Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - 2

• 70 517
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Елеа, моите не са точно картофени кюфтета Laughing, но и не стават тикляви Mr. Green
Ако ти се експериментира. Аз сварявам картофите, намачквам ги и добавям сирене на вкус. Аз винаги слагам и някаква зеленина от рода на броколи, спанак, кейл, но не е задължително. Оформям малки кюфтенца върху хартия за печене и пека на умерена фурна до покафеняване отдолу, после обръщам и пека още около 5 минути. Моите деца умират за тях. Отвън стават хрупкави.
Ооо,експериментира ми се и още как!Това е идеална рецепта и за бебенце...Но без яйце,не се ли разпадат...Аз добавямяйце и  малко  брашно,за да се оформят добре Thinking

# 136
Елеа, моите не са точно картофени кюфтета Laughing, но и не стават тикляви Mr. Green
Ако ти се експериментира. Аз сварявам картофите, намачквам ги и добавям сирене на вкус. Аз винаги слагам и някаква зеленина от рода на броколи, спанак, кейл, но не е задължително. Оформям малки кюфтенца върху хартия за печене и пека на умерена фурна до покафеняване отдолу, после обръщам и пека още около 5 минути. Моите деца умират за тях. Отвън стават хрупкави.
Ооо,експериментира ми се и още как!Това е идеална рецепта и за бебенце...Но без яйце,не се ли разпадат...Аз добавямяйце и  малко  брашно,за да се оформят добре Thinking

Не се разпадат, сиренето ги държи Peace Даже и само с лъжица за сладолед съм ги изсипвала и после съм ги сплесквала с ръка отгоре и пак не са се разпадали hahaha

# 137
Ще опитам тези дни и ще ти се отчета:) HugЩе направя и млечен сос с копър-хихи chef

# 138
Ще опитам тези дни и ще ти се отчета:) HugЩе направя и млечен сос с копър-хихи chef

Супер Hug

# 139
Моите картофени кюфтета са още по-лесни от на Галчето.

Отивам до магазина, купувам това и мятам във фурната  Laughing

Картофените кюфтета винаги са ми били много пипкави и предпочитам да направя огретен. Сварявам и настъргвам картофите, овкусявам с мъничко сол, черен пипер, чубрица, магданоз. Натрошавам отделно сирене, което също овкусявам по този начин, без солта разбира се. После в намазнена тава редя ред картофи, ред сирене, и така докато стигна до последния ред картофи. Заливката е въпрос на личен избор. Аз я правя като за мусака - кисело мляко, яйца, брашно, сода. Може да се сложи кашкавал.

Слагала съм и шунка. Изобщо този огретен търпи всякакви модификации  Laughing

Последните картофени кюфтета, които правих, ми отнеха повече време, а на вкус са същите като огретена. Тогава и изхитрях и свърши ерата на картофените кюфтета.

# 140
  • Sofia
Аз обичам печени картофени кюфтета,но не и огретен Wink ,иначе го правя и опитвам понякога,но не ми е любима храна.
Днес,з-топъл сандвич,кис.мляко с чия,по-късно диня и праскови,о-тиквички с ориз,следобед-пъпеш,фрапе,в-салата и печена пастърва

# 141
Моите последните нахутено -магаданозено - картофени кюфтета станаха просто перфектни като за моя вкус Simple Smile
Днес
закуска - чиа с боровинки и кокосово масло за  мен, децата поискаха принцеси с кайма, печурки и кашкавал
за обяд ядох в заведение салата от марули, авокадо, киноа, чери домати с парчета печен в ресторанта хляб и два вида дип - от нахут и от босилек /беше чудна/, децата са яли леща за обяд и салата от домати и краставици
за вечеря за мен леща и манджа от зеленчуци с късчета пилешко /домати, чушки, патладжан, тиквички, моркови/q за останалите само зеленчуково -пилешкото ядене  Simple Smile
Нещо пак съм го подкарала приоритетно на въглехидрати, но през лятото повече това ми се яде Simple Smile Пък и странното е, че не пълнея от тях, даже имам минус.

Последна редакция: вт, 30 авг 2016, 21:02 от Аmanda

# 142
Аз обожавам картофи, но ги избягвам. Допреди 3-4 години сигурно поне 3 пъти седмично консумирах пържени картофи, но ми бяха толкова вкусни... На баба картофите от село ммм  Blush След това спрях. Сега хапвам картофи 2 пъти месечно някъде. Към ориз не ме влече така, както към картофи.

Днес закъснях за работа и закуска нямаше  Laughing До 2:30 стоях гладна докато накрая успях да изляза в обедна и да хапна набързо. Взех си печени моркови с мед (изобщо никакъв мед не усетих), задушени броколи, чери доматки и хумус. После и едно парче бананов кекс и един банан  Laughing Тия моркови и броколи не ги усетих изобщо. Вечерята пак ще е навън, днес се очертава да се прибера доста късно.

# 143
На мен също оризът не ми е от любимите, но без картофи не мога Simple Smile
Днес закусвах кафе с домашно приготвен кекс - това вкъщи е чисто чудо защото от повече от 3 години не съм правила такъв десерт, защото не ни се е дояждало изобщо. Обядът беше телешко с картофи и шопска салата. За вечеря ще излизаме и още не знам каква ще бъде Simple Smile

# 144
Аз дълго време ограничавах ориз и картофи, но с времето разбрах, че по-ефективно за мен е да намалявам количествата, а не видовете храна.
Днес до пет следобяд нищо не бях яла, забравих Simple Smile, а и не ми остана време да мисля за храна
за вечеря печен миш-маш и пилешка супа с една филия хляб
Останалите също ядоха това за вечеря, децата на обяд са искали макарони с домашен доматен сос , закусваха кисело мляко с овесени ядки. Към тяхното дневно меню и доста чери домати, грозде.

# 145
Аз закусих филия с масло
О пълнени тиквички с моцарела
В печено пиле със салата Simple Smile

# 146
Привет от другата страна на океана Wink

Закуска - овесени ядки с кефир и замразени сини боровинки и чия и канела
Обяд -аз бях приготвила на ММ да сготви макарони, но не му останало време Rolling Eyes и завел децата на ресторант шведска маса Sunglasses
Вечеря - още не съм я измислила, сега ще ходим да пазарим, че вкъщи няма нищо след великото преселение на народите hahaha

# 147
Галче, добре си се завърнала Simple Smile

# 148
Галче, добре си се завърнала Simple Smile

Мерси Hug

За днес

закуска - овесени ядки с воден кефир, брашно от баобаб, ленено семе, микс от плодове
обяд - нахут с яйца и доматен сос със сурови моркови
вечеря - ще пробвам киноа хлебчето с начупен овес и ще го съчетая със скариди; със зелена салата /най-после Laughing/ със зеле и домати със сирене и конопено семе

Вчера не ми остана време, но днес трябва да подквася мляко.

ММ от престоя в БГ е качил 6кг Shocked Аз съм си на същите кг Flutter

# 149
E, Галче, поне знаеш, че не е гладувал и си е угаждал  Laughing

ММ също ще е без мен за около две седмици, защото се налага да се прибере до България, та ще видим и този експеримент как ще мине. Спомням си последния път като се прибрахме двамата, всеки искаше да ни храни, то не бяха пити, не бяха пържоли, сирена... Аз бях лепнала някакъв вирус със стомашни проблеми и не можах да хапна почти нищо, близо 5-6 дни ме държа, но ММ така обилно си хапваше, че сега само се моля да не се върне 100 кила.

закуската е смуути и кафе

за обяд може да направя бъркани яйца и салата

вечерята не е измислена, но имам една салата с печен пипер, която снощи забравих да сложа на масата  Laughing

Вчера вечеряхме скариди с лук - моя импровизация. Запържих лук, сложих малко червен пипер, кокосово мляко и доматен сок. Скаридите овкусих с босилек, черен пипер, и вече не помня какво. Получи се много приятно.

Общи условия

Активация на акаунт