В момента чета...48

• 78 595
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Страхотна новина, дано излезе скоро и на български език.  Praynig

# 196
Обичах я - Анна Гавалда

# 197
  • София
iv6, недей да пишеш последователни постове един след друг - против правилата на форума е.
Ако искаш да добавиш нещо във вече публикуван пост, използвай опцията за редактиране.
 Hug
На всички можеш да отговориш в един пост, а не в няколко и то последователни.

iv6, когато искаш да кажеш нещо, просто се обръщай към човека с името му. Peace Дори не е нужно да цитираш. Нито да пускаш отделни постове. Така с един отговор можеш доста неща да напишеш към отделни хора.

Ох, че сложно: копи-пейст, назад към форума, влез в другия отговорил ми и т.н., и т.н.

Дами, благодаря.  bouquet Ще се постарая.

# 198
  • София
Не че нещо, но напоследък наблюдавам такава тенденция във форума - да се отговаря с цитат в отделни постове за всеки. Поне в юнската отчетна масово е така. Бройка мнения ли се гони, нова форумска мода ли е, не знам  Laughing

# 199
  • София
Не че нещо, но напоследък наблюдавам такава тенденция във форума - да се отговаря с цитат в отделни постове за всеки. Поне в юнската отчетна масово е така. Бройка мнения ли се гони, нова форумска мода ли е, не знам  Laughing
Моля, Хепи Mijjj, преди да ме обвиняваш в гонене на бройка, прочети за какво иде реч. Ако беше, така щях да се отбележа в хилядите теми, съществуващи тук. Несериозно е, а и не съм графоманка.

# 200
  • София
Не обвинявам никого в нищо, просто споделих впечатления Simple Smile
Извинявам се, ако е прозвучало като обвинение.

# 201
  • София
Не обвинявам никого в нищо, просто споделих впечатления Simple Smile
Извинявам се, ако е прозвучало като обвинение.
Приема се.  Simple Smile Новак съм тук, не знаех това правило. В Камината и други форуми, където съм пребивавала, не е имало такова ограничение. Затова съм благодарна на хората, които ми обърнаха внимание.
Лека вечер, Happy Mijjj!

# 202
Чета "Клара и сянката " на Сомоса. Никога не съм чела нищо подобно. Смаяна съм. Мисля, че авторът е находка и ще потърся и другите му книги. Исках го на хартия, но както се е видяло, ще е на Киндъл. В Читанка има само Зигзаг.
Мисля, че книгата е идеална за Книжен клуб, защото няма начин да не породи дискусии- за стойността на човешкия живот, за изкуството издигнато в култ и самоцел, за характеропатиите и нарушенията, най-вече граничното личностно нарушение ако е така на български език (Borderline personality disorder), което си мисля, че виждам в Клара. Не съм психоаналитик, признавам си, може и героинята да е за друга диагноза, но ми е хоби да диагностицирам литературни герои.

# 203
  • София
Deziderata, много се радвам, че Сомоса ти е харесал  Hug

# 204
И "Стръв" не е лоша. Има я в електронен вариант.  Simple Smile

# 205
Deziderata, може би имаш право по отношение на Клара. Нека не забравяме, че Сомоса е учил медицина и е специализирал за психиатър и това му е помогнало много в изграждането на образите. Книгата между другото я четох преди няколко месеца и ми разказа играта тогава. Не бях чела по-брутална, извратена, изтрещяла и болна книга дотогава. На моменти ме отегчаваше през първата половина, но се насилих да я дочета и втората ме завладя тотално. По някакъв извратен начин тя ми помогна да оценя Играта на Джералд на Стивън Кинг, друга откачена и изтрещяла книга. И тук стигаме до Пещерата на идеите, която довърших вчера. В сравнение с нея горе посочените две ми се сториха като приказка за лека нощ. Още не мога да осмисля напълно как мозъкът му е измътил това нещо. Книгата ми започна доста трудно в интерес на истината. Даже по едно време се чудех дали да не я зарежа и да грабна друга. Тъкмо бях на път да го сторя и тя взе, че ме увлече. Дотук добре, но по едно време си викам, че става прекалено предвидима и разгадах това, което трябваш да се разгадае. Реших да я довърша, защото за разлика от началото, сега поне ми е интересна. Накрая я прочетох и стигнах до следното заключение: каква си я мислих, а каква излезе тя. Сега разбрах защо началото ми беше трудно: бавно ми загрява реотанът Joy Joy Определено Сомоса се превръща в един от любимите ми автори и нямам търпение да се потопя в следващото му произведение. Колкото по-откачено и изтрещяло е то, толкова по-добре за мен Mr. Green
В момента чета Метро 2033 на Дмитрий Глуховски. Имах голямо желание да я чета в самолета, но за голямо съжаление беше пълна лудница и нямах никакъв шанс да се концентрирам върху книгата Sad Не е учудващо, че съм прочела много малко. Явно следващият път ще трябва да се снабдявам със слушалки и да си пускам музика да не ме разсейват разни шумове. На музика мога да чета, вече съм се убедила в това.

# 206
Аз съм все по-заинтригувана от Сомоса, макар че чета всякакви отзиви... Сигурно ще му дам шанс поне с една книга. Peace

# 207
На Сомоса съм чела "Стръв" и "Ключът към бездната". "Стръв" е много силен роман. "Ключът към бездната" не ми хареса особено. Сомоса наистина не е за всеки.  Бих прочела и други негови книги. Много е различен от популярните и съвременни писатели.

# 208
  • София
Мда, в момента чела Клара и сянката, стигнала съм до около 70% и ми иде да я зарежа, но май ще се заинатя да я довърша. Интересно ми е да видя края.

# 209
"Стръв" е много силен роман.

Аз го прочетох преди "Клара и сянката". За мен това се оказа правилната последователност. Сякаш вторият "надгражда" някои идеи на автора.
Но ако не си падате по фантастика и футуристичните сюжети, може да не ви харесат.

Общи условия

Активация на акаунт