В момента чета...48

• 78 564
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Като сте на тема криминални романи, ще си позволя да споделя впечатления от един, прочетен това лято. "Убийството на художника" от Луиз Пени. Купих си я, привлечена от информацията, че този "шедьовър", награден с 11 награди "Агата Кристи", те потапя в неповторима канадска атмосфера и те води в заплетен случай в духа на най-добрите кримки. Ами, пълен боклук. Бях си казала да не се подвеждам по подобни гръмки описания, но се подлъгах. Историята е плоска, сама се досетих за повечето неща, освен това детективите нямаха никакво присъствие, така да се каже. Аматьорска работа беше този роман.

Сега ме заинтригувахте с шведската писателка, но ще се попочудя. Не че нямам още половин дузина книги на опашката, де. Но, пустото, много обичам криминални истории!

Чудех се за нея - но ще те послушам и ще пропусна  Laughing, и аз много го обичам този жанр,ще споделиш ли някои книги,които много са ти харесали.

# 136
  • Русе, България
"Много" успяват да ми харесат класическите криминални романи. Наскоро купих две книжлета от поредицата за Мегре - по-скоро са новели - действието върви добре, без заобикалки, интересни са. Преди две-три години с интерес прочетох и два криминални романа на Лора Лазар - "Грешният квартал" (имам особен афинитет към А. Далчев) и "Веселото гробище". Там ми хареса завръзката на историята, а на "Веселото гробище" откровено се забавлявах, докато я четях. Малко не им достига нещо във финален план, както и следва да се отбележи, че полицаите общо взето вървят след събитията... Но пък бяха увлекателни и по-различни.

# 137
  • София
"Много" успяват да ми харесат класическите криминални романи. Наскоро купих две книжлета от поредицата за Мегре - по-скоро са новели - действието върви добре, без заобикалки, интересни са. Преди две-три години с интерес прочетох и два криминални романа на Лора Лазар - "Грешният квартал" (имам особен афинитет към А. Далчев) и "Веселото гробище". Там ми хареса завръзката на историята, а на "Веселото гробище" откровено се забавлявах, докато я четях. Малко не им достига нещо във финален план, както и следва да се отбележи, че полицаите общо взето вървят след събитията... Но пък бяха увлекателни и по-различни.

мерси  Hug

# 138
  • София
Тъй като съм в тежък и без хоризонт за привършване ремонт и нямам тв, съм се отдала на четене.

Камила Лекберг, "Русалката". Започва като обикновен роман, но се оказа криминална сага.
Добра писателка, добър превод от шведски.
Сега започнах любимия Ромен Гари - "Нататък билетът не важи". Потресаващ анализ на мъжа на 60! Но мисля, че би била разбрана и въздействала на жени (и мъже) в по-напреднала възраст (каквато съм и аз).
Бързо ли се развива действието ? newsm78
Че то на книгите май не пишеше коя част е въпросната книга .А коя е първа част всъщност ? newsm78
Аз съм чела само "Русалката", не ми звучеше като част от поредица, напълно завършен роман с начало и край е. Колежката ми препоръча авторката и не ми е споменавала, че книгите са в поредица.

# 139
  • София
Тъй като съм в тежък и без хоризонт за привършване ремонт и нямам тв, съм се отдала на четене.

Камила Лекберг, "Русалката". Започва като обикновен роман, но се оказа криминална сага.
Добра писателка, добър превод от шведски.

Бързо ли се развива действието ? newsm78
Че то на книгите май не пишеше коя част е въпросната книга .А коя е първа част всъщност ? newsm78
Не, не се развива бързо, бих казала обратното дори - специално за този роман. Аз съм чела само него, не ми звучеше като част от поредица, напълно завършен роман с начало и край е, няма недоизказани истории от миналото на детективите. Колежката ми препоръча авторката и не ми е споменавала, че книгите са в поредица.

# 140
  • София
Като сте на тема криминални романи, ще си позволя да споделя впечатления от един, прочетен това лято. "Убийството на художника" от Луиз Пени. Купих си я, привлечена от информацията, че този "шедьовър", награден с 11 награди "Агата Кристи", те потапя в неповторима канадска атмосфера и те води в заплетен случай в духа на най-добрите кримки. Ами, пълен боклук. Бях си казала да не се подвеждам по подобни гръмки описания, но се подлъгах. Историята е плоска, сама се досетих за повечето неща, освен това детективите нямаха никакво присъствие, така да се каже. Аматьорска работа беше този роман.

Сега ме заинтригувахте с шведската писателка, но ще се попочудя. Не че нямам още половин дузина книги на опашката, де. Но, пустото, много обичам криминални истории!
Щом харесваш криминалета, огледай се за книги на Вал Макдърмид - веллликолепна!
Само не взема "Абатството Нортангър", която е писана по поръчка като продължение на едноименния роман на Джейн Остин - първо, не е криминална, второ, е за тинейджъри.

# 141
iv6, това не е поредица като Игрите на глада, Песен за огън и лед, Малазанската книга на мъртвите, Метро, Хрониките на Амбър и прочие, които се четат от първата до последната последователно. Криминалните случаи са си отделно, единствено историята около личния живот на главния герой е последователна и започва от Ледената принцеса. Препоръчително е да се започне от първата книга, но и друга да почнеш, пак не е фатално. Аз реших да започна от първата, защото искам да следя историята от личния живот на главното ченге отначало. Аз също съм съгласна, че скандинавските криминалета са по-бавни от останалите. Освен това са и по-мрачни и потискащи, ако мога така да се изразя.

# 142
А  има ли превеждани испански криминалета ? newsm78И ако да , кои ?

# 143

Само не взема "Абатството Нортангър", която е писана по поръчка като продължение на едноименния роман на Джейн Остин - първо, не е криминална, второ, е за тинейджъри.
Кой роман по конкретно би препоръчала като за начоло ?И там действието по бързо ли е ?
Аз първо отворих този , интересен ми се струва ..
https://chitanka.info/book/7013-dalechno-eho

# 144
  • София
А  има ли превеждани испански криминалета ? newsm78И ако да , кои ?
Долорес Редондо и трилогията й за Бастан, на изд. Колибри. Чела съм само първата книга и ми допадна.

Прочетох третата книга на Юрт и Русенфелт. Хареса ми с малки забележки. Тия двамата имат голяма фантазия обаче Simple Smile. Не смея да пиша повече, защото на доста хора им предстои да я четат и ще ги изчакам, за да коментираме.
Още две-три заглавия излапах - на Пол Дохърти, на Мишел Бюси, все приятни книжки.

# 145
А  има ли превеждани испански криминалета ? newsm78И ако да , кои ?
Долорес Редондо и трилогията й за Бастан, на изд. Колибри. Чела съм само първата книга и ми допадна.

Прочетох третата книга на Юрт и Русенфелт. Хареса ми с малки забележки. Тия двамата имат голяма фантазия обаче Simple Smile. Не смея да пиша повече, защото на доста хора им предстои да я четат и ще ги изчакам, за да коментираме.
Още две-три заглавия излапах - на Пол Дохърти, на Мишел Бюси, все приятни книжки.
bouquet

# 146
  • Вестерос

Не е продължение, а проектът Остин, известни автори пишат наново историите осъвременени!

# 147
  • Belgium
Не е продължение, а проектът Остин, известни автори пишат наново историите осъвременени!

Точно така  Peace

А вече дали е за тийнейджъри зависи кой до каква степен е фен на Остин, нейното писане и съвременните трактовки на романите ѝ.

# 148
  • Вестерос
Именно  Blush

# 149
Прочетох Ледената принцеса. Много съм доволна. Още в началото бях си намерила заподозрян и подозирах мотивите му. Малко по-нататък това започваше сериозно да ми се набива на очи и дори започнах да се дразня, но реших да дочета докрай книгата. Най-малкото, защото не ми беше грам скучна, ако не броим редовното споменаване на кафето, което леко опъваше нервите ми. Да, ама не. Оказа се, че съм била в заблуда през цялото време или авторката нарочно ме е накарала да си мисля така, за да може по-нататък да ми поднесе неща, за които никога нямаше да ми хрумне, че съществуват изобщо Mr. Green Да бяха едно или две, разбирам, но тя ме цапардоса с дузина такива, а аз гледах и не вярвах на очите си Crazy Сега съвсем откровено мога да заявя, че не само не съжалявам, че си купих втората книга от поредицата за Патрик Хидстрьом, ами и много се радвам за това, защото нямам търпение да се потопя в следващата и книга. На този етап ми харесва повече от Ю Несбьо. В заключение мога да кажа, че постепенно се превръщам във фен на скандинавските трилъри и с голямо удоволствие ще обсъждам книгите с други. Силно се надявам в Проповедникът да пият по-малко кафе, че по едно време се зачудих как не вдигнаха кръвно тези хора hahaha

Общи условия

Активация на акаунт