Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - 2

• 70 498
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Цитат
разните "вредности" са само за опитване и не водят до наяждане, а до разяждане 35 и не доставят нищо необходимо на организма

Ааа, Галче, не съм съгласна. Доставят щастие. Това в кръга на шегата  Laughing

Аз продължавам да мисля, че черният шоколад е полезен. Самият шоколад (обикновеният млечен) е вреден заради захарта и маслото, не заради какаото. Като се елиминират тези съставки, остава 70-80% какао, както е при черния шоколад, а това е добър антиоксидант. Има редица кремове и маски за лице с какао, което значи, че едва ли предизвиква кожни раздразнения. Това са си мои разсъждения, де  Blush

# 91
Мими, разконспирира ме Wink аз изядох една курабия, по-скоро мъфин-кексче беше с една голяма праскова; ледените близалки бяха за децата Whistling
Обядът и вечерята чинно си ги изядох hahaha
Това вече е друго нещо....Simple Smile
Не знам защо май само аз не харесвам американските храни....всичко ми е странно, необичайно.....
Успях да опитам кухнята във Вашингтон, Маями, Денвър и СФ. За един месец почти нищо не ми допадна.....освен многообразните плодове.....а и още нещо странно hahaha, хареса ми колата....в България съм пила кола десет пъти в живота си, не я обичам никак Simple Smile

# 92
Завиждам благородно на всички, които не проявяват интерес към чипса и сладоледа  Grinning. Ако трябва да съм честна - не бих отказала нито едно от двете въпреки че искрено успявам да ги избягвам през последните години. Има нещо вярно в това, че носят щастие  Grinning

Колкото до днешното меню - закуска - кафе, обяд - сготвиха ми странната комбинация от ориз и боб (с изненада установих, че ми хареса), следобедна закуска капучино и ягодов шейк, вечеря - чушки с катък, кълцана наденица и шопска салата с десерт пишмание. Вечерята ме довърши, но имахме гости и се самозалъгвам, че ми е простено Simple Smile

# 93
Ехи, съгласна съм с теб за шоколада Flutter

Аз обаче го слагам в категория изкушения, защото започна ли го, не мога да мина само с едно две парченца, докато не го свърша, не спирам Blush

Ванди, аз също обичам комбинацията от ориз и бобови и с леща съм го готвила. Нали за веганите това е една от комбинациите за набавяне на пълноценен протеин.

Мими, сподели какви американски храни хапваше, стана ми интересно Thinking

# 94
За цяло лято съм яла два пъти домашен сладолед - от този със замразения банан и някакъв друг плод по избор. Хич не съм по сладоледа, никога не мога да изям цял от тези по магазините. Черен шоколад ям от време на време, десетина пъти годишно максимум, обикновено, ако някоя колежка черпи или понякога пред цикъл.
Но това не означава, че ям малко, просто с годините се възпитах да не харесвам такива храни, защото имам ужасна наследственост за дебелеене, пък и никога не съм била слаба. Аз съм забелязала, че хората, които имат предпочитание към сладки храни, обикновено са много кльощави. Поне в обкръжението ми са такива. Явно като изядеш един шоколад и после цял ден нищо не ти се яде.
За днес е предвидено
закуска оризово блокче с домат
обяд нахутено-картофено-магданозени кюфтенца
вечеря скумрия на скара и салата

# 95
Галче, ядох наденички със салца, телешко с боровинков сос,крем супа от раци с целина, някакви пикантно сладникави меса в Маями, суши, бях в Стек ресторант в Сан Франциско, месото се поръчваше по една нарисувана крава в менюто, от която част искаш, за рязане носеха яки ножове с дървени дръжки Shocked, десертът беше фламбирани три тестени топчета..... Mr. Green
Ядох на гости в американци морковен сладкиш и някакви пилешки рулца със зеленчуци, които не бяха лоши, но не мога да кажа вкусни....
Не споменавам чипсове, бисквити и пр. защото не ям такива неща Simple Smile
Ядох пълнозърнести санвичи с авокадо и разни кълнове, изобщо не ми харесаха!

# 96
Ох, сладолед мога да ям като за трима. Хапна ли веднъж и край-не мога да се спра... Меню за днес: за закуска:мъфин с ябълка и кафе, обяд: дом.  пица,следобяд: кафе и някой друг плод и за вечеря: рибни кюфтенца със салата от домати, патладжани, чесън и босилек
Днес с малкото ходихме до пазара за зеленчуци и една жевица продамаше крехка тученица и очичките ми светнаха:))) Заредих се стабилно- продаде ни я за 15 стотинки връзката. Станала е отсамосебеси сред фасула и просто решила, че не може да я пренебрегне- била полезна. Толкова се зарадва,  че я купуваме и че няма да стане "зян"Simple Smile

# 97
mimi.7299 какви са тези странни неща  Laughing

Аз никога не съм била на американски ресторант, дори нямам интерес да отида. Ако ще ходим някъде, ще е на китайски, японски, мексикански, италиански или на български.

Имах един даскал, който превъзнасяше американските бургери, е изобщо не ми харесаха, явно си е въпрос на вкус. Предпочитам да си приготвям храната сама, не че не е имало издънки де  Joy

закуската за днес е кафе + смуути с манго и спанак

обяд салата с домати и босилек - вчера си купих една връзка босилек, сигурно има едно кило. Не знам какво да го правя и вероятно ще го замразя. Вие как съхранявате босилека?

вечерята
не е измислена още, но залагам на някаква салата пак, вероятно зелена + риба тон

От днес минавам на детски режим и пия безкофеиново кафе. Май кофеинът не ми се отразява много добре на нервната система, сега ще видим как ще протече експериментът.

# 98
Аз също обичам домашна храна, там бях по работа и не можех много да избирам, да не кажа хич  Simple Smile Бургер също се насилих, не ми хареса, всчко има необичаен, нетипичен за мен вкус.....иначе за тях сигурно са вкусни Sunglasses

# 99
Ехи,  много обичам босилек и си го гледкам на терасата:)Иначе измиваш,  изцеждаш и подсушаваш,кълцаш и прибираш в плик и във фризера и една част в хлодилника( така направено издържа доста). Задължително си направи и едно бурканче с песто  Heart Eyes

# 100
 eleaa, благодаря  bouquet Малко ме притеснява да си направя песто, защото пасаторът ми не е от най-хубавите. Иначе прави хубаво смуути, но за песто не знам дали ще получа добър ефект... Определено ще замразя, сега съм го натопила в чаши с вода защото е на огромни чепки. Преди съм съхранявала в хладилника, обаче му се получават кафеви петънца по листата. Обожавам босилек и аз  Heart

# 101
Ако си го прибрала леко влажен в хладилника се получава,  както описваш- и с джоджена става така( и него го обожавам:). А за пестото- става и с пасатор като сложиш повечко зехтинче Peace

# 102
Закуска: меденка - този път без кафе
Обяд: свинска пържола на скара с картофена салата и салата от домати и краставици
Вечеря: малко картофена салата

Като стана въпрос за експерименти - миналата седмица се опитах за няколко дни да изключа сладкото от менюто си. Беше ми изключително трудно, тъй като никога не съм прекалявала, но не съм се и лишавала от него. Опитах се като нормалните хора да консумирам плодове всеки път, когато ми се дояждаше сладко. Резултатът при мен беше - чувство на глад на всеки два часа! Беше много странно предвид факта, че обикновено в деня ям три пъти и дори доста често пропускам следобедната закуска. Смятате ли, че си въобразявам или наистина зареди липсата на сладко не успявах да се заситя за дълго време?  Thinking

В крайна сметка след тези мъчителни дни реших да се поддам на изкушението и да продължа да си хапвам по мъничко сладко всеки път, когато ми се дояде Simple Smile  Не знам дали някога ще мога да го спра, но поне засега смятам да не се лишавам от него Simple Smile

# 103
отчитам се с неуспешен опит да направя песто. Не знаех, че има и други съставки, освен босилек и зехтин, но с ужас установих, че нямам чесън, да не говорим за останалите неща. В крайна сметка не можах да го пасирам добре, но се изяде.

vandi001 голяма мистерия. И все пак не прекалявай със сладкото  newsm12 Аз не помня откога не съм яла вафли или чист шоколад. Но мен не ме влече към сладко, а към въглехидрати  Sad

# 104
И мен не ме вкече към сладко, ни към тесто, но дай ми кисело, солено и пикантно..... #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт