НОЕМВРИЙЧЕ гладно няма, мама хапва си за двама! - Тема 7

• 64 053
  • 700
  •   1
Отговори
# 630
Holl, била съм в Добрич, много приятен град  Hug Не се притеснявай за тези тонове. Сигурно ще ти ги започнат като влезеш в 9 месец. Чета, че на доста места оттогава ги почват. А те са на моменти дразнещи, защото последния път беба заспа, е, било лошо, да сме я събудели. А предният път блъскаше уреда, пак беше лошо, щото се повишиха доста стойностите. Няма угодия!
Явно няма угодия... Ще видим и моето бебе как ще е...
Аз съм готова с покупките остана ми да напазаря за себе си, и за бебето един термометър и такъв за вода и въздух... Козметика вземах на хипп мой познати са много доволни от нея...

# 631
Лара, защо те притеснява, при мен и двете раждания бяха предизвикани, т.е. със система.така раждаш доста по-бързо, няма от какво да се притесняваш, преносването е вредно и за теб и за бебето.

Точно обратното, не искам да преносвам, предпочитам да ми го предизвикат, а сега като имам час за 7-ми чак тогава ще го направят, освен ако бебка не тръгне сама да излиза и ще родя не по-рано от 8-ми, т.е. ще родя 8 дена по-късно според термина. За мен това е страшно много време.  ooooh!

# 632
  • Казанлък
Ехх, има нещо толова хубаво в целия този стрес. Чета си и си мисля колко е хубаво, как всяка си споделя тук емоциите. За фейсбук се говореше вчера-да си кажа, че и аз нямам. Тук си споделям преживяванията. Вчера и днес вече подредих гардероба и кошарката. При мен положението е следното - доки ми заръча да стискам до 10.11 и да си пия магнерота 4х1 до тогава и след 10 вече...чакаме. С конизация съм и имах силно кървене преди 2 седмици. Адски ми се иска отново да си родя нормално, но ми казаха, че единствено в процеса на раждане щяло да стане ясно дали е възможно или не. Вариянтите били 2 - заради конизираната шийка, или щяла МНОГО бързо да се разкрие, или нямало изобщо да се изглади там нещо си. Аз знам и се надявам и съм си спокойна, че ще си мине всичко гладко. Оплаках се набързо и аз с моите терзания...Ааа и да питам...само моя мъж ли ми се струва, че се държи неадекватно спрямо ситуацията, или мен ли ме удрят силни хормони... newsm78

# 633
  • по пътя
Вики, защо неадекватно да се държи мъжът ти?
Лара, разбрах, явно така са преценили лекарите.
На мен ужасно ми тежи вече, едвам ставам, не мога да си обуя чорапите, с обувките борбата е също голяма, абе да не се оплаквам малко остана, ще остискаме. Simple Smile

# 634
Аз днес цял ден гладих,прах и подреждах за бебка,че и ММ нещо се шашка и иска всичко да е подредено,че не знаел той после като ме няма какво да прави.  Crazy Laughing Поизморих се вече.
Че и се епилирах,боядисвах и какво ли не,да не ходя като  #Silly  Mr. Green
Само дамски превръзки не съм взела и АМ за болницата,даже не знам какво да им нося.  newsm78 Утре ще мина през някоя аптека и ще взема някакво.
Иначе багажа е готов и чакам. Одеве се гледам-корема ми е огромен.  Shocked Laughing Качила съм 18-19 кг. и съм вече 70 почти,но нямам търпение да видя колко ще оставя в болницата. Това с обуването и при мен е ад,а също и събличането.  Mr. Green Но не остана,ще потърпим още малко.  Heart Eyes

# 635
Момичетааа, момичетааа, вижда му се края. Аз дори допреди малко си мислех, че даже е настъпил момента. Джиткам си из мола да грабна нещо на беба, и естествено да хапна нещо. Награбих разни джиджини нещица и както доволно се клатушкам с пингвинско-патешка походка, като ме прободе една остра болка в корема... Едва се задържах на краката си. Издебнах една пейка, мислейки, че като поседна ще мине, ама нъцки. Боли и да стоя и да седя, та чак се и опънах на една да пробвам дали не е от позата. Болеше си. Корема твърд, беба подскача от дясната страна на корема, а болката бе в лявата част отстрани на пъпа. Не беше затихваща и увеличаваща се, а постоянна и гадна. Отне ми половин час да изляза от мола, тъй като сядах на всяка пейка с надеждата за поне малко облекчение. И когато усетих, че вместо да отминава, тя се увеличава, наистина се уплаших. Не се притеснявах, че ще раждам, притеснявах се беба да не се тормози нещо. Е, след дълго лазене до колата и шофиране в час пик, се домогнах до родилното в клиниката ми и още на вратата викам на регистратурата "Май раждам"  Joy Ами не раждах. Шийката затворена, беба пак си куповясва, просто водите ми били доста и разтягали матката на макс. Разказвам аз на дежурния какво и що и той се смее "А ти какво правиш в мола, ами не си седиш у вас?". Май наистина трябва да взема да си седя вкъщи...

# 636
Шошии, искрено ме развесели с твоя пост  Grinning иначе радвам се, че всичко е наред и няма нищо притеснително, но почивай повече, че то не остана  Hug

# 637
  • по пътя
Шошиии, аз мислех че само за не ставам за никъде вече Grinning, наистина не остана Simple Smile гледам да не ходя сама на отдалечени места, а ти даже сама шофираш Simple Smile

# 638
Ама то при мен и вкъщи не е безопасно. Просто съм страшно деен човек и все нещо върша. Прибрах се преди 2 часа, ами вече две перални пуснах със бебшко спално бельо, измих чиниите, преподредих детската... Единствения начин да не шавам много е ако ме приберат в болницата. Иначе все ще правя нещо. Като погледна крачкомера под 6 км на ден почти нямам, а не е като да ходя умишлено. Просто напред назад, и уж с колата съм навсякъде. Но днес наистина осъзнах, че момента наближава, и че колкото и да съм бойна, ще дойде един момент на безпомощност, в който наистина ще имам нужда от помощ. И аз и мъжа ми сме свикнали, че с всичко мога да се справя, и днес докато чаках пред спешния кабинет си представих как док ми казва, хайде раждането започна, и ей така пак сама като някакъв шампион ще си родя сама и дори и с това ще се справя сама... Добре, че се размина. Тоя път не ща сама.

# 639
Ааа и да питам...само моя мъж ли ми се струва, че се държи неадекватно спрямо ситуацията, или мен ли ме удрят силни хормони... newsm78
Не само твоят! Понякога имам чувството, че мъжът ми не знае, че съм бременна.   Joy
Допускам обаче, че се страхува повече от мене дори, но знае, че трябва да се държи мъжката, затова понякога ми е странен...   Hug

# 640
  • Рим
Малеее, като гледам, всички сме на един хал вече!  #Crazy  Joy  Хайде, "служба" не остана, както се казваше преди много време, хихихи (когато имаше още военна служба).

Охоо, аз също съм за смях с обуването на обувките! Тези дни нося едни с лепки отстрани, с десния крак се оправям що-годе, ама левият.... Като съм сама, акробатиката не ми мърда! Иначе редовно ангажирам я мъж, я 6-годишно дете  hahaha

Аз не мога да се оплача от моя мъж, да ми е жив и здрав! Какво имате предвид, че се държат неадекватно? Пък, че повече ги е страх понякога, то си е ясно!  Laughing Не знам аз кои са "силния пол", хахаха! Ще присъстват ли вашите мъже на раждането, между другото? Моят присъства на първото, по собствено желание. Сега вика, че още не е решил, ама аз няма да го насилвам - каквото си прецени!

Шошии, то не е хич за смях, ама както го разказа, си представих съвсем ясно случката!  Joy Умната, ей!  Flutter

# 641
Леле Шоши, развесели ме , но и ме достраша. Май наближава, а си живея с мислите , че има време. И аз се мотах в мола и се оказа, че както си бях с ниско кръвно 105/ 55 , днес изведнъж е станало 126/74 . Ще кажете че не е високо, ама като съм свикнала с ниското и се притесних не е ли признак на прееклампсия?

# 642
Високото кръвно е опасно само ако се задържи високо за по-вълго време. По - скоро пулса е по - важен. При мен например, кръвното е като на труп: 80/45,90/50. И именно щото ми е ниско кръвното, пулса  се ускорява за да компенсира ниското кръвно. Следете ги нещата, но не се притеснявайте. Дали пулс или кръвно ако са проблемни с часове и дни, едва тогава може да се притесните.
Моя домашен любимец (мъжЪТ)  също е леко неадекватен. Напълно спокоен, може би защото всичко в живота му се случва лесно. И сега с бебето пак така. Въпреки, че съм инвитро, бременността ми мина леко и неангажиращо. Нито съм мръннала, нито съм му увиснала на врата да помага, онзи ден мъкнах лампиони, килими, местя шкафове, върша си домакинската работа. Та той не е усетил, че съм бременна. Ще ми бъде интересен след 10 дни. Хайвана не знае кое къде се намира в апартамента  Joy И сега като съм секцио и трябва той да ме гледа, ще е или много забавно или много драматично!

# 643
  • София
Шошии  Hug и аз съм така мила. Даже приятелките ми ме питат няма ли най-сетне да си седна на гъза у дома? ММ ми забрани вече да шифирам, че много се притеснява. Вика, че съм била разсеяна. Като имам излизане праща един работник да ме вози. Ама аз съм съгласна, че последната седмица съм по-уморена, тежи ми повече отпреди и леко ми се гади на моменти.
Ама аз имам още работа в съда. Следващата седмица имам съдебно заседание  на 3 ноември и ще адвокатствам с огромен корем  hahaha
В къщи има дребни неща да се довършват и да се монтира един вграден гардероб. Няма да мога да подреждам и да чистя, обаче. Това ще направят майка ми , сестра ми и ММ. Трябва да изпера балдахините на леглото и люлката, ама ли е притеснено да не ги повредя нещо. Ще пера на 600 оборота и 30 градуса. Дано няма  проблем. Иначе много нъм доволна от люлката. ММ й сложи колелца и сега може да се движи из целия апартамент. В комплекта към нея има освен матрак, и балдахин, но и обиколник и олекотена завивка. Аз първоначално няма да я ползвам завивката, ама нека си има. 

# 644
И аз да се похваля, да не остана по назад Grinning Също до осмия месец сякаш не бях бременна, дори корем нямах кой знае колко голям - ходех си на работа, вършех си и домакинската работа, излизах, пътувах, без никакви промени в ежедневния ритъм... Обаче от както влязох в 45-дневния, да си призная леженето по цял ден и почивката ми се услаждат все повече с всеки изминал ден... С огромно блаженство си мързелувам, само готвя и чистя от време на време.. :-Д Както се казва да се порадваме още малко, че после не се знае до пенсия дали ще ни изкочи такава възможност Grinning

Общи условия

Активация на акаунт