НОЕМВРИЙЧЕ гладно няма, мама хапва си за двама! - Тема 7

• 64 060
  • 700
  •   1
Отговори
# 615
 Hug За Протокола на bg-mamma
Аз НЕ съм планово секцио, термина ми е 4.11, но на тоновете на 24.10 доки ми постави срок да раждам вече, до края на месеца да съм се отчела. Това е препоръка, защото плацентата ми вече е 3 степен, бебка е оформена и няма особен смисъл вече да се гърчи милото на тясно и да се мъчи да се изхранва. Време й е да се срещне с истинския живот, да си се храни нормално и да расте. Аз, разбира се нямам търпение!!!  ylinfant За това и сега следвам програмата: секс, разходки, упражнения с щвейцарската топка, слизане/изкачване по стълби, поглъщане на фурми и др естествено стимулиращи методи за индуцирано раждане.  Laughing

И аз списвам и тук и във ФБ, но там влязох като един от последните членове на групата, сигурно преди 2-3 седмици. Честно казано виждам как ще ми стане все по-трудно писането и тук и там след като се срещнем с бебка, но със сигурност ще ви пиша и ще споделя тук за резултата момичета.  Praynig Само всичко да е наред и да върви по план.

За помпата, да споделя моето мнение, базирано на опита ми от баткото преди 14 години. Имах си доста кърма, той си сучеше адекватно и въпреки това се налагаше да се цедя. За това и сега не се замислих, купих си на Медела, двуфазния, но механична, хаааайде няма нужда да се правим на крави в млекодобивна централа, че да вземам електрическа. Sunglasses

И по повод раждането, да питам някой в периода 30.10 - 6.11 да му се очертава раждане в Надежда? Ще е готино да се засечем?

Разбира се, преди това: леко и спокойно бременеене на финала, здраве късмет и успех с вас и бебчовците! bouquet

# 616
  • Рим
Алегрия, да използвам да те питам,...

Шошии, при мен камбанки няма...  newsm78 Ей сега ходих да си погледна лентата със записа, защото не ми беше направило впечатление. Над линията за контракциите имам само отбелязани времеви интервали от 10 минути (примерно в моя случай: 26.10.2016, 12:40 / 26.10.2016, 12:50 и т.н.)

Писукането вероятно отбелязва тези интервали, не знам... Утре ще обърна внимание!  Grinning

# 617
Давай, Мила! Много оргазмен секс, стълби и разходки и близка среща с мъничето!!!
Алегрия, възможно е апаратите да са различни, всъщност вероятно са различни. Иначе и аз отначало мислех, че отбелязват някакви интервали, ама не - въпросните камбанки са неравномерно разположени и на места съвпадат с някои амплитуди на сърдечния ритъм. Та питам ако някой е забелязал такова нещо, не е като да не спя от размисли по въпроса Simple Smile.
Като казах неспане... Вчера по случай именния ден на мъжо се почерпих с една чаша кола....в 2 през нощта (не че не се почерпих с много други неща, де). И като легнахме с корема ми към 2.30,цяла нощ се въртяхме в различни посоки и не успях да мигна и за минута. Беба беше толкова превъзбудена, че цели 3 часа просто не се спря и с такава сила блъскаше по стените на квартирката си, че аз, хазяйката, само дето на челна стойка не застанах, та да я облекча. Таткото до сутринта по дискотеките, щерката на парти в корема, а аз стоя в тъмното с бухалско изражение  Joy Таткото се прибра сутринта, щерката се кротна като усети татко си, а аз просто станах за болницата за тонове и ПКК, и придобих бегла представа какво предстои след има няма 10 дни Simple Smile Просто исках да споделя  bouquet

# 618
Holl, да, супер, с еднакъв термин сме.  Hug Ти къде щеше да раждаш, ако си писала  newsm78 Аз се надявам в Щерев, ако всичко си е ок. Ние с доста неща се снабдихме, списъкът ми намалява, но имам още неща за купуване. И тепърва трябва да пера и гладя, а това с гладенето ама хич не го виждам! Мразя да гладя, а и лошо ми става от парата.  Tired
Шошиии, и аз не съм виждала камбанки на тоновете. То листчето си остава в папката на доки, но другата седмица ще гледам за камбанки Wink Иначе да, отдолу са контракциите, а отгоре сърдечния ритъм на беба.
Ех, аз все тормозя доки и я питам колко ми е дълга шийката. Нещо уж съм чела, но бях забравила, че плацентата старее. Да и е честито, вече ще я питам и за плацентата, щото шийката се държи добре.  Joy
Ех, при мен пък беба наддава почти равномерно, като ходя на 2 седмици ми я отчитат с 400 гр повече.  Но не избързва, точно по средата на табличките е, например в 33+2 беше около 2200. Та ако се вярва на уредите, няма да ми е голяма бебка! Rolling Eyes Щото пише, че след 36 седмица наддават принципно по малко, по 100-150 гр на седмица за до края...Аз и говоря на беба докато не стане 3 кг да си стои вътре, дано ме послуша!  Flutter

Последна редакция: чт, 27 окт 2016, 23:43 от helios13

# 619
  • София
Шошии и аз бях днес сутринта на тонове - в 10.30 в Надежда. Генадиева ги одобри и каза, че всичко е наред. Има една контратция до 40  и после спокойна линия. Тоновете на бебешита също на ок. И аз нямам камбанки.
Сега съм полегнала накриво и усещам леко ПМС. Не искам, защото още има време - да си стои кротко .бебешита  там на топло  Heart Eyes

Аз си взех електрическа Медела- двойно мъчение  hahaha Да видим доколко  ще ми влезе в употреба, но ако приличам на майка ми, ще е добре дошла.

# 620
Holl, да, супер, с еднакъв термин сме.  Hug Ти къде щеше да раждаш, ако си писала  newsm78 Аз се надявам в Щерев, ако всичко си е ок. Ние с доста неща се снабдихме, списъкът ми намалява, но имам още неща за купуване. И тепърва трябва да пера и гладя, а това с гладенето ама хич не го виждам! Мразя да гладя, а и лошо ми става от парата.  Tired
Шошиии, и аз не съм виждала камбанки на тоновете. То листчето си остава в папката на доки, но другата седмица ще гледам за камбанки Wink Иначе да, отдолу са контракциите, а отгоре сърдечния ритъм на беба.
Ех, аз все тормозя доки и я питам колко ми е дълга шийката. Нещо уж съм чела, но бях забравила, че плацентата старее. Да и е честито, вече ще я питам и за плацентата, щото шийката се държи добре.  Joy
Ех, при мен пък беба наддава почти равномерно, като ходя на 2 седмици ми я отчитат с 400 гр повече.  Но не избързва, точно по средата на табличките е, например в 33+2 беше около 2200. Та ако се вярва на уредите, няма да ми е голяма бебка! Rolling Eyes Щото пише, че след 36 седмица наддават принципно по малко, по 100-150 гр на седмица за до края...Аз и говоря на беба докато не стане 3 кг да си стои вътре, дано ме послуша!  Flutter
Аз съм от добрич.. Тука нямаме голям избор.. Имаме си една болница и това е.
На мен още не са ми слушали тоновете като отида на 2 на преглед ще го питам

# 621
помбер, ти си почти на финал! Относно разкритието, вчера, докато ми записваха тоновете, дойде една мацка с първа бременност в 39-та седмица. Тя беше с 1 см разкритие, но я върнаха вкъщи, макар че май й се щеше да я оставят Laughing Тя твърдеше, че има нетърпими контракции и изглеждаше притеснена, но много вероятно или имаше нисък праг на поносимост на болката, или просто не знаеше какво да очаква милата! Закачиха я да й засичат тонове и контракции, но се оказа, че са фалшива тревога. Беше сериозно разочарована, че ще се прибира пак  Flutter

При мен видях, че за около час е засечена една по-силна контракция, която аз си усетих и нарочно погледнах апарата да си сверя часовника - индикаторът се покачи почти до 80 и после отпусна. Аз не знам какво точно измерват с тези цифри, но после позачетох, че "истинските" родилни контракции, освен че зачестяват упорито (накрая всеки 3-5 минути), трябва да са минимално с интензитет 100, според апарата - каквото и да значи това! Утре ще погледна по-внимателно машината.

Grinning По повод разкритието, преди мен имаше една жена (на ЖК консултация), която като излезе, лекарката ми каза, че въпросната е била с 5 см разкритие и директно я пратила в болница. Обаче жената си изглеждаше много добре, аз направо не повярвах #Crazy Grinning

# 622
Holl, била съм в Добрич, много приятен град  Hug Не се притеснявай за тези тонове. Сигурно ще ти ги започнат като влезеш в 9 месец. Чета, че на доста места оттогава ги почват. А те са на моменти дразнещи, защото последния път беба заспа, е, било лошо, да сме я събудели. А предният път блъскаше уреда, пак беше лошо, щото се повишиха доста стойностите. Няма угодия!

# 623
Мен досега само веднъж ме връзваха за тонове и ми беше ад. Бях легнала по гръб и едвам устисках 10 минутки...  Вече съм в 39 седмица и чакам с нетърпение появата на малкия човек Simple Smile

# 624
Това от което се притеснявах, се случи.  Close  Дадоха ми час чак за 7-ми ноември (за тонове и евентуално за предизвикване на раждане).  Close Ако бебка не тръгне да се ражда до тогова, ще пренося едни 6 дена. И понеже не ми се чакаше за тонове толкова дълго време, а и oт давна не бяха я гледали, вчера се възползвах от ходенето до болницата и минах през спешното. Казах им, че съм си ударила корема силно във вратата и да видят как е бебето. То не е лъжа де, преди два дни наистина се случи, но тогава реших да не ходя. И така цял час следяха тонове, после ме гледаха и на ехограф. С бебето всичко е наред. Засякоха някоя и друга контракция. Сега вече съм по-спокойна, но ми се иска бебето да тръгне преди 7-ми, защото ако съдя по сестра й може да стигне и до 4кг. Според засечената овулация, след 3 дни стигам до термин, според изчисленията на първия ден от последния цикъл след 5, т.е. на 2-ри ноември. Чудя се колко ли щях да пренося с първото, ако не ми бяха предизвикали раждането и самоза това тя се роди 2 часа след термин, т.е. вероятноста да пренося и сега е голяма. ooooh!

# 625
  • по пътя
Лара, защо те притеснява, при мен и двете раждания бяха предизвикани, т.е. със система.така раждаш доста по-бързо, няма от какво да се притесняваш, преносването е вредно и за теб и за бебето.
Помбер, аз съм бил с 5 см разкритие и си ме пратиха вкъщи, защо се учудваш, след два дни ми предизвикаха раждане, защото то така и не започна, така че разкритието не винаги означава веднага раждане и контракции.

# 626
Лара, защо те притеснява, при мен и двете раждания бяха предизвикани, т.е. със система.така раждаш доста по-бързо, няма от какво да се притесняваш, преносването е вредно и за теб и за бебето.
Помбер, аз съм бил с 5 см разкритие и си ме пратиха вкъщи, защо се учудваш, след два дни ми предизвикаха раждане, защото то така и не започна, така че разкритието не винаги означава веднага раждане и контракции.
Е как така с 5 см разкритие те пратиха вкъщи???

# 627

Аз си представях, че 5 см вървят гарнирани с контракции задължително, ама явно не е така Grinning
Успех на всички, на финалната права сме!

# 628
  • Рим
Привет, дами!

Вече май всички малко ги тресе преродилната треска на очакването! Laughing Няма начин някоя да се размине, какво да се прави!

На мен първото раждане ми го предизвикаха в 39-та седмица, заради постепенно изтичане на води. Той явно си е бил готов да излиза, зашото моментално ме почнаха контракциите, след като ми сложиха гелчето, и около 5 часа по-късно бях с гушнато бебе Simple Smile

Сега не знам - то пък кой ли може да ги знае такива работи!  hahaha  Моят термин е на 14.11, време бол има бебата да реши какви ще ги върши. Засега я призовавам да си дебелее вътре и да чака. Между другото, да се похваля, че днес на тоновете всичко беше съвсем наред, даже и контракции нямах, като изключим някоя и друга подготвителна с нисък интензитет. Даже не съм и усетила! Слава Богу, леко се бях притеснила от предния път, с тези малко ускорени тонове, ама явно е била по-активна точно в този момент. Акушерката ме успокои да не се стресирам излишно, защото очевидно бебешората е наред.  Heart Eyes

На всички пожелавам приятен уикенд и само положителни емоции! Всичко ще мине, както си му е редът, ще видите!  Praynig Peace

P.S. Шошии, камбанки и днес нямаше при мен  newsm78...

# 629
Лара, не се притеснявай. Важното е, че всичко с бебче е наред. В офиса бяхме три девойки бременни по едно време -  другите две от тях преносиха с една седмица и сега се радват на прекрасни бебчета. Simple Smile

Алегрия, поздравления за тоновете. Всички знаем, че не трябва да се стресираме излишно, но според мен това е неизбежно, особено в предродилна треска.

Общи условия

Активация на акаунт