Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - 2

• 70 505
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
Мими, и на мен ми е трудно да възприема смесването на сладки и солени вкусове, но според разбиранията на американския континент е символ на висша наслада, даже в песни се възпява при нас Whistling Ти пак си яла изискана кухня. При нас ежедневното хранене включва най-често или някакви тестени от рода на макарони, спагети и др. или пица или сандвичи или хамбургери по мои наблюдения. И си мислят, че ядат готвено, като ядат подобни "ястия" Rolling Eyes

Ехи, ние най-обичаме на бюфет да ходим (тип шведска маса) и там хапваме всякаква кухня с изкл. на типично американската Joy

Ванди, според мен е възможно Peace Аз пак ще кажа, че според мен дозата прави отровата. И при мен пълното лишаване от сладко има понякога такъв ефект Crazy

Вчера

закуска - една голяма ябълка и 3в1
обяд - на ресторант, свекър ми имаше РД. Аз ядох агнешки дреболийки в масло с парче пърленка, зеленчуци на скара и зеле  и моркови салата
следобед - виенско кафе
вечеря - направо на десерта минах hahaha: веган шоко торта в Годзила

# 106
Ехи,  въпросът е,  че се е изяло.Пък и пестото,  аз го предпочитам само зехтин и босилек с лимон.С орехи и авокадо ми идва тежичко... Досега хапнахме принцески с моцарела и кашкавал,  домати,  айран,  плодове,  а за довечера ще се събираме родата в нас така че спрятам ръкави:) Ето какво измислих за бебета( без сол)и възрастни: мариновах от снощи пил.  пържоли, ще ги метна на скарата+ варен ориз с масло и бобови за г-ра.. Преди това ще има крем супа от броколи с лимон и синьо сирене... Салати: катък с тученица,  краставичка, копър и чесън и се чудя за другата сали да е селска салата или Капрезе... За десерт- домашна торта... Как ви се струва?  Достатъчно е нали?

# 107
И мен не ме вкече към сладко, ни към тесто, но дай ми кисело, солено и пикантно..... #2gunfire
И аз съм така.
Днес ядох много, защото бях на кръщене на племенницата ми и имаше калорични салати - една яйчена, друга с кус кус и майонеза, към това  питка /опитах и нея/, пържоли, стандартните салата с домати и краставици. Аз направих една с тученица и всички горещо я одобриха - тученица, печени чушки, орехи, чесън, извара и кисело мляко.
На всичкото това ядене, закусихме сутринта и чиа с манго, невероятно вкусна комбинация е.
На мен ми допада сладко -солено в салата . Рядко правя вкъщи, но по заведения ям - например смокини с прошуто и някаква зелена салата, парченца сирене. Последно ядох салата с годжи бери, манго, бадеми, айсберг и ементал и също беше страхотна.
п.п eleaa, сега видях, че питаш дали е достатъчно. Повече от достатъчно е, идеално е Peace

Последна редакция: нд, 28 авг 2016, 15:35 от Аmanda

# 108
Елеа, чак ми се дощя да ти дойда и аз на гости! Simple Smile

Последна редакция: нд, 28 авг 2016, 18:49 от mimi.7299

# 109
Тъй като сготвих твърде много от една манджа, за първи път я правя и се оказа, че дори половин пакет макарони идва нанагорно (а инструкциите са за леваци), и трите ми хранения за деня ще са еднакви. Става дума за макарони с пиле и няколко вида сирена. По принцип мисля, че се прави със синьо сирене, но то буквално мирише на крака и не мога просто да го ям.

# 110
Този аромат на сините сирена е именно това, което го прави деликатес bowuu
Обожавам сините сирена, ама колко са калорични ooooh!

# 111
И аз обожавам плесенясалите сирена Mr. Green

Аманда като каза чия и манго, ето ти една идея за експериментиране Wink http://www.fitnesstreats.com/2013/08/2-ingredient-mango-chia-crackers/

# 112
eleaa, престарала си се  Hug Пестото, или подобието на песто, беше одобрено от ММ, макар  на вид да не беше както трябва. Щом е с босилек, ще се изяде  Laughing

Онзи ден пазарувахме и грабнах една връзка уж с мента, а се оказа джоджен  Joy Слагам си няколко пъти в чая, ами странно ми е. После започнах да душа чепката и да... чист джоджен  Laughing Сега ще правя боб, няма мърдане. Малко зимна манджа, но сигурно ще го направя на чорба, гъст не го обичам.

Закуска
смуути, кафе, ядки, банан

Обяд сигурно боб и салата

Следобедна закуска ще похрупам моркови и целинка

Вечерята ще е като обяда, може само салатата да е различна.

Синьо сирене обичам според зависи  Laughing Ако е на сос, да, но в чист вид ми е малко неприятно. Киселото май е полезно  newsm78 И за пикантното съм чувала добри неща. Само соленото не е за препоръчване сякаш. Е сега ММ купил печени лешници без сол, ами не вървят много...

# 113
Галче, мерси, страхотно Hug И се забавлявах с " нормално е сместа да изглежда като повръщано или тлъст сопол" Simple Smile Вярно така изглежда, но пък е много вкусно.
Ехи, аз обожавам джоджен, даже и в чай ми е страхотен. Подсети ме да си направя тази вечер при всичкото това ядене, действа доста добре.
Синьо сирене харесвам, а странното е, че козе не понасям като миризма. Пък би трябвало синьото да мирише повече.

# 114
Аз лешници всякак обожавам. Даже открих тук 3 в 1 шоко лешник и се влюбих Heart Eyes Все едно ям от шоколадовите бонбони на Сушард с цял лешник Crazy

Не съм сигурна, но мисля, че от комбинациите 3 в 1 на американския континент има само класик Thinking Ехи, ти обръщала ли си внимание дали има различни 3 в 1 по магазините?

# 115
Аmanda, да си призная и на мен джоджена в чая ми допадна, а току що стана и боба - мирише страхотно.

Галче, ако не се лъжа има само два вида - обикновеното 3 в 1 и онова уж по-силното в зелените опаковки. Но ние винаги вземаме от Малинчо (така се казва българският магазин, те са цяла верига и има из Европа и САЩ). Е, не сме купували от повече от година, но имаше един случай дето си бях занесла на работа и една колежка много го хареса. На мен ми идва доста сладко, аз кафето го пия без захар. Но пък изкарах цялото си висше с 3 в 1  Laughing

Иначе по магазините е пълно с пакетчета с готова смес за кафе, само доливаш вода или мляко. Вкъщи имаме такова на Starbucks и е отвратително сладко. Трудно се намират европейските марки, LavАzza има на места, има и едно illy, което ми е любопитно да опитам. Изборът на кафе еспресо е ограничен, тук го пият в ония големи кани.

Сега пия
Скрит текст:
много е хубаво  Peace

# 116
Галче, ти харесваш бомбоните на Сушард...аз май не Simple Smile От СФ донесох три кутии бомбони с макадамия, с ужасен черен шоколад отгоре, никак не се харесаха у нас Simple Smile
Кафето Илли не е лошо, в Стар Бъгс кафетата много ми харесаха, а на семинарите ги носеха в едни големи картонени опаковки, допаднаха ми......и в България има, при нас в мола, винаги пиивам там Simple Smile
Днес менюто
З филийка с кашкавал
О пилешка супа
В гювеч и печен джолан
Аааа по едно време ядох и ябълки.... Simple Smile ...понеже съм командировка и ми се прияде плод....е имаше само ябълки!

Последна редакция: нд, 28 авг 2016, 21:38 от mimi.7299

# 117
Ехи bouquet много ми помогна Hug точно от тази информация имах нужда.
Ние пием ей това
Скрит текст:
от шварц-кафе машина, но си мислех за колегите да взема от тези видове 3 в 1, които ги няма там Sunglasses

Мими, да, харесвам бонбоните, които са с лешник и с тъмен шоколад Heart Eyes

И на мен готовите кафе смески в Канада са ми отровно сладки Crazy ММ си вземаше ей такова купено айс кафе http://www.timhortons.com/us/en/menu/iced-capp.php. После аз започнах да му го правя вкъщи и като беше взел наскоро пак купено, каза че не могъл да го изпие цялото, толкова сладко и безвкусно му се е сторило Whistling Напълно нормално аз не слагам по 3 с.л. захар на едно кафе ooooh!

На нас утре ни е последен ден в БГ, във вторник летим обратно. И пак само се моля да се приберем живи и здрави Praynig

# 118
Галче, добре ли прекарахте, отяде ли се на нашите хубави домашни ястия....
Аз като се прибирам винаги поръчвам да ми сготвят сто неща пилешка супа, шопска,печено заешко, пълнени чушки... hahaha
Честно казано рядко харесвам чужда кухня....харесва ми гръцката, многооо Simple Smile

# 119
Мими, нас ни питаха още оттам като тръгвахме какво да ни сготвят Laughing и ние освен език не можахме да измислим друго, което да не сме го намерили да си го приготвим в Канада Crazy

Пилешка супа редовно готвя като се застуди. Там си купувам вносно българско сирене, така че и шопската салата не ни липсва. Пълнени чушки също правя, но с готов гръцки печен пипер от буркан. Заешко има по магазините, но ние не купуваме. Агнешко по-рядко ядем, само като ходим на бюфет. Аз затова толкова се зарадвах вчера, че в менюто на ресторанта имаше агнешки дреболийки. Чудесни бяха Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт