ комплекси простак или смачкана и неуважаваща себе си личност.

[/quote]

Аз също.

# 528
Много сте категорични кога и как бихте се чувствали, но едно е на теория, друго - на практика.

# 529
Много сте категорични кога и как бихте се чувствали, но едно е на теория, друго - на практика.

Съгласна съм с теб. Тепърва има живота да ме лашка и кой знае някой ден каква изкуфяла тиква ще бъда.

# 530
  • Бургас
Е как да се чувства една майка, чието дете не е читав човек.

# 531
Ако се случи дъщеря ми да попадне на някакъв кретен, който ще има наглостта да й посегне, последното, което ще ми дойде на акъла, е че тя не е читав човек. Ще дам всичко от себе си, за да не възпитам "жертва", обаче ако някой някъде го избие на агресия срещу нея, няма да я обявя за виновна и да се срамувам от детето си.

# 532
  • при късмета
Ставаше дума за обратния случай, ако детето ти е агресора.
Другото е ясно. Всъщност с една подробност, ако самата жертва иска да сподели. Много често този който крие проблем с агресия и насилие е именно жертвата

# 533
  • София
Е как да се чувства една майка, чието дете не е читав човек.
Зле, но много рядко при читава майка, детето не е читаво.
А, няма как да бъдеш читава майка, ако си хвърлиш детето на ясла, после на градина, оттам на училище.......
Та, ти всъщност, няма да го познаваш, какво остава да изградиш връзка на доверие и привързаност, която да издържи на света навън през пубертета.

# 534
  • при късмета
А, няма как да бъдеш читава майка, ако си хвърлиш детето на ясла, после на градина, оттам на училище.......

Значи на стотиците хиляди деца по градини, ясли и училища майките не са читави?  ooooh! Този ти бисер бие всичките ти до сега. Нося те в смешките

# 535
Стана ясно  кой  е виновен за моралния  упадък на нацията-детските ясли и градини,всички почти  минаха  от там през соца.

# 536

Значи на стотиците хиляди деца по градини, ясли и училища майките не са читави?  ooooh! Този ти бисер бие всичките ти до сега. Нося те в смешките
Чак да не са читави майките е доста крайно. Но има известна доза истина в думите на Абсурт. Не че не са читави тези майки. Съвсем не. Но, ако излизам от работа в 17-18ч. и съм у дома средно към 19, кога, да му се не види, кога изобщо бих могла да видя децата си и да общувам с тях?! За 2-3 часа, които остават до лягане, кое по-напред? Да готвя ли? Пералня ли да пускам? Или да седна и да изслушам децата като хората? Но това не е за тази тема. Сори за офф-а.

# 537
Може и да ти се повръща,но  не се сдържах да те иронизирам.
Соцът няма да се върне- нямало това,което описваш,масово нямало ,иначе всичко си имало.Големите градове  винаги са  били опасно място.И точно соцът  унищожи селата,първо със селското стопанство,най-голямата му грешка национализиране на земята и   ограничаване на собствеността до  един дом.Трудно е   да се спори с теб.И не ми е приятно.И не мисля  да се впечатлявам какво   ти се прави от мен.Не съм длъжна и винаги да съм сериозна в мненията си.Когато съм си личи.
Но  имаш право на мнението си  и   ти го приемам ,то е  твое.Не  го споделям обаче.

Уиш ,вярно  е,че няма време.Работехме от 8 до 17 с час почивка на обяд.Имахме големи семейства ,с всички неудобства от това,сега една не иска да живее  със свекъри.Колкото да не помагат ,не вредят на децата,викат по тях,не допускат   големи бели ,улиците  бяха за игра  и безопасни,поне на село  и  сега е почти така.Но  когато иска човек,намира начин да общува ,забравя за нета,не щрака  заедно с децата.То  е един период на изграждане и  израстване ,после общуването е на друго ниво.
Ама  детските градини  не са виновни.И тогава  ги имаше.

# 538
А да ти е минавало през ума, че които имат възможност си гледат децата, по ясли и градини са само децата, чиито родители нямат друга алтернатива?
Съвсем встрани от темата отидохме, но освен родителите, чиито деца са по ясли и градини поради финансови причини, има и такива, които ги дават в тези институции, защото не им се занимава с децата. И във форума е имало писания на такива майки, и в живота се срещат. Познавам една майка, която не работи. Мъжът ѝ осигурява семейството финансово. Но тя изпрати детето си на една година на ясла с аргумента "Всеки трябва да мине по реда си". Но силно се надявам, че подобни родители не са мнозинство.

# 539
Пак ли ще въздишаме по соца?
Моята баба, за която съм разказвала и друг път, дето освен соца помнеше и войни разни, та точно от нея съм чувала за наркотици. Може да не са били масовка, както сега, ама че ги е нямало съвсем, хайде стига. Stop
Времената са различни. Хората са различни, животът е различен.
Да заведеш детето на ясла, градина и училище си е в реда на нещата.
Иначе, ако го държиш у вас не вярвам да успееш да замениш всичко, което тези институции биха дали.
Дали там има контрол е отделна тема.
И въобще тва няма общо със свети свекърви.

Общи условия

Активация на акаунт