С какво ви дразнят свекървите- 68

• 97 715
  • 830
  •   1
Отговори
# 720
Смешно е наистина, гледам така да го приемам, но е признак на НЕуважение. Чудя се, как ли ще реагира майчето, ако аз при следващото наше посещение у тях си занеса приготвена от мен храна и демонстративно разсипя на всички от нея, а нейното си остане във фурната или където newsm78 В неделя ще идва и този път изришно помолих синът й, да я предупреди да не носи нищо, защото имаме много или да измисли нещо. Та за повода вече съм измислила 3-степенно меню + любимата торта на моя любим, която обожава и ме хвали пред всеки с нея. Да видим  Laughing Допускам, че въпреки предупреждението пак ще се направи  на ударена, но този път няма да отстъпя!  Naughty Боже, добре, че не сме под един покрив. Иначе мила женица, много ме обича уж, но това съперничество.. на базата на какво?! ме кара само и само да си правя изводи.

# 721
  • Бургас
Лана  Joy. ужасно е това, но и смешно. Аз съм споделяла тук за моята свекърва, с която не сме имали проблеми, защото живеехме отделно и не сме имали отношения като гледане на дете и пр. Въпреки това, тя никога не ядеше, когато сме ги канили на гости. Носеше хляб и си го дъвчеше цяла вечер, а не е като да не мога да готвя. Поне стомашно неразположение не е получавала, защото много се пазеше.

Даже и на синът и му беше направило впечатление. Така и не разбрахме каква и е драмата да не яде храна, приготвена от мен. Явно се е страхувала да не я отровя  Mr. Green

Това гризене на хляб по време на цялата вечеря ме побъркваше.
Трябваше да я посрещнеш с чиния с надробен хляб да си кълве цяла вечер като кокошка.

Щъркелче, как ще я забрави детето като ви се е лепнала като гербова марка, че чак забравя да се изнесе от вас. 

# 722
Така и не разбрахме каква и е драмата да не яде храна, приготвена от мен. Явно се е страхувала да не я отровя  Mr. Green

Ааааааа, моля ти се! Натравянето е запазена марка на моята свекърва! Даже започвам да се притеснявам как сега за цяла бременност не е успяла да ме вкара в болница... но то явно, защото при нея ям само салати  Thinking

Лана, страхува се, че може да я изместиш от единствената до сега можеща жена... било то в кухнята или някъде другаде! Но в крайна сметка, не се ли страхуват всички свекърви от това?!

# 723
Не знам. Все тая ми беше, макар че и се дразнех от време на време, но понеже рядко сме се събирали у нас не е било голяма драма.

Баща ми беше голяма претенция за яденето и винаги, когато ходехме на гости или на ресторант той ядеше предварително  ooooh!. Логиката му беше, че ако не му хареса храната, няма да е гладен, а ако е хубава, все някак ще я намести.

Свеки не блести с готварски умения, но пък са и приемливи били манджите.

# 724
  • Северозапада
Аз се извинявам, ако мнението ми е прозвучало грубо, но на първи прочит -местожителство София и липса на квартири, налагащо отиването на свекървите на село, използването на "нашата баба" вместо "бабата на детето" ми или "моята свекърва" не ми прозвуча добре. Както писах по-горе тренирам за свекърва и смятам, че от такъв вид комуникация произтичат  понякога измислени проблеми.

Вземам си бележка  Peace

# 725
  • Бургас
Между другото това с неяденето и носене на манджи си има разумно обяснение - има гнусливи хора, на които им е неприятно да ядат по хората. Бабата на ММ си е признавала, че я е гнус да яде в чужди къщи.

# 726
Лана  Joy. ужасно е това, но и смешно. Аз съм споделяла тук за моята свекърва, с която не сме имали проблеми, защото живеехме отделно и не сме имали отношения като гледане на дете и пр. Въпреки това, тя никога не ядеше, когато сме ги канили на гости. Носеше хляб и си го дъвчеше цяла вечер, а не е като да не мога да готвя. Поне стомашно неразположение не е получавала, защото много се пазеше.

Даже и на синът и му беше направило впечатление. Така и не разбрахме каква и е драмата да не яде храна, приготвена от мен. Явно се е страхувала да не я отровя  Mr. Green

Това гризене на хляб по време на цялата вечеря ме побъркваше.

Няяякога си е било правило да не ядеш абсолютно нищо в домът на враговете си  Mr. Green
Дали не е това причината.

# 727
Между другото това с неяденето и носене на манджи си има разумно обяснение - има гнусливи хора, на които им е неприятно да ядат по хората. Бабата на ММ си е признавала, че я е гнус да яде в чужди къщи.

Виж, за това не се бях сетила. Има го като вариянт, но нито аз, нито мъжът ми сме израстнали в семейства от "хайлайфа" , че чак такива претенциии  и фръцкания, ама знам ли. До човек си е сигурно.. и въпреки това дълбоко в мен нещо ми говори, че в друго е разковничето. Защото ако си гнуслив, като отидеш на гости, ще кажеш, че не си гладен, или че имаш някакво неразположение, ако чак толкова не можеш да вкусиш. Но умишленото натрапване на няколко приготвени от теб неща и то в промишлени количества, като се има предвид, че сме само 2ма вкъщи, говори друго. Аз поне като отида на гости, обикновено правя някакъв десерт, колкото да не ходя с празни ръце, дето се вика. А не умалуважавам труда на домакинята, като си занеса всичко от вилицата до филията хляб, едва ли не.

# 728
  • Бургас

Виж, за това не се бях сетила. Има го като вариянт, но нито аз, нито мъжът ми сме израстнали в семейства от "хайлайфа" , че чак такива претенциии  и фръцкания, ама знам ли. До човек си е сигурно.. и въпреки това дълбоко в мен нещо ми говори, че в друго е разковничето. Защото ако си гнуслив, като отидеш на гости, ще кажеш, че не си гладен, или че имаш някакво неразположение, ако чак толкова не можеш да вкусиш. Но умишленото натрапване на няколко приготвени от теб неща и то в промишлени количества, като се има предвид, че сме само 2ма вкъщи, говори друго. Аз поне като отида на гости, обикновено правя някакъв десерт, колкото да не ходя с празни ръце, дето се вика. А не умалуважавам труда на домакинята, като си занеса всичко от вилицата до филията с хляба, едва ли не.
Няма да яде един път, два пъти, а после. Реално ако не ядеше нищо, пак щеше да те дразни , че не ти уважава гозбите. Имат си странности хората и това е. Когато бабата на ММ го сподели това , не съм се засегнала - къщата ми, посудата ми и аз самата сме чисти. Приемам го като особеност на човека. Свеки и тя като майка си е споделяла същото - че не може да яде у всеки.
Честно казано аз не обичам да се чудя и директно си питам човека ако нещо ме гложди /ако разбира се, сметна за удачно да питам/.....естествено с благ, загрижен тон  Mr. Green

# 729
Аз моята съм я питала. И отговорът все беше, че не е гладна Simple Smile.

Както казах, нямали сме проблеми, но не съм и любимка. Имала е разни изцепки, които съм пренебрегвала, защото не си е струвало като не ми е в къщата.

# 730
Ами в неделя, ако пак откаже да опита директно ще я попитам. Надявам се да не се засегне, а и се притеснявам от реакцията й. Не желая да си разваляме рано-рано отношенията.. само на 2 годинки са  Mr. Green Пък от друга страна е хубаво да си каже, но ако е от инат, чудно какво ли оправдание ще измисли. Laughing Кой знае с какво ще ме изнендада с това гостуване. С всяко следващо си показваме нови и нови магарии.  newsm78

# 731
Мъжът ти как гледа на цялата тази ситуация? Взима ли някакво отношение?

# 732
  • Оптимист по принуда
Ами тя не подхожда с много уважение към отношенията ви, тъй че спокойно си я питай.

# 733
В новото жилище ще си сложа направо нейн портрет...
Това е отлична идея. Само трябва да нарисуваш червено кръгче между очите, а ние ще ти изпратим стрелички. Mr. Green

# 734
Абе, в крайна сметка какво ти пука яде ли, не яде ли? Ако иска. Тя ще седи гладна, а и ще има повече за теб. Аз моята така я оправих, не искала да яде и е намусена, започвах да се радвам, че ще има повече за мен, защото обожавам тази манджа и тва е. То па ай сиктир и принцесите.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт