Отслабване със Сиофор - тема 5

• 83 594
  • 671
  •   1
Отговори
# 585
Все пак, по-добре да се ограничава количеството на червените чушки и да се добави подходящо количество протеини и качествени мазнини. Blush

# 586
Тиквата и моркова след сваряване са си бързи въглехидрати. Особено ако си яла само тази крем супа без протеини. Супата ще ти вдигне бързо инсулина,  кръвна захар рязко ще падне и воала - след един час отново си гладна.

# 587
Крем супа от карфиол и тиква с лук+ сметана и мазнина става много добре.

# 588
Пастърмата кой знае с какво е натъпкана, тия сушени меса и филета не са пълноценна храна. Салатите добре, яйцата добре, но нямаш мазнини и протеин.

Това е лично мое мнение. Аз спрях Сиофора, защото направо ми съсипа стомаха и сега опитвам само с подходящо хранене да контролирам захарта и теглото. Много бавно стават нещата, може би с хапчетата щеше да е по-бърз процес, но не мога да ги пия.
Извинявайте, защо сиофор Ви е съсипал стомаха? За какво го пиехте и какви бяха страничните симптоми ?
Аз го пия поради поликистоза, но ми действа силно диуретично и ми е неприятно.
Не знам на кои храни да наблягам за да избегна този ефект.
Ще бъда благодарна за споделени мнения.

# 589
  • Варна
Точно диуретично. Съпроводено с почти постоянно бъркане на стомаха, газове и неприятен шум (куркане на червата). Много дискомфортно.

Омепразид ми помогна малко за туширане на тези неща. Но го взех след консултация с лекар, не на своя глава.

# 590
Точно диуретично. Съпроводено с почти постоянно бъркане на стомаха, газове и неприятен шум (куркане на червата). Много дискомфортно.

Омепразид ми помогна малко за туширане на тези неща. Но го взех след консултация с лекар, не на своя глава.
Същата реакция след прием.
Лекуващия лекар замени сиофора  с глюкофаж, но нямаше желания ефект за мен ( моят е регулиране на месечния цикъл). Та така, отново започнах с приема на сиофор.
Благодаря за споделената информация.

# 591
Защо не пробвате с Метфогама?
Майка ми се оправи откакто смени Глюкофаж с Метфогама.

# 592
Благодаря за съвета, а дали мога да попитам майка Ви някакви странични ефекти от Метфогама имала ли е ? В началото или по някое време на приема ?
Имам познати, които имаха странични ефекти като моите от метфогама. Това  е главната причина да пробвам до сега, но ще го обсъдя с лекуващия ме лекар.

# 593
Не,  няма никакви странични ефекти от Метфогама.

# 594
Може да се пробва и с Глюкофаж таблетки с бавно освобождаване. Глюкофаж XR.

# 595
Точно това с бавно освобождаване приемах. Едно на ден, но цикълът ми не се повлия. При сиофор още първият месец имах точна дата 30-ти ден и така всеки месец докато го приемам.

# 596
Аз пък имах супер точен цикъл на 30 дни  (винаги ми е бил такъв), но още от първия пълен месец на прием на хапчетата цикълът ми се измести на всеки 28-ми ден (не броя 1-2 седмици до достигане по схема на пълна доза 1500 мг). Каква ти беше предписаната доза?

# 597
  • София
Проблемите със стомахът са най-вече в началото и ако не се въвежда постепенно. Зависи от дозата. Понякога докторите не дават схема и като започнеш 3 x 500 и ела да видиш чудо! Аз чупех хапчето да стане 250, няколко дни по едно, после по две (сутрин и вечер), после 3 и така, но не стигнах до повече от 2 х 500 дори за месеци.
Трябва да се приема по време или след сравнително обилно хранене, за да се намалят страничните ефекти. Така и не свикнах с месеци и  бях "разстроена", но поне не беше като в началото. За около 10-на дни спря гаденето, липсата на апетит, тичането до WC по спешност, къркоренето и всичките останали "екстри".
п.п. Пила съм само Метфогама, но всичките са си метформин под различни марки и реакцията е индивидулана, но май са малко случаите да няма никаква.

# 598
Майка ми с Глюкофаж получи тежък запек и болки в корема.
С Метфогама няма такъв проблем.

# 599
  • София
Опитайте различни метформинови препарати. Ще си намерите подходящ за вас. Пълнителите, които слагат производителите се различават и от там различните реакции у пациентите. Реакциите са много индивидуални. С времето отшумяват. Важно е да се почне с ниска доза и постепенно да се увеличава. И по същата схема се спира, в обратен ред.

Общи условия

Активация на акаунт